Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
velinov

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 12:44 pm Заглавие: |
|
|
Хах - представям си как Ван Гог тръгва да кандидатства в художествено училище за да мине 10 годишен ускорен курс по анатомия... За кога... И без друго късно се е усетил да почне да рисува, а че геният му е всепризнат, едва ли се далжи на това, че познанията му по анатомия липсват, защото не мисля така! Мразя думата "познания", като се говори за изкуство. Всичко е емоция и чувство... гх-гх... ;)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
noxious

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 12:45 pm Заглавие: |
|
|
Аз маи накрая със всички ще се съглася всички говорят доста убедително, RG - абсолютно си прав. _________________ От две злини избери по - интересната |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 1:49 pm Заглавие: |
|
|
wicky написа: | За настроението на една рисунка е най-важно... ами настроението :) Колкото и добре да е нариусвана, ако няма въздействие - значи няма нищо (ако ще и да е бъкана от анатомия). Най-ценното рисуване за мен е това, което заобикаля обикновенното възприатие и отива директно в несъзнатото - т.е. дори незнаеш защо, ама много те жегва това, което виждаш...
Не казвам обаче, че анатомията не може да се изплозва в "истинското" рисуване - но далеч не е основно изискване...
Друг е въпроса, като гледаш някоя картина в която виждаш, че художника се е опитал да направи нещо анаточмино вярно, ама не се е получило съвсем - тогава може и да стои малко дразнещо (и отново зависи от получилия се ефект ;)) |
Много ми харесва това което написа. Това е и моето мнение. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 2:22 pm Заглавие: |
|
|
Абе явно сичките ни е налегнала суша:))
Никой не бачка. Лято е:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
noxious

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 2:33 pm Заглавие: |
|
|
nub написа: | Абе явно сичките ни е налегнала суша:))
Никой не бачка. Лято е:)) |
Днеска е петък 13 и да искаш няма да ти се получи рисуването _________________ От две злини избери по - интересната |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 2:58 pm Заглавие: :-) |
|
|
П. П.
Току-що четох, че от 300 кандидат-студенти в Приложния факултет на НХА 29 са скъсани на Рисуване от натура.
Та така... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 3:16 pm Заглавие: |
|
|
мен като не ме скъсаха в изящния та голям праз ;)))))
абе мани най добре е богат и талантлив и красив
пък който иска да учи анатомия :))) и перспектива даже да учи ако иска;)) и история на изкуството .... _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 3:57 pm Заглавие: |
|
|
PetyoDenev написа: | абе мани най добре е богат и талантлив и красив
пък който иска да учи анатомия :))) и перспектива даже да учи ако иска;)) и история на изкуството .... |
Аз викам богат и здрав па останалото че си го купиме:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 10:44 am Заглавие: |
|
|
Лошо е обаче когато често быркат неумението и жаланието с талант а умението с посредственност. Тъй наречените алтернативни художници са в по голямо изобилие от "посредствените" рисувачи.
Таблета е инструмент както и молива е инструмент и четката. Важен е креатива а не средство с което е испълнен. Странното е че хора величаещи именно креатива спорят за средства, нима те са толкоз важни? Казват "друго си е като мирише на боя, живо е" ми на някой същите емоции им доставя брымченето на винтилаторите на компютара или поскърцването на перото на таблета.
Работат на художника е отговорност не по малка от тази на доктора само че никой не би позвол на един доктор без познания по анатомия и физиология и тд да те реже на "художниците" без познания то е разрешено и даже се одобрява.
Просто ако единия заколи някой на операционната маса трудно ще му е да каже на близките на покойния "Това е моето виждане в съвремената медицина" )))
Просто е въпрос на време, както винаги. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 10:47 am Заглавие: |
|
|
Hof написа: | Странното е че хора величаещи именно креатива спорят за средства, нима те са толкоз важни? |
Ама това и мен ме шашардоса... ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|