Graphilla.com :: Преглед на тема - ArchiCAD

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ArchiCAD

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
predatorzzz

Местожителство: Blagoevgrad

МнениеПуснато на: Пон Мар 26, 2007 7:14 pm    Заглавие: ArchiCAD Отговорете с цитат

Значи нов съм във форума и да се представя, ученик съм и се занимавам любителски(засега) със архикад, Имам няколко въпроса:
1 Откъде мога да си изтегля библиотеки за архикад(безплатни)
2 Може ли някой да ми даде повечко инфо за процеса рендиране(не само за архикад, ами като цяло какво представлява)
3 Искам да започна да се занимавам и със 3д студио макс, да ми дадете линк от където мага да си я дръпна
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пон Мар 26, 2007 9:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хе хе... Всичко за което питаш се купува с пари! ;)))
Върнете се в началото
cutepoison

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 26, 2007 11:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

2 и 3 не задължително с пари...

2) по сякви торенти трябва да има 3д с макс..

3) рендерирането,с прости думи е изглаждане на сички детайли в снимката/видеото/проекта...отнема сравнително дълго време,в зависимост от файла..примерно един познат е рендерирал анимации по 20-30 часа на доста мощна машина..
ginev

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 9:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

библиотеки има много из нета само потърси (гоогле). дори фирми които се занимават с производство на врати и прозорци предоставят такива фрее. идея нямам за какво са ти библиотеките. от година и половина се занимавам и до сега не ми се е налагало да ползвам някакви понеже в архитектурните визуализации мн рядко се вижда някакъв детайл да речем по дограмите. иначе моделчета за 3д визуализации на www.evermotion.org. туториали за 3д макс може би най-добрите за архитектурни визуализации www.thegnomonworkshop.com (GNOMON GLOBAL ILLUMINATION INTERIORS VRAY LIGHTING TECHNIQUES и GNOMON GLOBAL ILLUMINATION EXTERIORS VRAY LIGHTING TECHNIQUES). Всичко е на английски и както казва Велинов струва пари. Иначе на бг www.3dbg.com
Върнете се в началото
predatorzzz

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 10:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за отговорите, а за библиотеките ми трябват по-точно повече видове измазка за външната част на сградата
Върнете се в началото
cutepoison

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

в аренабг.ком има на тоя ГНОМОН много двд-та,аз съм гледал едно за перспективи специално(смисъл за рисуване ми тряя) пичовете са мноо добри..ии така :)
ginev

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 6:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

predatorzzz написа:
Благодаря на всички за отговорите, а за библиотеките ми трябват по-точно повече видове измазка за външната част на сградата

сега дай да се разберем! 3д макс ще учиш ли или ще рендиш с рендера на архикада? В 3Д-ТОвсичко се прави с текстури. потърси в нета за totaltextures evermotion и те имат....
Върнете се в началото
predatorzzz

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2007 8:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А може ли някой да ми даде линк към туториал за правене на покриви че тука се мъча над една сграда
Върнете се в началото
ginev

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 9:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
А може ли някой да ми даде линк към туториал за правене на покриви че тука се мъча над една сграда

преди да започнеш с ученето на архикада май като гледам трябва да намериш туториал как се търси с гоогле! а иначе за покривите има ги напълно обяснени дори и в ПДФ-ите които по принцип си идват с архикада
Върнете се в началото
predatorzzz

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 12:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ginev написа:
Цитат:

преди да започнеш с ученето на архикада май като гледам трябва да намериш туториал как се търси с гоогле! а иначе за покривите има ги напълно обяснени дори и в ПДФ-ите които по принцип си идват с архикада

Виж са ако нема кво да кажеш по-добре не пиши, аз ако го намирах с "гоогле" немаше да питам, нали? А архикад ми е "пиратски" и няма никакви пдф със него
Върнете се в началото
TchudO

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 2:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

пък и отворен деее

хвърли малко пот бре то иначе къв е слисала на думата учене

КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
predatorzzz

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 3:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми явно и вие не знаете така като гледам
Върнете се в началото
TchudO

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 3:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

знанията на повечето хора тук струват пари

ти безплатния лимит си го взе, другото е упорит труд

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ники михайлов

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 3:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дай ше ти го обясня в прав текст.

Нема форум дето да седне някой в една тема да седна и да налива акъл. Пробвай наред ще видиш, че е така. Ако имаш конкретно питане ще имаш и конретен отговор. "как да намирам warez" не е конкретен въпрос.

Специално тука нещата са дори още по-обособени, няма никой да седне през форума да ти обяснява "А и Б" (незавсимо колко си напред или не - съответното "А и Б" за съответната трудност)

Да, има хора дето можеш да тормозиш с часове и да ти открият тайните за живота вселената и всичко останало. Но не през форума.
Има си други канали, търси си хора, говори си с тях на прайвит и така ше станат нещата.
predatorzzz

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 3:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

TchudO написа:

ААААААаа дойдохме си на думата, стрували пари ами тогава къв е смисъла на форума, аз мислех че е да си помагаме, пък и аз не питам нещо кой знае колко сложно щото съм начинаещ, но "професионалистите" явно ползват форума за да се перчат с "творбите" си
Върнете се в началото
TchudO

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 3:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

чети поста над твоя Михалич винаги го обеснява много добре

Върнете се в началото
Morty

МнениеПуснато на: Вто Апр 03, 2007 5:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

predatorzzz написа:
TchudO написа:

ААААААаа дойдохме си на думата, стрували пари ами тогава къв е смисъла на форума, аз мислех че е да си помагаме, пък и аз не питам нещо кой знае колко сложно щото съм начинаещ, но "професионалистите" явно ползват форума за да се перчат с "творбите" си

цитирам : "Graphilla е частен форум и дължи съществуването си на няколко човека, които с труда си и за тяхна сметка поддържат този форум. Те имат пълното право да определят някои правила, с които всички са длъжни да се съобразяват. Тези правила са резултат от богат и до голяма степен горчив опит с този и други форуми и в никой случай не са случайно измислени. Вероятно имате желание да ни предложите нови и по-хубави и справедливи правила, но за момента нещата ще са такива, каквито са."
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети