Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
karavelov
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 3:55 pm Заглавие: Sweet Sixteen |
|
|
Една интерпретация на познато лице и любима песен. Всякакви коментари са добре дошли
1.
2.
3.
4.
5.
Малко технически подробности, за който се интересува:
- Снимани са с Киев60, обектива е вега-90/2.8, понеже фокусира на 60см, само петата е с вега-120/2.8. Много съм впечатлен от 90ката. 120ката си я знаем, че е добра.
- Снимани са на Adox 100, само четвъртата и петата на AGFA Scala 200. Мислен за чб диапозитив Скалата е доста добър и сниман като негатив. Проявявани са с Pyrocat-MC.
- Копирани са на Forte Fortezo Normal, използвал съм проявител Ansco130 заради добрите разработки в светлите тонове и топлият тон. Тонирани са в последствие в селен и тиуреа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
karavelov
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 3:58 pm Заглавие: |
|
|
добавка-уточнение: четвъртата е копирана на Forte PolyWarmTone, а не на Fotrezo, то си личи от по-студения тон. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 5:11 pm Заглавие: |
|
|
1 и 4 много нежни и пипнати, браво на теб! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 6:53 pm Заглавие: |
|
|
мене пък 2 как ми харесва... ех :)
браво каравелов...браво :)
брех, как лесно го пиша тва име, се едно съм писал дълга статия за любен каравелов досега :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 6:59 pm Заглавие: |
|
|
Браво Каравелов, много пипнати неща и като съдържание и като изпълнение!
Кефя те се на ентусиазма... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nyshtia

|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 7:37 pm Заглавие: |
|
|
1 i 2 nai-me radvat, nai-sa mi zavyrsheni. Ina4e sa 4udesni portretite, mnog razli`ni vseki s atmosferata si. Tonalnostta na poslednata e super! _________________ photo group naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pomstar

|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 8:44 pm Заглавие: |
|
|
Имах удоволствието да видя копията на живо и няма кажа нищо ново, твърдейки че Каравелов се е потрудил здравата и е докарал страхотно качество. Скановете също са много добри и на моя некалибриран монитор изглеждат чудесно.. друго какво да кажа.. Каравелов, мога ли да си поръчам 1-2 принта? :) _________________ strl is the reverse lrts |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:19 pm Заглавие: |
|
|
хубави :) _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:24 pm Заглавие: |
|
|
аз противно на повечето мнения ще се изкажа отрицателно за номер 4. това рязане през окото и ухото ми създава гадно усещане като композиция, не ме кефи.
'баче другите са ми брилянтни. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 11:56 pm Заглавие: |
|
|
На мен нито една не ми допадна, съжалявам. Много ме учудват положителните коментари, да си призная. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
karavelov
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 12:07 am Заглавие: |
|
|
Благодаря за всички коментари. И благодаря, че го има това място, където може да се покаже цикъл фотографии като цяло, а не да бъдат гледани и оценявани на парче.
Малко разбъркани мисли провокирани от вашите коментари.
- За заниманието и ентусиазма. Навремето си говорихме с Пенко за "фотографията като нещо" и за "фотографията като снимка на нещо". Моят начин на работа, или по-скоро удоволствието от фотографията, което изпитвам е свързана с "правенето на нещо", а не в отразяването, затова експериментирам, не бързам, пробвам варианти, не се мъча да отразявам каквото и да било, а да предам собствените си усещания.
- за тоналността на петата - това и предишната са снимани на Scala. На четвъртата тоналността не се откроява, защото светлината беше доста трудна и защото (за да се справя с негатива) е копирана на мултиконтрастна хартия (има разлика, когато филмът е проявен в оцветяващ проявител като pyrocat). Доста съм впечатлен от тоналността и разработката, която получавам с този филм и проявител. Истината е, че още експериментирам и не съм го овладял съвсем, но според мен си заслужава усилието.
- Ценя предпочитанията и критиките ви, няма снимки, които да се харесват еднакво. Когато ги избирах тези 5 от около 20 негатива исках да избера различни допълващи се аспекти (при все, че всяка от снимките е достатъчно противоречива в себе си), така че да се получи едно цяло. Надявам се да съм успял.
- павеле, обади се да ти подаря някое от работните копия, които се различават минимално.
аз пак се отплеснах да философствам, явно професионална деформация :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Azirafel

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 10:43 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм пристрастен към модела и не мога да оценявам обективно :) Прекрасни са! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|