Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
deffecto
|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 12:11 pm Заглавие: авторски права на снимки |
|
|
интересува ме следното: ако имаме една снимка, за която не може да се разбере дали има авторски права и т.н., и впоследствие бъде манипулирана фотошопски - демек промяна на тоналност, смяна на фон - дали продължава да бъде обект на авторско право? не става въпрос за шанаджийство, а просто не може да се хване дирята на фотографа |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 12:13 pm Заглавие: |
|
|
да _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 12:15 pm Заглавие: |
|
|
Е не си го снимал ти нали така?
Тъй че какво авторско право ;)
Тука една красива кака преди година се мъчеше безуспешно да ми обясни положенията и не съм много наясно, ама мисля че става въпрос за лиценз-за-ползване това дето те интересува. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 12:17 pm Заглавие: |
|
|
be.. zavisi kolko ia promenish, ako pipash samo po cveta, gamata i dr. podobni ne biagash ot avtorstvoto, no ima i manipulacii koito sa "tejki" razmestvane na kompozicia i elemnti, premahvane na elementi i podmianata im s drugi, na praktika mojesh da stapish na bazata na edna snimka no veche niama da e tia. togava si ok. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
deffecto
|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 12:42 pm Заглавие: |
|
|
легнала жена до кръста, отзад се вижда зеленина - променя се цвета на косата, фона - тотално и се crop-ва към по-крупно. всъщност къде мога да прочета нещо по въпроса за авторското право на имиджи |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 12:50 pm Заглавие: |
|
|
ne mislia che moje da minesh s tova. dosta po-neuznavaema triabva da e. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 7:46 pm Заглавие: |
|
|
И каката трябва да питаш! _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 8:58 pm Заглавие: |
|
|
Sami написа: | И каката трябва да питаш! |
Да, както и фотографа...
Нещо напоследък фотографите взехме да печелим делата за авторски права, така че много внимавайте :))) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 9:08 pm Заглавие: |
|
|
Ehh, taka moa ti prefasoniram nekoya snimka che she imash beglo deja vu, a i sadiata moe te prati v mental institution :))))))))))) ja-a-a ja-a-a hehehehe _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 9:20 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Ehh, taka moa ti prefasoniram nekoya snimka che she imash beglo deja vu, a i sadiata moe te prati v mental institution :))))))))))) ja-a-a ja-a-a hehehehe |
Ааа, в такива случаи се решава извънсъдебно - получаваш писмо от адвокат Захариева и после става тихо (в смисъл почваш да говориш тихо), олекваш за два бона и нямаш запор на сметки срещу бъдещ иск :)))
Инак, Био си е прав за някои случаи, че е труднодоказуемо - силуетът от един мой кадър сума време вися по билбордовете на лукчетата от захарни заводи Горна Оряховица - силует е, няма детайл в него, интерполира се от 700х500 без грижи и - гадно е, да. Но щом имаш кадър с мацка... спукана работа :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
deffecto
|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 10:29 pm Заглавие: |
|
|
ясно ... мерси ... да пусна ли бифор - афтър все пак да кажете онстрани? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 10:36 pm Заглавие: |
|
|
В дадения случай мисля е лишено от смисъл, докато не намериш автора. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Апр 05, 2007 11:26 pm Заглавие: |
|
|
офф: (за което се извинявам:)
можеш да си я принтнеш и после да я сканираш и така вече си платил частично със закупуването на листа :P _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 10:45 am Заглавие: |
|
|
[quote="snooper"] Bio написа: | Но щом имаш кадър с мацка... спукана работа :) |
вярно е тва _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|