Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Angell123

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bronio

Регистриран на: 23 Юни 2005 Мнения: 237 Местожителство: sofia underground
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пон Мар 19, 2007 2:20 pm Заглавие: |
|
|
учудвам се, че при такъв сериозен труд- няма коментари....
доста от колегите тука се занимават предимно с комикс и аз мисля, че ще е от полза да обелят две думи, още повече че количеството предразполага към дискусия....
лично моето мнение е противоречиво.... комикса за мен трябва да е раздвижен - много и разнообразни ракурси, живот в картинките....
при тебе имам много статика, глава в профил - текст, глава флипната - текст... по такива страници само автоматично фърлям поглед на текста и заминават....
баналното "учи анатомия и много рисувай" важи и тука....
имаш много фрапиращи грешки
http://img85.imageshack.us/img85/4936/zeehl0102letterstk8.jpg
на пича рамото и конструкцията е под всякаква критика, да не говориме че се луташ от стил в стил при изграждането на образи.....
поразгледай в старите дъги рисунките на евгени йорданов (за "елемаг" примерно) и ще разбереш за какво ти говоря.... всяка страница е произведение на изкуството и колкото и да ги гледаш все намираш по нещо ново....
в никакъв случай не искам да кажа че нещата при тебе са зле, критиката ми е доброжелателна- има доста хубави моменти в рисунките ти...
просто трябва да подходиш от гледната точка на зрителя, който с лека ръка би отхвърлил едноседмичен труд, само защото не го е накефила една единствена страничка,
на която случайно е метнал едно око докато е чакал да си плати нещо друго..... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
high crime

|
Пуснато на: Пон Мар 19, 2007 3:05 pm Заглавие: |
|
|
гадина, не беше ли художника във вирус комикс?онези неща повече ми харесват, лично на мен. личи си че си добър художник, без съмнение. давай все така, фен съм
мейсмане, елемаг беше от христо кърджилов. евгени йорданов имаше томек и добромир |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Angell123

|
Пуснато на: Пон Мар 19, 2007 3:44 pm Заглавие: |
|
|
maceman- винаги добронамераната критика си личи и твойта определено е такава. Аз съм на същото мнение за ракурсите и останалото, но те уверявам че нивото ми в момента не е това и сега като си гледам комикса си се чудя как съм могъл да направя някой много елементарни грешки. Еми какво да се прави, тогава такъв ми беше начина на мислене, много неща не осъзнавах които сега осъзнавам, но знам че все още има нещо които тепърва ще осъзнавам..
За разностилието- тва ми е проблем, който и сега не мога да реша напълно. Все още не мога да се ориентирам кой стил най ми допада!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Пон Мар 19, 2007 10:22 pm Заглавие: |
|
|
според мен трябва да продължиш по-скоро в насока молив и цвят там нещата ти стоят много по благо и по-меко отколкото при тушовете..
инка е голямо изкуство за да се постигне нещо наистина добро и за мен малко хора го умеят когато става въпрос за екшън супърхиро стилизацията..
иначе съм съгласен че стоят малко сковани страниците. аз имаь/имам същия проблем(преди година започнах личен проект но след като видях че не съумявам да постигна динамиката на кадрите която търся и изхвърлих 1ва страница 15 пъти, реших че трябва да се работи още по въпроса, съветвам и ти да започнеш първо с тренировъчни страници.)
тренирай си линията с молива, може да стои пъти по-красиво от туша и да дава много повече динамика на рисунъка.
успех и всичко добро:)
пускай повече.
задължавам се да отбележа и пейстна специално израза "според мен" като заглавие на поста ми, защото може да бъркам... _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Вто Мар 20, 2007 10:35 am Заглавие: |
|
|
DJ_CyberGod написа: | въпроса, съветвам и ти да започнеш първо с тренировъчни страници.) |
Аз пък не смятам,че има точно нужда от тренировачни страници.Този съвет е по скоро за някой съвсем начинаещ.Докато "гадния" вече има солидно количество комиски зад гърба си. А и последния му е нива над този.
Кеифш,Ангелски стискам ти ръката за труда дето хвърляш,като идиот, дава резултати. _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Вто Мар 20, 2007 3:12 pm Заглавие: |
|
|
stanimir123 написа: | DJ_CyberGod написа: | въпроса, съветвам и ти да започнеш първо с тренировъчни страници.) |
Аз пък не смятам,че има точно нужда от тренировачни страници.Този съвет е по скоро за някой съвсем начинаещ.Докато "гадния" вече има солидно количество комиски зад гърба си. А и последния му е нива над този.
Кеифш,Ангелски стискам ти ръката за труда дето хвърляш,като идиот, дава резултати. |
съгласен, и въпреки всичко мисля, че за всеки нов комикс е добре човек да изсипе известно количество концептни страници за да му е ясно какво търси точно..
пак само мое мнение _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Angell123

|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 7:44 pm Заглавие: |
|
|
Напълно си прав за концепциите! Наистина за да стане добре са необходими доста такива преди самия комикс! За този точно правих около 10-тина концептуални рисунки... Лошото е че все по малко време се намира за предварителна подготовка на комикса и всеки иска самите страници да почнат по бързо!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 11:01 pm Заглавие: |
|
|
gadnia123 написа: | всеки иска самите страници да почнат по бързо!!! |
мдааа.. хахах верно си е тва.. много неприятно чувство:) _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|