Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 3:18 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | stanimir123 написа: | wi-flip-ff написа: |
Всъщност в някои отношения рисуването има общо с математиката. |
Мдам,определено има общо... По скоро с дял от математиката-Геометрия.
Като става въпрос за преспективи,и построяването на конструкции на фигури.В това отношение рисуването и математиката са си супер сеързани!! демек рисуването и геометрията. |
рисуването и геометрията... really?!? дали да не кажем наподобителното рисуване? Може ли така, за момент поне да приемем че рисуването не е само орки, манга, фентъзи.... chicks анд distant worlds? Concept Art и Matte Painting ?много сковава тоя интернет, а уж е свободна медия даваща свобода.
Защо интересно ми, се черпит не от свободата която дава а от ограниченията?
Туй става щото се киснат колегите, особено по-младите в CGtalk и сродни вместо в един най елементарен Google да напишат Ив Танги, Хенри Муур, Антони Гауди.. Де Кирико, Франсис Бейкън. Лесно е.
дали рисуването не е експресия, а от това кой какво изразява с него да съдим дали има връзка с геометрия, физика, метафизика... с чисто цветознание?
То шсе намери някой да каже че всяко нещо което е визуално произлиза от няква геометрия ама аре please... |
АБсолютно съм съгласен и с теб и със себеси едновременно..Гаси,не съм капацитет но в изкуството всичко е някаква константа..... Рисуването според мен може и е свързано с много науки но може и да не е...Има милярди стилове и начини на рисуване.Всичко зависи от насоката на художника...Де да знам и аз вече,за мен всичко е вярно...Не може да се даде точно определение по тази тема.Всичко се определя просто от самия художник..... Виждал съм и много добри художници,(световно признати ) построяващи нещата си изцяло на геометрична основа,след,което започва и същинската част от процеса до самото приклключване на работата. Творчестово пък на други също световно признати художници пък няма нищо общо с никви геометрии и не знам си кво си,направо си е ЧИСТО РИСУВАНЕ,което е не по малко красиво...Аз уважавам и двете,че и трите и стоте ако се наложи стига да бъде красиво направено и да е по вкуса,разбирането и гледната ми точка разбира се....Това е според мен. _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 4:14 pm Заглавие: |
|
|
"Де да знам и аз вече,за мен всичко е вярно..."
за мен това е правилния поглед върху нещата. всеки опит да се слагат рамки и ограничения именно върху едно най-свободните неща които човек има е супер нелеп.
най-великите художници са тия които не са спазвали никакви ограничения. Ограниченията започват когат се пресече границата между
"Аз искам" и "Аз трябва.... защото"
е в това малко "защото" се крие големия shit
лично мнение, не претендирам да е миродавно. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wi-flip-ff

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 4:23 pm Заглавие: |
|
|
общи приказки и спамец.
Bio от сега нататък след всяка една твоя критика, за каквото и да е, ще те цитирам "всеки опит да се слагат рамки и ограничения именно върху едно най-свободните неща които човек има е супер нелеп. " т.e. всеки опит да дадеш критика ще е "супер нелеп", понеже по този начин ще ограничиш автора с твоето мислене.
x) _________________ http://pulnej.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 4:47 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | "Де да знам и аз вече,за мен всичко е вярно..."
за мен това е правилния поглед върху нещата. всеки опит да се слагат рамки и ограничения именно върху едно най-свободните неща които човек има е супер нелеп.
най-великите художници са тия които не са спазвали никакви ограничения. Ограниченията започват когат се пресече границата между
"Аз искам" и "Аз трябва.... защото"
е в това малко "защото" се крие големия shit
лично мнение, не претендирам да е миродавно. |
И за това съм съгласен но разбираш,ли че нито твоето нито моето или на които и да било мнение не могат да дадат определението за рисуването.Давам един пример,които може и да не е и грам точен но от моята гледна точка има идеално приложение по темата : Има Общества от критици/ценители на изкуството. Да ги наречем слоеве.Единя слои ще харесва един вид стил и начин на изразяване на художника,другия слои пък ще удобри нещо съвсем,съвсем различно третия слой нещо трето и така.... И къде е истината?????? Отговорът е в това,което казах,4е всичко е вярно защото този въпрос не се определя от отделния индивид а от колектива. Аз,ти,той,какво значение има,така и така всеки рисува по начина по които намира за добре ( които го кефи ) друг е въпроса дали ще бъде приет от света ил ине. Самото ( ти / ми ) мнение..... цитирам...
Bio написа: |
за мен това е правилния поглед върху нещата. |
вече налага някакво ограничение върху рисуването... Какво имам в предвид? Аз се кефя на преспективата и геометричния подход към рисунката демек ---------- Bio написа: |
за мен това е правилния поглед върху нещата. | значи това е правилното а другото не е ..... Или пък братното,аз се кефя на еди какво си значи то е правилно...С една дума налагаме Ограничение демек
Докато това изречение:
( Всичко е въпрос на гледна точка... )
Решава идеално въпроса. Демек,изкуството---РИСУВАНЕТО=КОНСТАНТА...
Като има едно изключение и то е следното и се отнася основно за конструктивния подход към рисунката...... Не можеш да гониш някакър реализъм на формите в рисуката,да допускаш съответните грешки и да се оправдаваш,че всъщност изкуството е свободно и тем подобни... Да е криво или не добре конструирано и прочие. Тогава науки,като анатомия,преспектива и прочие са направо безмислени...така излиза един вид....Демек всяка критика,предложение или съвет за безмислени.Всеки ще си прави квото си ще,грозно и сгрешено,гонещо уж реализъм и никой няма да има правото на критика...... О-о
Бе както и да е...Абсолютно мое мнение може и да съм на супер погрешна теория но така мисля,до този извод съм стигнал...
Съжалявам за спама направих гаси кочината.... _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dumpill

Регистриран на: 09 Яну 2006 Мнения: 371 Местожителство: Bulgaria,Sofia
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 4:53 pm Заглавие: |
|
|
Много се радвам че се получи този разговор ако така мога да го нарека.Нали за това е форума.Да се обсъждат различни теми по проблеми свързани с спецялноста в която сме се заели.А не да се пише само-браво-супер, кефи ме и тн.защото голяма част от форума е пълна с това.но никои не обяснява защо му харесва или защо не му харесва дадената работа. Знам че нищо няма да се промени от към страна на кометарите защото дори и аз го правя. В случая се получи леко изменяне и се стигна до много вишши спорове -като как можеш да разбереш какво е хубаво.
Работата е правена за удоволстви без капка математика.Не обичам математиката в рисуването. Но без неяа няма на каде. Опитвам се да рисувам по усет. В противен случаи щях да започна да се занимавам с архитектура.:) _________________ http://dumpill.deviantart.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ma4u4a

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | по този начин ще ограничиш автора с твоето мислене. |
еми пък, ако автора е достатъчно ограничен, че да приема критиката или нечие мислене за рамка...
... що не?
аз не виждам кво общо има едното камионче с другото, ама тя причината е проста
колкото до това, че не са симетрични чаркчетата, лично аз не го виждам, като проблем, още малко работа, за да станат убедителни и нямаше да има за кво да си лафите две страници
п.с.
станимир123 кво напрай, бе?! Оо _________________ Без паника!
Всичко излиза извън контрол по реда си!
бу. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 4:58 pm Заглавие: |
|
|
Аз не съм коментирал съответната картинка.Чисто и просто обсъдихме с Био някой гледни точки..... _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 5:20 pm Заглавие: |
|
|
аре почнахме с глупостите и детинщините.
правилно казвам на това човек да е отворен за различни гледни точки, къде го видяхте ограничението? _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 5:22 pm Заглавие: |
|
|
wi-flip-ff написа: | общи приказки и спамец.
Bio от сега нататък след всяка една твоя критика, за каквото и да е, ще те цитирам "всеки опит да се слагат рамки и ограничения именно върху едно най-свободните неща които човек има е супер нелеп. " т.e. всеки опит да дадеш критика ще е "супер нелеп", понеже по този начин ще ограничиш автора с твоето мислене.
x) |
... само не бъркай грозното със свобода на рисуване....
свобода има човек който знае какво прави...
а сега отиди в представяне и виж работи на непрофесионалисти- имат свободата да рисуват както си искат, но нямат око - нещата при тях са измъчени, имат нужда от съвет за да се оправят....
за мен dumpill си е парче художник, защото до сега почти всичко което е показал е направено с вкус и майсторство...
конкретно за самата работа, че е крива - крива е, но аз исках да кажа че може и така...
в случая за мен това не е кусур, има си своя чар и не е нужно да я "оправя" , само защото на някой така му се е приискало :) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 5:25 pm Заглавие: |
|
|
всеки е прав за себе си, но някои мислят повече от колкото трябва пове4е ...:)))))
смятам че като форум за графики тези неща трябва да се доказват а не да се приказват :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 5:28 pm Заглавие: |
|
|
paniccontrol_86 написа: | всеки е прав за себе си, но някои мислят повече от колкото трябва пове4е ...:)))))
смятам че като форум за графики тези неща трябва да се доказват а не да се приказват :P |
понякога и теорията е важна колкото практиката... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 5:30 pm Заглавие: |
|
|
wi-flip-ff написа: | наклона на очите, ноздрите, устата и брадичката триабжа да е еднакъв. |
ето това е ограничение и явно съм те нещо засегнал, би куул бре не се хаби на думи толкова ;) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wi-flip-ff

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 5:36 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | wi-flip-ff написа: | наклона на очите, ноздрите, устата и брадичката триабжа да е еднакъв. |
ето това е ограничение и явно съм те нещо засегнал, би куул бре не се хаби на думи толкова ;) |
в случая става дума за нормално човешко лице(може и да се лъжа) следователно е хубаво да се ограничава човек с общоприетите норми за нормалност доколкото е възможно за да не стане гаф.
иначе не си ме засегнал, обичам споровете просто x))) _________________ http://pulnej.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 5:50 pm Заглавие: |
|
|
щом толкова знаеш, направи следното:
1.снимай се абсолютно фронтално
2. вкарай снимката у "шопа"
3. duplicate едната половина на лицето
4. дай flip horizontal и я насложи върху другата
и си виж колко са ти различни 2те половини па дай после да си поговорим за симетрия. и тва е дори да вземем че правим нещата както "са си" да не говорим кво става ако ги правим както си искаме. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmPATHy_hr

Регистриран на: 01 Сеп 2006 Мнения: 1171 Местожителство: Tangent Universe
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 6:48 pm Заглавие: |
|
|
Bio, батка дори само да се снимаш и да инвертнеш снимката пак се виждат разминавания...така си оправяме мизериите по графика в даскало...хехехе......:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wi-flip-ff

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 8:05 pm Заглавие: |
|
|
Bio, да се скъсам да флипвам и да ротейтвам пак няма да се разкривят наклоните, виж ако се снимам от няколко различни места и после изрежа очи, нос, уста и ги сложа на една снимка анфас може и да успея. _________________ http://pulnej.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 11:31 pm Заглавие: |
|
|
То вярно,че устата ми е много голяма,че понякога по-голяма от нормалното,вярно,е че изписах един тон простотии но въпреки това не виждам какво постигаме с тези дискусии..... Ама всички знаем,че въпреки природните закони ( щото е вярно,че сме криви копелета това човеците ) се стараем да изобразяваме горе долу симетрични неща ( поне някой типове от нас ) Ясно е 4е едното око е горе долу на една линия срещу другото,че ухото започва под линията на носа и свършва малко над ухото.....бла,бла и тралала и толкова. Другото си е спам....Аз млъквам по темата... _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kiss

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 12:41 am Заглавие: |
|
|
stanimir123 написа: | ...,че ухото започва под линията на носа и свършва малко над ухото... |
хъъ...( е тук още се смея) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 9:00 am Заглавие: |
|
|
Дам,и с право ти е смешно,допуснал съм правописна грешка в бързаината..... искам да кажа това................
stanimir123 написа: | ...,че ухото започва под линията на носа и свършва малко над линията на окото,примерно ;)... |
:) _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|