Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Morty

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 3:43 am Заглавие: бърз или мъртъв |
|
|
с 2 думи. приемат 4-годишната ми дъщеря в пирогов, съмнение за апандисит. оказва се, че ок, ангина било. вечерта преди да я изпишат, един кап..#@$%^&..ут се засилва да я оперира ...... щото така взима пари по клинична пътека ....... и се питам, ако жена ми, която е лекар и го е спряла, на е лекарка и не е била там ?????? режем на килограм за 200 лв. ли ????????????
баси шибаната изкормена гадна изкуфяла ....... система _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 9:39 am Заглавие: Re: бърз или мъртъв |
|
|
Morty написа: | с 2 думи. приемат 4-годишната ми дъщеря в пирогов, съмнение за апандисит. оказва се, че ок, ангина било. вечерта преди да я изпишат, един кап..#@$%^&..ут се засилва да я оперира ...... щото така взима пари по клинична пътека ....... и се питам, ако жена ми, която е лекар и го е спряла, на е лекарка и не е била там ?????? режем на килограм за 200 лв. ли ????????????
баси шибаната изкормена гадна изкуфяла ....... система |
Ако жена ти не е била там и той е направил това, после щехме ние да го оперираме и повече нема да се сети за пари по клинична... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 10:48 am Заглавие: |
|
|
Oт доста дълго време това много страшно чувство, че не може да се има грам доверие на какъвто и да било лекар не ме напуска! Да не дава Господ да си имаш работа с тях. Не полагат ли Хипократова клетва?!?!?
настръхвам като си помисля какви последици можеше да има... >:[ _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 12:31 pm Заглавие: |
|
|
И да положиш Хипократовата клетва все е тая... не ме питайте на мен какво ми е като чуя нещо такова, щото съм се клел в тая клетва... Primo non nocere... кой ли го спазва това, деа мааама им деа.... :( Е точно заради такива индивиди цялото ми желание да се занимавам с медицина се изпари още в 3-ти курс :( Морти, добре че не е станало лошото.
А на времето даже ни разправяха - ми то апендиктомията може да бъде и профилактична "ваксинация" срещу апденисит... какво да кажа повече...
:( Надявам се всичко да е наред с малката и да ти се оправя бързо, ей! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 10:50 pm Заглавие: |
|
|
Докато няма осъден за лекарска грешка, много подобни теми ще се изпишат.
А когато става въпрос и за малко дете...
Ума не ми го побира.... _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 11:26 pm Заглавие: |
|
|
po teq pri4ini dy6terq mi e s 4asten li4en lekar... _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 12:50 am Заглавие: Re: бърз или мъртъв |
|
|
Morty написа: |
баси шибаната изкормена гадна изкуфяла ....... система |
_________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 2:21 am Заглавие: |
|
|
Последно преди месц и половина на мен ми се случи така че девоиката имаше киста и е оперираха в Шейново.
Та питам я колко струва операцията. Тя казва 500лв.
Аз съм ок нема драма. В деня отивам на гишето дето се плаща и жената там казва 150лв (заради осигуровките шото ги има)!!!!!!!
Ок платих 150. И казах на мойта девойка че няма дам парите в пликче.
.......След леко набиване на канчето от нейна страна ги дадох.
По моя сметка в този ден е доктора е направил подобни 4тири операции значи деня му е излезъл с 1400лв напред нема данък нема дявол.
Ок добър е доктора в тва нема спор. Здравната каса е пирамида и ги чука и в тва нема спор. Ма мен обаче да не би клиента да не ми се цигани за 50 лева. Или данъчните да са ми дали кредит?
Тъпото е че когато става дума за здраве ше си дадеш и апартамента и колата.
Една от причините да не ми се живурка тук е че дори и да има човек пари в бг, ебането (сори) е на всеки ъгъл и сички сме готови да се изтрескаме по всяко време взаимно.
А да мно ми харесаха пред Шейново двата Ягуара и последния модел
Фолксваген Туарег:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 11:02 am Заглавие: |
|
|
Навсякъде по света да си доктор е престижна, уважавана и високо платена професия, а скъпите спортни коли не учудват никого. Проблема е, че нашите докторя са гледали много американски филми, но от там са взели само скъпите возила и голямите пачки в банковите си сметки, като са захвърлили на бунището или деморализирали хипократовата си клетва. Това на фона на нашата действителност изглежда не само грубо, но и нечовешко. Това е схватка в която си поставен в партер и нема измъкване... за сега! Надяваме се, че денят в който лекарите ще си надвият на масрафа е близо и ще почнат да работят за хората!!!
Морти - радвам се, че всичко е приключило добре за дъщеричката ти! Гадното е, че това далеч не е единичен случей... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 7:36 pm Заглавие: |
|
|
ако в бг лекарите взимаха колко в чужбина нямаше да има издънки, в това ви уверявам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 8:11 pm Заглавие: |
|
|
:-)))
В чужбина или по точно в Щатите има голям проблем в надписванията на сметките
Редовно има спорове относно дали някоя операциия или изследване е било необходимо.
Там доктори да вземат подкупи на ръка няма, но за сметка на това крадат от застраховките, правейки ненужни операции, което напрактика е същото. _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulLET

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2007 11:32 am Заглавие: |
|
|
на такъв - ше рипам отгоре му, ше блъскам... (както викаше нашия старшина) _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dzver

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2007 5:02 pm Заглавие: |
|
|
на мен до последно не ми казаха колко е зле майка ми, и че ше умре до седмица... ако знаех, щах да си я зема у дома. сестра ми, не можа да се върне от щатите да си каже последно чал, дори. беше си чист късмет, че бях в болницата, когато мам тръгна да умира - и пак, вместо да ми кажат, че е дошъл момента, само ме изведоха от стаята, заведоха ме на майната си по някви коридори и ми казаха, че нищо не могат да направят. добре, че се усетих, та на бегом се върнах обратно за да съм до нея, когато си отиваше. бахти тъпаците! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lllll
|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2007 7:52 pm Заглавие: |
|
|
Мале настръхна ми косата от тая тема, наи вече защото схм виждал подобни случаи и знам че стават всеки ден.
Радвам се че всичко е минало добре! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 3:30 pm Заглавие: |
|
|
друго е по-притеснителното, жена ми на 2-пъти я спасява това, че е лекар. единия път, пак в пирогов, отива с 40 градуса температура, казва какво и е, и тъпата $%#^@%&^ дето я преглежда и обявява, че е лигла и е настинала. за щастие, тя като лекар има право да изисква черно на бяло документ, че отказват да я приемат. е, първите 2 седмици беше на системи, лежа месец ... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 3:47 pm Заглавие: |
|
|
И притиснителното е, че тая тенденция ще се задълбочава...
Една позната учи медицина втори курс, скоро ми разправяше, че на някаква лекция ги карат да се представят по имена и след като си казва името доцента възкликнал "Странно, непозната фамилия"... Но по-притиснителното, което чух от нея беше "А, те половината колеги първо са си платили да учат един семестър в Македония, после си плащат да се преместят като чуждестранни студенти у нас и ей ти как се влиза без изпит..." WTF!?
В гимназията учех в нещо като биологическа паралелка - много мои познати искаха да влязат медицина само защото... им вървяла биологията... А за да си лекар не е достатъчно да ти върви биологията или да ламтиш за кинти - иска се да имаш желание да спасяваш живот и да помагаш на хората, да си готов да пропускаш празници и да работиш адекватно в 5 сутринта, защото някой има нужда от теб и разчита да си компетентен и коректен. Това, по дяволите, не е работа за всеки - ако аз сгреша някой кадър ще го повторя и ще мине с малко нерви, ама за лекар... мама му, тва е плашещо, предпочитам да свърша някога внезапно някъде, наместо в белите чаршафи между такива хора :( _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 3:52 pm Заглавие: |
|
|
веднъж се карахме /както обикновенно/ с жена ми, че съм закъснял. аз обяснявах колко ВАЖНА и ОТГОВОРНА ми е работата, и т.н. каза ми "и какво, ако объркаш нещо - препечатвате, аз ако объркам, трябва да кажа на някого , че има левкемия ...... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 7:56 pm Заглавие: |
|
|
Nakratko pisha, che sled malko biagame...
ta. minalata godina imah problemi pri hodeneto v USA. Reshih sled 3 chasa vlachene da izpolzvam med. uslugi.
Vlizam. Kazvam ko stava - iaki svetovarteji edvam murdam, ne moga da disham. Ok - chakame tam na opashkata s drugite. Prieha me pokasno v speshnoto.
I se pochna. Adi malko snimchici - nishto ti niama. A malko kruv - nishto ti niama. A malko urina - nishto ti niama.
Ama are sega da polejish malko, che iavno nishto ti niama ma vse pak da polejish.
Are malko kilsorodec taka podobre shte se pochuvstvah - stana mi pozle. A dobre - are 1 injekcia sega da ti e podobre ot tva, che ti stana pozle. Are sega au niakvo kruvno imash - injekcia za kruvnoto. Au i pulsat visok - are injekcia za pulsa.
Lekuvate li neshto we hora? Mi ne -ama taka da ti e podobre edin vid.
Nishto ne mi pomogna. Sled 2 chasa lejane stanah i si trugnah. Pokasno vecherta biah ok.
Sled 2 sedmici dojde smetkata pichove. Za rengen, 3 bezsmisleni injekcii kruv i urina - $4000 (chetiri hiliadi) smetka. Ako shtesh.
Imah zastrahovka - pokri vsichko na 100%. Maj ......... pone za sega spriaha da me goniat za parite. Kakto se okazva - 5% ot horata v USA mogat da si pozvoliat takava zastrahovka. Az beh turist - za tva imah spec zastrhovka ta pokri vsichko. Ami ako biah sreden chovek tam - shtiaha za tova da me obranzat kam 2000 sled zastrahovkata. mdam.
Dobrata novina beshe spored doctora - moje bi niama da te operirame, che ne znam ot kvo.
Ta kvo da vi kaja....... tam pone kat plashtash - tehnikata e basi tehnikata i posle ako oserat - shte gi sudish. No kvo da vi kaja - ostana edno kofti chuvstvo det se vikaseh vav vica... _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 8:07 pm Заглавие: |
|
|
Ебахти планетата прокажена друго не ми иде на акъла.
Едни мрат от глад, други сичко у носа. Едни им меткат бомби щото имали петрол у дворовете и немат право да е техен, други харчат милиони за колички. Едни искат да помогнат а други се намират начин официално да им кажат че са лузъри.
Никой баце не те пита от къде ти е кеша стига да го имаш.
Сички те обичат. Ако немаш най добре май стана в гората, ма не се знае дали и там нема ни посрешне некой да иска данък чист въздух и питейна вода. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lllll
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 10:56 pm Заглавие: |
|
|
Те затва са ги засекли горите - да няма къде да бегаме... |
|
Върнете се в началото |