Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
splendor

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 8:51 pm Заглавие: Здравейте! |
|
|
Ето нещо малко и от мен :))))
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 9:04 pm Заглавие: |
|
|
Приятно, но верно е малко! ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
haddock
|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 11:03 pm Заглавие: |
|
|
Продължавам да си тикам гагата дето не ми е работата, но горната фотография ме впечатлява доста и то ето как :
така споре мене би изглеждало фото, в което някой се опитва да ни убеди че светът е чудесен и нищо лошо всъшност не се е случило, докато в действителност настъпва апокалипсис...:)
Казвам още веднъж, че от фотография не разбирам, снимам със сапунерка и то само по рождени дни, така, че да няма после хормонални и прочие изказвания:) аз казах (хоуг):) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
simov

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
splendor

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 11:27 pm Заглавие: |
|
|
Дам. Винаги може още, стига на някой да му харесва!
Ето още едно малко :))))
haddock - Имаш впредвид глобалното затопляне ли? Ами нали знаеш лафа? "Каквото си надробиш това ще сърбаш" Това е дереджето ;)))))
simov - Нещо не схаванах. Ако може по конкретно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
simov

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 11:30 pm Заглавие: |
|
|
Т'ва беше подсказка за отдел "Графики и илюстрации" :) Успехъ! _________________ fontfabric.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
splendor

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 11:40 pm Заглавие: |
|
|
simov - Дам, схаванах. Тенкс! Все още съм нов и не ми е ясно всичко. Ама иначе разбрах, че първо се минавало през представяне. Ами аз лично мисля да е към раздел фотография, понеже това ми е хоби и ме влече. Пък каквото сабя покаже :)))
Поздрави |
|
Върнете се в началото |
|
 |
splendor

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 11:58 pm Заглавие: |
|
|
Айде, да не кажете, че на този само цветенца са му у главата. Ето една от друг сорт :))
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 1:19 am Заглавие: |
|
|
simov написа: | Т'ва беше подсказка за отдел "Графики и илюстрации" :) Успехъ! |
:))))))))))))))
|
 |
splendor

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 1:24 am Заглавие: |
|
|
Чак пък проблеми ;))) Третата снимка е правена специално за даден сайт. Там е има и можеш да я видиш как седи ;)))
Това, за пейзажа за похвала ли трябва да го приемам? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ecobo

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
splendor

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 11:14 am Заглавие: |
|
|
ecobo - Четох, но да ти кажа не разбрах колко фотки са нужни за едно представяне. Няма проблеми. Винаги мога да пусна още някоя щом не ви дразнят :)))))
Ето още три. Дано да свършат работа.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 11:15 am Заглавие: |
|
|
погледнах какво имаш в култа
та там има кадри които стават и които не стават
пусни тука тези, с които искаш да се представиш 10-на нейде и ще видим _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
splendor

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 11:41 am Заглавие: |
|
|
mim - Хмммм. Ами нормално е. Не можеш да сравняваш Konica Z5 с ДСРЛ. Макар, че с кониката и малко шоп стават хубави кадри.
Понеже съм пуснал 6 снимки, които явно не са достатъчни. Пускам още 4
Пък каквото сабя покаже. :)))
Е те това е :))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 11:59 am Заглавие: |
|
|
1,2,3,5,6 ми харесват... много хубави тоналности....
при рамките тия пуФкави сенки ги забрави, фонта на името ти нито е верният, нито му е мястото където го слагаш, някои кадри са ти прекалено центрирани...
от последните дето си пуснал ми харесват шипките- на котето ти кропа е куц, възрожднеските къщи са с кофти обработка, а в пейзажа няма акцент- просто пейзаж....
успех за спец секцията :) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
splendor

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 12:10 pm Заглавие: |
|
|
Дам, мерси за съветите! Значи за фонта отдавна е променен. Това са стари кадри, на които още не съм знаел за фонта :))) Между другото били казал къде му е мястото?
За котката. Ами и мен ме е яд че и отрязах крачето, ама на такъв е живота.
За Хисар Капия. Пробвах един плъгин на шопа. Странно на бая народ им хареса. Все пак всеки си има вкусове.
За пейзажа. Какъв акцент търсиш?
Жив и здрав :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 12:29 pm Заглавие: |
|
|
splendor написа: | Между другото били казал къде му е мястото?
|
... мястото на подписа според мен е там където няма да пречи на композицията и няма да се набива на очи излишно... предназначението му е само за инфо, а не да доминира над всичко.....
splendor написа: |
За Хисар Капия. Пробвах един плъгин на шопа. Странно на бая народ им хареса. Все пак всеки си има вкусове. |
предполагам че си пробвал :shadow&hifhlight.... прекален нойс, плътни черни участъци, нищо на което погледа да се спре....
не ползвай масата от "фото форум" (примерно) за най- верният критерий... винаги ще има хора които да ахкат и охкат на всичко което им се види по артЪ :)))
splendor написа: |
За пейзажа. Какъв акцент търсиш?
Жив и здрав :)))) |
традиционният акцент при пейзаж е нещо живо- я летящо пиле (60%), я некой овчар с овчици в далечината (20%), я нещо друго (15%)....
може и димящ комин или прелитащ самолет оставящ красива дълга бяла следа (5%)... хD _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ecobo

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 12:58 pm Заглавие: |
|
|
Ами на мен повечето ти неща ми харесват някак си - доста добре се справяш с композицията, макар, че наистина прекалено центрираш... Технически кадрите са добре, но имай предвид, че в този форум техниката на снимане не е най-важното, гледат се повече другите достойнства на един кадър.
Кадъра с котката и пейзажа са мноооого тривиални и сбъркани композиционно. Абсолютно съм съгласен за липсата на акцент в пейзажа. На врабчетата също не им е мястото в едно сериозно представяне.
Това "на бая народ им хареса" го забрави. Тук народа е съвсем друг :-)
Обработката на къщите ми харесва, само не мога да разбера за какво ти е толкова шум в небето?
Моето мнение е, че можеш, просто не подбираш добре кадрите, които да те представят добре пред тукашната публика.
Между другото, при първото ми представяне тук и аз допуснах твоята грешка - пуснах кадри които бая народ харесва, но след като ми обясниха за какво иде реч, се поправих и минах на поправителната сесия. :-)))))
Та, сега, когато вече знаеш какво се иска тук (надявам се), може да пуснеш още няколко кадъра, ама наистина такива, които ТИ смяташ че са добре. Да се види ТИ как виждаш света през обектива и как ТИ умееш да улавяш красивото и да го запечатваш. _________________ Nikolay Dimitrov Photography | Stock Photos from Bulgaria |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xxlogre
|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 1:50 pm Заглавие: |
|
|
Aбе този ecobo няма ли кой да го спре да не е на всяка манджа мерудия. Крайно време е да се заеме някой по в час да коментира нещата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
splendor

|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 2:11 pm Заглавие: |
|
|
maceman - За подписа съм съгласен. Може и без него.
В Фото-Форум почти нищо не пускам, неззнам защо. Просто не ме грабна този сайт :)))
Колкото за пейзажа винаги може да се клонират птици, самолети, и други летящи неща. Това ли е целта? Виждаш красива природа, хубаво небе и си викаш: "Тюх да се не види. Сега няма ни пиле ни самолет язък нема да стане снимката. Нещо не се връзва.
Както и да е. Жив и здрав :))))
ecobo - Мерси за споделеното мнение. Нормално е да не харесаш всичко . И аз не харесвам много артове. Шума е част от филтъра. И това е просто експеримент. За сайта да. Всеки сайт си има свойте възгледи, критерии и харесвания. Незнам на мен една от любимите снимки ми е тази на врабчетата, защото не е нагласена. Ами си е кадрирана от природата.
Аз снимам любителски и снимам всичко което ми хареса. може би затова не всичко мое се харесва.
Няма смисъл да се пише повече по темата. Вкаравам само още две снимки . Ако ги харесате добре ако не майната му. Аз не съм тръгнал да се явявам на изпити, а и нямам желание. Едно нещо се харесва на човек или не му се харесва. Няма средно положение.
Със здраве |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|