Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RG®
|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 3:50 pm Заглавие: :-) |
|
|
Мдаааммм...
Дриймърът за всичко е виновен!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 4:32 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Лоша кредитна история, защото е бил гарант на човек, който не е плащал преди време, но след това се е изплатил???? Странно мислене. Сега остава да извадим характеристиката и на дядо му, за да решават по-лесно кой заслужава и кой не. |
Ако е бил гарант на дядо си - да...
Като закъснееш със плащане, няма значение че после си си платил всичко - при тях просто остава една лампичка че си закъсняал някога. И трудно и бавно се "гаси" тая лампичка... А това че "накрая" си си платил всички лихви, за банката няма никакво значение. Естествено че ще си платиш - иначе ще ти земат дома примерно. Или по друг начин те разкатават - но Винаги получават това което им дължат. Абсолютно винаги. Ако трябва ще им бачкаш 600 години като чистач обаче ще си получат каквото им дължиш... Затова "ама аз накрая си платих всичко" за тях не значи почти нищо.
Не ги защитавам, ама им е такава играта. Тъпо е, и въпреки това им играем по свирката - кво да правим, от хора от улицата ли да искаме по 20-30 бона?
Интересно ми е това със съденето ... За какво иде реч? _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 7:27 pm Заглавие: |
|
|
Все пак той е бил гарант, не самото лице, което не си е платило. В Прокредит може и да е така, но например майка ми е гарант на няколко човека в ДСК. Има от тях такива, които също не си бяха плащали дълго, след това се разплатиха. Точно същата история, обаче като отиде тя да си тегли, никой не я спря. Дадоха и потребителски кредит за 20 бона, без ипотека. Сега ДСК имат 1 клиент повече, а прокредит няма и да им се обадя повече.
Такава е политиката на банките, които не мислят какви ще са последствията от действията на служителите си. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 8:04 pm Заглавие: |
|
|
Дими написа: | Цитат: | Лоша кредитна история, защото е бил гарант на човек, който не е плащал преди време, но след това се е изплатил???? Странно мислене. Сега остава да извадим характеристиката и на дядо му, за да решават по-лесно кой заслужава и кой не. |
Ако е бил гарант на дядо си - да...
Като закъснееш със плащане, няма значение че после си си платил всичко - при тях просто остава една лампичка че си закъсняал някога. И трудно и бавно се "гаси" тая лампичка... А това че "накрая" си си платил всички лихви, за банката няма никакво значение. Естествено че ще си платиш - иначе ще ти земат дома примерно. Или по друг начин те разкатават - но Винаги получават това което им дължат. Абсолютно винаги. Ако трябва ще им бачкаш 600 години като чистач обаче ще си получат каквото им дължиш... Затова "ама аз накрая си платих всичко" за тях не значи почти нищо.
Не ги защитавам, ама им е такава играта. Тъпо е, и въпреки това им играем по свирката - кво да правим, от хора от улицата ли да искаме по 20-30 бона?
Интересно ми е това със съденето ... За какво иде реч? |
Лампичката свети 6 месеца (които са минали от погасяване на кредита).
Отделно банки колкото си иска човек.
При положение че плескаш Лихва и аз искам да се набутам а си видял че съм изчистил проблемен кредит накуп (12 000 лв) тва за теб трябва да значи какво?
Че няма да си платя?
Плюс това на човека който прави оценката му се показват договори, обяснява му се за какво става дума, за какво се иска кредита, вижда че вече има закупена техника целево, обяснява му се какъв ще е новия продукт и като допълнение , че вече има сума готова да покрие кредита за една година минимум.
Вярвай ми не ми е първия кредит и не чакам да ми се задават въпроси а направо давам отговори.
А това за тяхната система като те водят че не си си платил си е техен проблем.
Това което искам да кажа е, че бизнес схемицата им е меко казано наакана и ако ще да люскат колкото си искат пари за реклама са длъжни да коткат магарето което ще яздят.
И понеже не си падам по разправия с българска администрация (съд, потребителски майни и т.н.) аз ще дигна веб които да дава обратната страна на монетата. А в България мълчанието е вечна мода.
МА две неща се пропускат:
1. Вече сме член на ЕУ.
2. Щом ще яздиш едно магаре ще трябва и да го храниш.
А за съденето ако бях взел копие от документа изплют от системата им, който показва че не съм изчистил кредита по който съм гарант, щеше да разберат.
За тяхна радост сега мога само да коментирам от моята гледна точка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 8:09 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | А за съденето ако бях взел копие от документа изплют от системата им, който показва че не съм изчистил кредита по който съм гарант, щеше да разберат. |
Ами то май и на този етап можеш да го вземеш това копие...?
Отказват ли ти писменно че няма да ти дадат кредит защото "не си им платил предишния", който реално е платен ?
Май може да ги ощериш доволно? :)
Успех :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 8:11 pm Заглавие: |
|
|
Дими написа: | Цитат: | А за съденето ако бях взел копие от документа изплют от системата им, който показва че не съм изчистил кредита по който съм гарант, щеше да разберат. |
Ами то май и на този етап можеш да го вземеш това копие...?
Отказват ли ти писменно че няма да ти дадат кредит защото "не си им платил предишния", който реално е платен ?
Май може да ги ощериш доволно? :)
Успех :) |
Оо чакам писменото, но залагам че няма да се спомене нищо за системата, както и че вече съм изчистен:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2007 10:04 pm Заглавие: |
|
|
Явно тези дни банките са особенни. Октомври месец теглих кредит от Пощенска банка. В промоцията предлагаха безплатно издаване на кредитна карта, към кредита, който теглих. Попълних документите и зачаках. След 1 месец отидох да проверя защо нямам карта и ми казаха, че нямало подадена молба. Обадиха се и я откриха. Казаха, ще ви я издадем, но понеже е минало време от отпускането на кредита, трябвало да платя таксата. леко се изнервих, в следствие на което се споразумяхме, че ще я издадт безплатно, все пак грешката е тяхна. След още месец чакане отново отидох да проверя положението в банката. Госпожата си спомни (че как иначе) отново телефони, отново извинения и аз съвсем учтиво им разясних, че вече имам друга кредитна карта и добре, че не са ми я издали тази, да откажат поръчката. Казаха "Добре" и анулираха заявката ми.
Прибирам се днес.
ООООО Чууууудооооо. Тип Топ куриер ме уведомява, да отида да си получа кредитната карта на Пощенска банка.
Пресметнах.
9 Месеца.
От любовта ми със служителката в банката се роди кредитна карта. Точно навреме. малко след термина (беше на 15) Ще го преживея.
Но закакво ми е тази кредитна карта. колко ще ги трупам.
Отивам да я откажа, трябвало първо да си я взема. Че за какво ми е да я взимам. Не я искам. Няма да я призная. И защо трябва да е в някакви куриери, от които аз да ходя да си я търся.
Луди..... _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 12:43 am Заглавие: |
|
|
Бе Банки ,да си нямаш много работа с тях,щото тяхната цел е да печелят от хорските пари,не да правят така че ние да печелим.
Тука има едно предаване ,дето много ми харесва ,винаги пускат журналист под прикритие да работи някаде и да им вади кирливите ризи......тука може да видите какво става в Англия,държава на закони и организация ...в барклис Barclays пък какво ли ще да е у нащи бордеи _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 2:07 am Заглавие: |
|
|
По повод кредитните карти ман(vrabchev) да внимаваш, щото аз като си извадих така по промоция, като се зачетох в страничките дето подписвах, където щрифта е размер 6 баси...си пише, че таксата на картата, която се издава промоционално с кредита ти е безплатна за 1 година..на втората банката сама си взима таксата от картата, и ако не си си вкарал пари и си на 0 баланс(т.е. се едно не си я ползвал) фактически ставаш на минус..и понеже си забравил за картата, и не отидеш да си платиш има наказатлени лихви та да не се окаже, че на края от такса 30лв. да дължиш 100 и повече за тоя дето.... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 2:09 am Заглавие: |
|
|
dreamer написа: | Ми къде е Снупъра да напраи една сбирка :)) Да се бием, да пием, кой квото го влече.....
|
Snoopera stiaga bagajite okolo Canada na lake Superior za niakolko dena- tvardiat, che ima evtina i hubava bira tam (hubava tuk e riadko iavlenie), a sashto taka i hubava ne-modificirana genno priasna riba... Vsichki sa pokaneni na sbirka! (az kat vi razpriaviah predi mesec i polovina - ne...) :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 3:51 am Заглавие: |
|
|
Не може да се спре желанието за правене на бързи пари.
Аз нямам нищо против че печелят.
Имам против че принуждават служителите си да третират клиента
като идиот.
Единствения начин да накараш чорбаджия да се замисли е като го удариш в джоба.
А потребителското мислене е точно това, да внимава човек на кой къде и как си дава парите.
И от само себе си тва няма да стане.
Трябва викане и блъскане. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 10:20 am Заглавие: |
|
|
Аз па никога не съм имал проблем с банки, само те имат проблем с мене :D:D:D |