Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
bulLET

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 9:30 pm Заглавие: Обектив - предметна фотография |
|
|
Моля Ви, за съвет относно избор на канонски обектив - особено подходящ за предметна фотография (даващ минимални изкривявания на кутии и т.н.); на обективът може да пише L, но не е задължително:); обективът ще се закача на 5Д.
Благодаря, предватително! _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 2:25 pm Заглавие: Re: Обектив - предметна фотография |
|
|
bulLET написа: | Моля Ви, за съвет относно избор на канонски обектив - особено подходящ за предметна фотография (даващ минимални изкривявания на кутии и т.н.); на обективът може да пише L, но не е задължително:); обективът ще се закача на 5Д.
Благодаря, предватително! |
90 тилт/шифт :)
ам тва вече ти го казаха :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 5:47 pm Заглавие: |
|
|
50 до 100 макро, зависи от конкретния случай.
Няма да се разгръщам повече, че току виж ме обидили на профи :Р _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulLET

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 7:32 pm Заглавие: |
|
|
пак благодаря:) _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 12:40 am Заглавие: |
|
|
Така е, не се разгръщай, за да не те обиждат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 12:55 am Заглавие: |
|
|
off:
sumo написа: | Така е, не се разгръщай, за да не те обиждат. |
Сега чатнах за какво говориш, но не е актуално - bulLET си има тема във ф-ф.нет, в която едно "профи" бая бисери насъбра и от там тръгна лафа.
Стига сме off-вали. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2007 8:07 pm Заглавие: |
|
|
az li4no s udovolstvie bih snimal to4no s 90TS.
kato dylzhina mislia, che shte ti e savsem ok, nai-gotinoto e, che shte mozhesh dosta svobodno da kontrolirash zonite si na focus i mazane.
v portfolioto mi, goliamata chast sa snimani s 100mm macro, no 20D otzad... 5d e drugo neshto, no 100macro kyrti mivki. _________________ Best Wine Labels Design
Best Logos
Hand Lettering on Wine Labels |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 2:42 am Заглавие: |
|
|
То, чисто теоритично и аз съм с две ръце за 90 TS и не само за предметната... обаче не знам с случая дали е оправдана сумата от 1 000$, ако няма да снимаш постоянно такива неща. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulLET

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2007 9:01 pm Заглавие: |
|
|
аз в момента снимам главно с 100/2.8 макро, но без да съм особено доволен (още повече, че камерата, която ползвам също е с кроп фактор и съответно фокусното растояние определено не е от най-подходящите за случая); подкепям с пример:
а иначе, дай Боже, наистина снимането на такива неща да е за ПОСТОЯННО:) _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 10:41 am Заглавие: |
|
|
снимаш много от близо, може би 50мм макро ще ти е по-удачно от 100
и наистина за изправяне на геометрия ти трябва тилт-шифт
новите модели на ленсбейбийс имат май доста добър контрол на тия неща с врътки и застопоряване
инак и това ако не те оправи - голямоформатна камера _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 8:25 pm Заглавие: |
|
|
bulLET написа: | аз в момента снимам главно с 100/2.8 макро, но без да съм особено доволен (още повече, че камерата, която ползвам също е с кроп фактор и съответно фокусното растояние определено не е от най-подходящите за случая) |
Първо, това което показваш - не е перспективно изкривяване. Това е някакъв ракурс, заради който нещата е абсолютно нормално да изглеждат по начина, по който ги показваш.
Второ, дори и да има нещо такова, минаването към по-къс обектив или фулфрейм камера само ще ЗАСИЛИ тези проблеми, поради простата причина, че перспективните изкривявания са свойствени преди всичко на широкоъгълните обективи.
Така че личното ми мнение в случая е, че проблема не е нито в обектива, нито в кроп-фактора... най-малкото защото Канон-ския 100mm Macro е един от най-малко кривящите обективи които съм срещал, а аз съм срещал доста обективи. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulLET

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 8:25 pm Заглавие: |
|
|
да, определено един Sinar p3 би ме улеснил неимоверно :)) (а може би точно обратното;)) _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2007 12:17 pm Заглавие: |
|
|
фотошоп нямаш ли ? :) |
|
Върнете се в началото |