Graphilla.com :: Преглед на тема - Korica na menu

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Korica na menu
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 2:41 pm    Заглавие: Korica na menu Отговорете с цитат

картинката е (С)махната
а бе трябва от тоя артуърк(жената с делфина и кофти напастеленото слънце) да направя корица за меню...като изключим изобилното количество жълти бели и каквито се сетите точици не на място в изображението срещам проблем в правенето на тая мацаница като подредба....дотук съм стигнал до няколко извода:
1во има твърде много жълти точици които излизат като петна по цялото изображение, ако се помъча да ги махна(чрез отслабване на жълтото в изображението) изчезват половината детайли.
2ро точно в средата има едно "болно" жълто място(вълната) която ама просто ми бърка в здравето и затова замацвам едното с друга мацаниаца(лилаво,кафявите полупрозрачни ленти са с цел да се прикрие надупчено от точки нелогично празно пространство в композицията), което не ме прави по-щастлив....
3то цялото изображение освен че е с лошо качество е и много тъмно, когато се пробвам да го изсветля или ми се губи цветова информация или се появяват едни прекрасни парцали, които просто ме отказват да бутам мажорността на картинката.
След като си казах собственото мнение бих искал да чуя и вашето.
Какви мисли ви идват наум?
PS: това не е молба "помощ затъвам в некадърност - оправете ми проблема"
итересува ме какво други очи ще забележат което на мен не ми прави впечатление....

Последната промяна е направена от niki michailov на Пон Май 19, 2003 8:59 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Add

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 2:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

няколко въпроса:
- имаш ли разрешение да ползваш Pepsi в комбинация с тази визия с делфина?
- ако слагаш Pepsi като "зарибяващ" елемент за консуматора - ползвай шрифтовете на Pepsi за изпаисване на 1001.....
- написал си, че е корица - за какво е лилавата фаша? нали не отделя лице от гръб?
е, има още...ама това за сега ...
Zing

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:14 pm    Заглавие: Re: Korica na menu Отговорете с цитат

niki michailov написа:
........................итересува ме какво други очи ще забележат което на мен не ми прави впечатление....

ми това дето в дясно от лилавото ако го махнеш и всичко ще си е ОК!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:21 pm    Заглавие: а пък във варна вали....а да по темата: Отговорете с цитат

пепси не им пука за дизайна - те плащат менюто, по - критичното решение е на собственика - ако му хареса ОК
така че в случая зависимостта между шрифтовете на 1001 приказки и пепси не би трябвало да съществува(което значи че ако е излязъл кофти отговорността си е моя - за разлика от дъгата която описва този надпис тъй като такова е желанието на собственика - всеки има право на лош вкус you know:)
Лилавата "Фаша" (тая дума не я знаех - дигна ми настроението)
отива на задната страница практи4ески средата минава през ГЪЗЪ на мадамата
и(колкото и да се опитвах да го избегна)през косата и(средата между лиавата част и 1ничката в заглавието е среда на изображението)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:23 pm    Заглавие: 1001 глупости!!! Отговорете с цитат

Жълтите петна са отблясъка на слънцето върху водата
най лесния начин да ги махнеш е с четката
слагаш я на Color и вземаш цвят от водата. После регулирайки прозрачноста на четката го боядисваш
Това е техниката, има и други

За цялостното решение - не само че не е добре, то направо е грозно
Ти това за дизайн ли го имаш?!

Направо си е 1001 л...а!

За пепси ти казаха вече!
Sami

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо - фашата наистина е излишна, цвета е супер гаден, ако я оставяш, поне я направи непрозрачна и в някой от цветовете, които присъстват, но да е по-контрастен. За жълтото - ами конвертирай в duotone, и после в режима, в който работиш. Като композиция може би е по-добре да намалиш размера на дамата с делфина и да слезе малко надолу. Така ще се вижда и опашката й, че иначе много гадно се отрязва, а и ще имаш повече място за надписа.
Дъгата направо ме дразни, много шарено става, без да има някаква идея, ако ще я слагаш направи я като истинска и да си седи на небето. За сега - това.
Zing

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:28 pm    Заглавие: Re: а пък във варна вали....а да по темата: Отговорете с цитат

niki michailov написа:
пепси не им пука за дизайна - те плащат менюто, по - критичното решение е на собственика - ако му хареса ОК

еба тоз собственник еба той по-велик от Пепси Ко. а??
и Пепси фурлят пари та са кусат и не ги бурка нали :о)

бате правил сам менюта за които дават такива фирми като Пепси парички, и обикновенно им пращах по некое друго JPG на менюто на големите батковци да видят каде ше им стои рекламката мда!
Върнете се в началото
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:37 pm    Заглавие: не мога да броя...... Отговорете с цитат

...обаче немалко пъти по време на целия процес си мислех да му дам един ctrl+n
ама веднъж кат съм се пуснал по голямата пързалка.....

Цитат:
За цялостното решение - не само че не е добре, то направо е грозно
Ти това за дизайн ли го имаш?!

прав си...проблема е че си го знам ама са ме хванали да ги правя за кратък срок по 101 идеи просто хванах първият пик и буквално го набутах за употреба...точно това дето ГО МРАЗЯ.....обаче нали я знаеш ситуацията в която просто не можеш да казваш "не"....jump on next,jump on next.....и когато дойде момента в който просто брутално го оплетох този проект реших да го постна тука за да видя мненията на човек необвързан с многото малки зависимости, които различните елементи с които се занимвам във файла
ValBo

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

То било реклама значи!

Ники, всички реклами се отделят от другите в карета, или на цяла страница
Никой няма да ти даде да вградиш в друг фотос негова реклама
Най-малко е несериозно - то си е гавра в хубавата реклама

Второ - Кой ти даде право да и променяш вида и да я тифецваш?!
За такова нещо бият през пръстите

Остави рекламата на 4 корица сама и си направи първата самостоятелна
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:46 pm    Заглавие: хоу хоу.... Отговорете с цитат

ти да знае6 на трета каква цигания е станала...разира6 ли в някои слу4аи нищо не мога да направя:(
като МЕ карат да слагам една имиджова реклама ВЪРХУ друга имиджова реклама аз само козирувам и изпълнявам...
Sami

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Я го поясни това за имиджовата реклама
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 3:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

представи си една тучна ливада...ясно небе...а бе добре направена снимка в която долу са разположени соковете BBB, и понеже бай Генчо е додал още 100-150 лв що да не сложим съвсем наникъде в небето една чаша кафе.....?
баси...и защо? Щото на тая страница горната половина са топли напитки а другата студени:/
ама тея идеи не ги давам аз
Sami

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 4:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ami tiya ot BBB ako si vidyat sokovete taka .... Vse edno vav frizer na Coca Cola da naredi6 Pepsi?!
wakeop

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 4:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ники, ако тва ще те утеши... миналата седмица ми се наложи подобна клиентска боза да правя. В ролята на мишкозадвижващо устройство...
Още сънувам кошмари...

Предлагам конкурс за анти дизайн да ни спретнат тука. Поне да се знае какво със сигурност не трябва да се прави :)

мани другото, ама имам чувството, че тва ще излезе кофти на печат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Съб Май 17, 2003 5:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хахахахахахахах
Какво е Мишкозадвижващо устройство!!!!!??????????????
s2p

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Нед Май 18, 2003 3:20 am    Заглавие: Тц тц тц тц! Отговорете с цитат

Тц тц тц тц тц тц .... ъхъ !!!
Ники!!! Аз братче оня ден правих два "флаера" за един so called PLAYBOY BAR - MIRAGE, находящ се нейде на морскио брег. Заданието включваше и три часа предпечат - за толкова имали пари хората, за толкова платили. Ама да те попитам, можеш ли да познаеш от три пъти защо НИКОГА НЕМА ДА ГО ВИДИШ ТУКА!!! А?А?А?...
ТЕБЕ НЕ ТИ ТРЕБЕ ЖОКЕУ!!! ТИ СИ ОТ ТАМ !!!.....ВЕРВАМ ЧЕ СЕ СЕТИШ!!!

ТЦ ТЦ ТЦ....ТЮ!!!

Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Нед Май 18, 2003 3:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

AAAAAaaaare YoooUUuuuu MotherFuckers readyyyy for the newww shiiiittt

Do we get it - NoooooOOOOooo
Do we want it - Yeeeeaaaahhhh
This is a new shiiiittt ...

"M.Manson"
Върнете се в началото
Chizmar

Местожителство: VT

МнениеПуснато на: Нед Май 18, 2003 4:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Без да се отклоняваме от темата и да коментираме кое, що и защо, нека видим какво може да се направи. Според мен най зле стоят ярките цветове на дъгата и надписа 1001.... Пепсито просто се губи на фона на тази шарения. Предполагам основния акцент трябва да е върху Pepsi. Така, че според мен е добре да се придаде второстепенно значение на всичко останало. Например дъгата и надписа да се поизбледнят и да имат по-скоро "сияен" характер. Мацката с делфина може да се изтегли по отзад на бутилката, или просто да се обърне на другата посока - има някакъв символизъм в това да не "бяга", а да "идва". Централната ивица с виолетовия оттенък също стои зле. Би било ефектно да се направи безцветна, тип "рибешко око". Така ще се пречупят всички обекти зад нея като в лед. Колкото до жълтото - мисля, че трябва сериозно да си поиграеш във Photoshop.
Върнете се в началото
ValBo

МнениеПуснато на: Нед Май 18, 2003 4:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ТО не става за игра
сгрешено е по начало
1. картинката с делфина иска сериозен ретуш, много сериозен
2. Това е 1 и 4 корица на меню - сгъвката къде е - не е на фашата - фашата е друга тема
3. Събирането на двата фотоса - абсолютна грешка
4. и 5 и 6 и...

какво да оправяме - да помогнеш е едно, но да вършиш работата на някой друг е нещо съвсем различно

А и той не слуша, а се обеснява - значи смисъл няма!
Archimboldo

МнениеПуснато на: Нед Май 18, 2003 6:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Az sy6to mislja, 4e e po-dobre da se diferencirat 4-ta korica i tova na 1-va korica, 6tom takova e jelanieto na klienta - tova da stoi tam. A ne moje6 li da napravi6 ne6to novo, kato izpolzva6 tazi...jena s riba samo za sujet? naprimer vyv vectors? Az obiknoveno kogato ne6to ne e ka4estveno ili grozno taka postypvam.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети