Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 12:59 pm Заглавие: |
|
|
по дефолт си е тва. кат си сложиш на опасити канала мап и като зъкнеш да ти се визуализира във порта си става. ако при теб не ще трябва да видиш дали не си променил настройките във viewport configuration _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOC

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 1:03 pm Заглавие: |
|
|
до тука беше тая свера...няма повече да я видите...
ZB верно ме прати обратнов детската градина да си моделирам с пласелин и глина :D ама аз предпочитам по-анимационни, по-изчистени char-ове и си ме кефи да си ги правя в консервата :Р _________________ ...I'm an idiot!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Тц. При мен не става и никога не е ставало :( Сега разцъках и с двата драйвера и не видях някъде да има опция за това. Нещо недоглеждам сигурно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 2:05 pm Заглавие: |
|
|
има суич за показване във вюпорта на всяко субменю на всеки от маповете в материал едитора - за да ти покаже опацити нацъкай локалния суич на мапа и глобалния, който е същият и на същото място, но в главното меню на материала и тряя стане:) _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 3:36 pm Заглавие: |
|
|
Джоуви написа: | има суич за показване във вюпорта на всяко субменю на всеки от маповете в материал едитора - за да ти покаже опацити нацъкай локалния суич на мапа и глобалния, който е същият и на същото място, но в главното меню на материала и тряя стане:) |
Ееее, Мерси много Джовка. Винаги съм кликал по локалните show map и явно досега никоа не ми се е случвало да кликна на предното ниво. :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
graffitiman

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 5:16 pm Заглавие: |
|
|
spacer написа: | Хващай зетбръша! няма начин :) |
аз се занимавам с архитектурни 3D-та така че Бръша само го знам информативно:)просто шейдъра ме кефеше,ама..:)
А alpha-та в макс-а можеш да си я покажеш като всяка друга карта черно-бяла...но не може да ти "реже" картинката в реално време;)
Сори пак за спама,LOC:) _________________ http://wireframe-studio.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 5:42 pm Заглавие: |
|
|
graffitiman написа: | spacer написа: | Хващай зетбръша! няма начин :) |
аз се занимавам с архитектурни 3D-та така че Бръша само го знам информативно:)просто шейдъра ме кефеше,ама..:)
А alpha-та в макс-а можеш да си я покажеш като всяка друга карта черно-бяла...но не може да ти "реже" картинката в реално време;)
Сори пак за спама,LOC:) |
Абе оказа се че може ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
graffitiman

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 6:26 pm Заглавие: |
|
|
spacer написа: | Абе оказа се че може ;) |
E сподели как де:)))) _________________ http://wireframe-studio.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 6:35 pm Заглавие: |
|
|
graffitiman написа: | spacer написа: | Абе оказа се че може ;) |
E сподели как де:)))) |
Ми те хората ми обясниха по-нагоре и аз чатнах след известен брой разяснения. Номера е да кликаш "show map in viewport" не като си на нивото на конкретната карта, а като излезнеш на първо ниво там където ти е листа със всички карти. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
graffitiman

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 7:30 pm Заглавие: |
|
|
:))ами то и аз сега го разцъках,просто не ми е трябвало да ми показва прозрачността както ще е на рендера,но това става като си настроиш viewport-a трансперансито да не е симпъл а бест:)Но явно си се оправил де;) _________________ http://wireframe-studio.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 8:41 pm Заглавие: |
|
|
малиии къф офтопик настана. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sixide

Регистриран на: 29 Мар 2007 Мнения: 597 Местожителство: Heidelberg, Germany
|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 9:18 pm Заглавие: |
|
|
i za da e pulen offtopica...po povod transperenciata v max, s desen click varhu viewporta moje da se nastroi Transparency na "Best". Po default e na "Normal". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 9:43 pm Заглавие: |
|
|
sixide написа: | i za da e pulen offtopica...po povod transperenciata v max, s desen click varhu viewporta moje da se nastroi Transparency na "Best". Po default e na "Normal". |
Става дума за две различни неща, бе хора! Тва transperancy best или simple, поне при мен има значение ако съм на OpenGL и действително е необходимо да си на бест за да видиш и алфата. Тъй като аз съм с Direct3D обаче, не откривам никаква разлика в двата случая и според мен опцията бест си е включена по подразбиране и няма опция симпъл или поне няма разлика между двете.
Моят въпрос беше как се пуска битмап алфа да се вижда във вюпорта трансперант, а не черно бяла и след постовете на Био и Джоуви разбрах и в моят случай опцията бест/симпъл не е от значение.
- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|