Graphilla.com :: Преглед на тема - АНАТОМИЯ

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

АНАТОМИЯ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
paniccontrol_86

Местожителство: burgas

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Ако искате и за алгебрата и геометрията да си отворим тема, може и за химията?
а вааааааа хахахахха :))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Zing

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 9:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ете затва хората дето не знаят анатомията рисуват фафли :)))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ_CyberGod

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 10:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

velinov написа:
Когато видиш една добре стукторирана фигура, независимо какъв тип е героят - бил хуманоид или някакво друго същество - не се питаш дали му е правилна анатомията, защото тя просто не ти прави впечатление - тя си е там и работи. Тогава на преден план излизат качествата на самата работа и няма нужда да се захваща човек с простотии, тъй като всичко е подковано стабилно. Не може да става въпрос "за" или "против", нито пък разделянето на лагери е уместно. Нито става дума за ограничаване на творческата свобода или изказ на автора, нито пък страдаме от маниакална догмастика по отношени на правила в изобразителното изкуство - независимо аналогово или дигитално. Въпросът е нещото да е на място, обосновано, четливо и без задължителна, натрапчиво изкривена форма, прикрита зад авторския поглед и интерпретацията на самоцелен 'творец'. Все пак не говорим за абстрактно изкуство, а за нещо с установена форма, която веднъж обладяна, може да си мачкаш както си искаш, но тя трябва да е там.

това до момента най добре обосновава и моята позиция.
няма нужда от лагери и незнам си какво още. дискусията е хубава докато е сериозна. мерси велински хубава формулировка
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 10:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пуснете по някоя картинка да си илюстрирате аргументите ве, празнодумци :P :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sixide

Местожителство: Heidelberg, Germany

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 10:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

anatomiata na mene mi e bolna tema, zatova si i malcha...pri vis4ki polojenia moga samo da preporu4am neshto ot sorta na
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
haddock

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 11:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да , голем кеф е като правиш нещо, ич да не ти пука за анатомия....
но колцина го могат, и още повече - колцина го желаят... :)?
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 11:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тя анатомията си е болна тема по принцип.
и да я научи човек до последната костица, КВО ? Бамес като я знае, КВО ? голям художник ли е?

Не чух никой да чете и да упражнява Живописта, пляскат се некви кирливи цветове, некви тотални недоразумения, ама мускулите и кокаляците оправят нещата нали?
Нещо за сфуматото (не театъра, другото ;), закона за контраста? цветова, контрастова, фигурална композиция?

от друга страна във връзка с една друга тема в която се разисква печеленето на пари като критерий за успех в дадено начинание, то ако някой ми назове най-скъпо продадената картина с АНАТОМИЧНО коректно съдържание аз ще му поговоря за най-скъпите картини в света и за тяхното съдържание, хахахаха!
уууупс, или тука ще се включи двойния стандарт HUH ?
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 8:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio - Дори и ти не можеш без анатомия... К'во е РИГ бе ман? Как анимираш?

Според мен твърде превратно си разбрал идеята за присъствието на анатомията в една работа. Сама по себе си тя е само инструмент и основа за надграждане. Пробвай да си закачиш шлифера в гардероба без закачалка, разпъни си чадъра и погледни нагоре, като се качваш по стълбището към дома си замисли се каква част от общата сграда представлява то. Могът да се дават много примери за неща които не могът да съществуват без скеле, основа, постамент, консрукция и прочие... Театъра, киното, политиката и к'во ли не още - всичко има стоята конструкция и модел. Всичко за което говоря се ограничаваа в рамките на конкретни, видими и реални свойства на всичко заобикалящо ни. Не намесвам материи за които тези правила не важат.

Ей, на - на Динев мога ли да му кажа - Къде ти е анатомията... ;)))
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 12:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти пак говориш за пресъздаване, кво ме интересува шлифера в гардероба кво прави в реалния свят, като мове когато аз го правя този шлифер да правя каквото искам с него, неща в които няма никакви ограничения. А и не говорим за конструкция, говорим за АНАТОМИЧНА точност, къде съм казал че няма нужда от конструкция?!? И в абстракнтите неща има конструкция

А и единствената анимация на света не е 3д анимацията нали? Някои от най яките анимационни филми правени някога не се съобразяват с никаква фиксирана структура. А и тука не говорим за анимация а за рисуване. Къде му е на Модилиани анатомията, на Шагал, на Бейкън?
Като гледам не си ме разбрал добре. Аз я ползвам много. Не говоря против нея, против съм хора да я налагат на други хора като тотален критерий.
Трабва да се прави информиран избор. Избираш какво искаш да рисуваш и хората те оценяват въз основа на това дали си успял, не на база анатомия.
В една напълно свободна територия хората умират да си слагат ограничения, тва ако не е тъпо?
Трябва да има всичко, а не тея дет са избрали да я ползват да казват че друго стойностно НЯМА и само тяхното е правилно. Ето, аз я ползвам и казвам че не означава нищо сама за себе си.
Тъпо някой всички като покажат нещо да седим и да мерим
- Лявата част не е като дясната, тва е криво, окото му е малко, носа му не е правилен и други.
никой досега не съм видял да мери цветовете, настроението...

Има прекрасни неща в които е ползвана антомична точност и такива в които е мноооого далеч от каквато и да било "правилна" конструкция.
Да не казвам че най-стойностните творби (далеч не само според мен) анатомичната точност не присъства в ни най-малка степен
noxious

Местожителство: RUSSE

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"тя анатомията си е болна тема по принцип.
и да я научи човек до последната костица, КВО ? Бамес като я знае, КВО ? голям художник ли е?"

Виж сега Бамес може и да не е голям художник, но Караваджо е един добър пример за човек които има добри анатомични познания и е голям художник.
paniccontrol_86

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 2:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

noxious написа:
"тя анатомията си е болна тема по принцип.
и да я научи човек до последната костица, КВО ? Бамес като я знае, КВО ? голям художник ли е?"

а като не я знай човек голям художник ли е ?????????????
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 3:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

noxious написа:
"
Виж сега Бамес може и да не е голям художник, но Караваджо е един добър пример за човек които има добри анатомични познания и е голям художник.

не четеш май :

Bio написа:
...Има прекрасни неща в които е ползвана антомична точност и такива които са мноооого далеч от каквато и да било "правилна" конструкция.
Да не казвам че най-стойностните творби (далеч не само според мен) анатомичната точност не присъства в ни най-малка степен

@ paniccontrol_86 - вместо да си хабиш въпросителните, си извади някои изводи и по внимателно чети мненията по темата.
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

бившата ми приятелка /преди да се оженя/ беше супер зле с анатомията. завършила е керамика в Троян и за мен е художник и то невероятен. прави страхотни неща и продава като луда последните няколко години. и хич не и пречи анатомията.
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 3:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Анатомията е полезна там където е необходима и има приложение... Кой казал, че това е единственото условие една работа да бъде хубава... Просто няма смисъл от разделянето на лагери или конфронтация, тъй като тук 'победител' не може да има. Имам чувството, че се намесват доста субективни фактори и аз се дистанцирам от тази тема, тъй като не мисля, че бихме могли да стигнем до някъде. Не можем да говорим за анатомията по принцип, като общоважащо правило или условие, тъй като има места където тя е неприложима в буквалният и смисъл, но всичко и всички имат скелет. Дори анимационните герои!
Върнете се в началото
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 3:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз не споря, дискутираме си. всъщност всички говорим за едно и също но погледнато от различни ъгли. ма нали за това е дискусия ;) колкото до лагери ... кви лагери? ако ще ходим на лагер да е на морето ЗАДЪЛЖИТЕЛНО :))))))
paniccontrol_86

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 3:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:

не четеш май
@ paniccontrol_86 - вместо да си хабиш въпросителните, си извади някои изводи и по внимателно чети мненията по темата.

ше се опитам :-D
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

velinov написа:
Анатомията е полезна там където е необходима и има приложение... Кой казал, че това е единственото условие една работа да бъде хубава... Просто няма смисъл от разделянето на лагери или конфронтация, тъй като тук 'победител' не може да има. Имам чувството, че се намесват доста субективни фактори и аз се дистанцирам от тази тема, тъй като не мисля, че бихме могли да стигнем до някъде. Не можем да говорим за анатомията по принцип, като общоважащо правило или условие, тъй като има места където тя е неприложима в буквалният и смисъл, но всичко и всички имат скелет. Дори анимационните герои!

ми нали това казвам и аз? не съм заставал в "лагера" на противниците на анатомията, в никакъв случай. заставам срещу лагерите.
това което казвам основно във връзка с "представяне" е че много хора се държат все едно че анатомията е всичко а не част от нещата.
ето против това съм.

много лесно пускате този който владее перфектно анатомия а е зле с цвета и са му сковани нещата
трудно пускате някой който рисува живо, с добри цветове и раздвижено но без анатомия

еми много хора са в лагера на анатомиците, факт.
paniccontrol_86

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм дълтонист :)
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

paniccontrol_86 написа:

еми с тоя сив аватар...
paniccontrol_86

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
paniccontrol_86 написа:

еми с тоя сив аватар...

ama ne e siv :P aha!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети