Graphilla.com :: Преглед на тема - Уеб дизайн и монитори :)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Уеб дизайн и монитори :)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Дими

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 4:08 pm    Заглавие: Уеб дизайн и монитори :) Отговорете с цитат

Всъшност питането ми касае всеки които е правил/прави неща които се гледат на монитор...

Приемаме че дизайнерите по-принцип са с колабирани, грамотни монитори.
Също така приемаме, че не всеки средно-статистически интернет посетител (или живущ :)) е с грамотен монитор.

Как процедирате когато някой ви каже "чудесно е, ама на мене ми е малко тъмно/бледо/синкаво" ?
Като се замисля, май няма начин човек да е сигурен че при всеки монитор сайта (или друго нещо) ще изглежда както е замислен...

Споделете опит и размисли ако имате :)
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 4:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

каквото и да правиш, каквото и да калибрираш на твоя монитор, не си го направил на монитора на клиента където се гледат нещата.
nub

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 4:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 4:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

молиш клиента да предприеме разходка из офиса си и да погледне дизайна на различните налични монитори. обясняваш бавно и търпеливо за разликите на всеки един монитор, ако продължава да се дърпа, щото нали човека все пак плаща дизайна и иска като си го гледа (на своя си монитор) поне да му се кефи, а е ясно че останалите ще виждат различни нюанси коригираш според неговото желание. друг е въпроса с размера на резолюциите, ама тая тема е много дълга.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 4:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

то Пипи като цяло тая тема е кошмарна освен дълга.
Някой дет ми се праи на гъзар некъде от чужбина гледа в некъв х'отел на некъв лаптоп дет не са му настроили даже нейтив резолюцията която е 1680x1050 а са го пуснали на 1280x1024 и им държи сметка на под4инените си че е разтеглена картината и цветовете не са ОК и да се прави нештото пак. обяснявам им аз че нещо не е наред в техния "двор" а те ми казват мънкайки " Ми да де ама на шефа не можем да му кажем че е при него проблема и затва трябва да измислим нещо" при което им казвам че не ме интересува да се оправят.
има само едно ре6ение като настане ситуация.
клиента идва във Вашия офис. И гледа.
BSC System

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 4:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За туй, разговори предварително и като иска да има ластици му обясняваш, колко е модерно да бъде web2.0 и как фотошопа е голема злина. После като му го коднеш едно хубаво, ако ще и в арена на екраните да си го гледа, пак ще му се радва
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 5:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Калибрацията на монитора е необходима нищо, че е само за ВЕБ
Не е нужно да има уред, макар, че с него е най лесно, може просто на око да се изкарат цветовете - адоб гама или нокия монитор тест ще свършат работа
нека вашите цветове да са сравително верни, пък клиента ако иска на 12" монохром да го гледа после
Вие как мислите е при предпечата, да не е по лесно да обясни, че пантона съвсем не изглежда както на монитора на клиента
Ако иска мостра за цвят - има прооф принтери, дето вадят страхотен РГБ

БТВ Дими, ако монитора ти колабирал - копай го направо;-)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети