Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
minimalistic
Регистриран на: 06 Окт 2003 Мнения: 120 Местожителство: Копенхаген, Дания
|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 5:18 pm Заглавие: Какъв ДСЛР да си взема? |
|
|
Досега не съм имал ДСЛР - щраках с една сапунерка на Пентакс... Въпроса е, че от около година не я ползвам, тъй като много ме дразни, а не бях готов за ДСЛР. Е сега вече посъбрах смелост (и кеш :) ) и след месец/два ще действам.
Лошото е, че взех да гледам тези дни и това, което в момента се помества в скромния ми бюджет и между което се чудя е следното (като тела):
1. Никон д80
2. ЕОС 30д
Ясно ми е, че са в различен клас, но все пак имайки предвид, че аз нямам стари обективи, а пък съм и аматьор (то от снимките ми личи [smile]), може би и 2та биха ми вършили работа...
Всеки от тях си има плюсове и минуси
за д80:
- по-малък/лек от д30
- 10мп
- по-готини контроли
против д80:
- 2пъти по-бавен shutter
- доста повече шум при 1600,3200 исо
за еос 30д:
- бърз shutter
- добро качество дори при 1600/3200 исо
против за еос 30д:
- дървени менюта/настройки
- 8мп
- по-тежък и голям
ясно ми е, че при ДСЛР трябва да се гледа цялата система... но аз от обективи нямам никакви наблюдения и ми е трудно да сравнявам... четох, че канон на няколко пъти сменяли байонета досега, което ми се вижда кофти, като се има предвид, че основната инвестиция е в обективи... поради скромните ми финанси, аз лично бих предпочел марката с по-евтините обективи, но не знам - може би еквивалентните им стъкла са на същите цени? не знам...
друго, което четох, е че канон имат кофти качество при телата - бъгове и разни недомислици... доколко това е така? въпроса е много важен, тъй като има вероятност да ми пратят тялото от щатите и съответно няма да имам никаква гаранция... а при липса на гаранция ако ми се сбъгяса апарата - ще бера ядове :)
ами това е хора... знам, че много неща питам, но просто много нещо прочетох тия дни и в главата ми е пълна каша в момента...
МОЛЯ, не превръщайте темата във поредния флейм Канон vs Никон
Благодаря :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 6:01 pm Заглавие: |
|
|
Тия плюсове и минуси дето си ги изписал - никакъв смисъл нямат, честно да ти кажа:
Нито ще усетиш че единия e 700gr., пък другия 670 gr.
Нито ще усетиш че единя е 8МП, пък другия 10МП
Нито някога ще снимаш на 1/8000
Нито ще си свършиш свястна работа на ИСО3200 с който и да е от двата апарата
Канон си смениха байонета веднъж и то когато трябваше. Никон разиграха сценката "ние мислим за потребителите на стари обективи" и затова сега са единствената фирма, на чиито камери не могат да се слагат чужди обективи с преходник.
Бъгове има еднакъв брой и при едните и при другите, с тази разлика, че Канон имат сервиз в СФ, а Никон най-близо в Солун.
Съвета ми е да се съсредоточиш върху наистина важните неща при избор на камера, а не върху второ и третостепенни ТТ данни.
Виж дали ти е удобна за работа камерата, дали ти харесва картинката и т.н. мани ги тия грамове и мегапиксели.
Не на последно място помисли какви обективи ще ползваш, защото и това е много важен момент. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimalistic
Регистриран на: 06 Окт 2003 Мнения: 120 Местожителство: Копенхаген, Дания
|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 6:07 pm Заглавие: |
|
|
мерси за отговора :)
предполагам е така, затова и питам :) но като лаик, досега ровещ в нета, единственото, което мога да сравнявам е точно тези критерии...
при мен това, че канон има сервиз в Сф не е от значение, тъй като съм в Дания... :)
а за оптиката - също нямам идея никаква... както казвам - това ми е първия ДСЛР и реално нищо не разбирам :) сравнявах обективите и на Никон и на Канон - ами понякога едните са по-скъпи, понякога другите (за обективи с еднакви характеристики) - реално май е все тая по отношение на цената. други параметри не знам да гледам. а - и Канон май имат по-широк набор обективи, но не съм съвсем сигурен в това също
засега си мисля, че при положение, че 2та апарата са почти на една и съща цена, май еос-а е по-добрия избор... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 11:47 am Заглавие: |
|
|
преди 2 седмици трябваше да избираме за човек, който е на начален етап между д40х и д80 на никон и избрахме д40х, който освен като цена всъщност беше и по-удобен, а като характеристики нямаше нещо съществено и важно за работата на човека, което да му липсва
даже в д80ката ме подразниха разни излишности
бих го препоръчала, а аз съм безпристрастен ползвател на 3та марка ;) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|