Graphilla.com :: Преглед на тема - Преди/След - обещаната тема

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Преди/След - обещаната тема

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mujimasa

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 11:42 pm    Заглавие: Преди/След - обещаната тема Отговорете с цитат

Ето и още няколко нещица,освен предишните.Всичко е снимано с Д50,китов 18-55 в РОУ.Отваряни са с Никон Кепчър и оттам са експорвани във Фотошопа...

...Хайде на коментарите...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TETRAGRAMATON

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 1:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това на Драган ефектите ми се струва прилагаш,на места се получава добре ,бях търсил туториали ,но така и не можах да намеря нищо по вапроса(само вав ютуб-то имаше някви но те много садрани като качество)
denull

Местожителство: Tyrnovo

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 2:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ееее кажете малката си тайна на неопитния още фотограф...че се чудя и си блъскам главата в Спейса ама нестава фее пфууу ....фок

Добри кадри(кво друго да кажа)

:)
mujimasa

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 10:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

TETRAGRAMATON-Това звучи като комплимент:)За съжаление съм маааалко по-назад с материала от Драган(иначе вярно съм му фен).И аз съм търсил негови уроци,но предимно съм гледал неговите неща и съм ги анализирал,щото уроци негови няма!

denull-тайна няма,има много практика и опити докато се стигне до този краен продукт.Използвани са много слоеве за разработката на отделните зони-светли,средни и тъмни.Ползвани са почти всички инструменти за цвят.А също така ползвам и каналите,като ги смесвам по различни начини за съответни области.За всяка една съм позлвал различна техника за постигане на даден ефект-експериментирам!
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 10:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ретъча е много добър, но ги изсушаваш с този шарп! по-полека с него, убиваш всичко.
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 1:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

честито за правата :)
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 1:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Драган навремето предлагаше уроци за този тип обработка. Струваше някакви пари там...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

то човек когато сам си стигне до метода е най -сладко :)))....
на последнта обработката ме кефи много, харесва ми различната тоналност по лицето, която си успял да постигнеш / руменината по бузите и устните примерно/.... точно това ми липсваше при обработката на дядката с каскета и точно това имах предвид....

само не шарпвай толкова много и навсякъде..... помъчи се както си играеш със контраста, така да търсиш изостряне на формата само там където е нужна :)

бих се радвал да видя новите неща и на по голяма резолюция :)
mujimasa

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 3:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sumo-намерих го този случай,но по онова време аз съм си нямал и идея какво е бленда,ДОФ,ИСО и т.н.Темата я има в дпревю.ком.Поради тази причина съм дерзал сам.

maceman-Благодаря!За метода е вярно :)))...
Конкретно тази ми е много присърце,щото бая работа отиде по нея(към 8 часа).А може би щото монитора ми е старичък(но все още ми служи вярно)-тръбичка и когато ги гледам после нещата на ЛСД наистина седят прешарпени.Лично тази съм я вадил на фото по-голяма и смея да твърдя,че е невероятна(и не изглежда прешарпена) и цветовете са много по-наситени и дълбочината се усеща много по-добре.Бай Данчо(латернаджията в Стария Пловдив) много им се зарадва,като му ги дадох :)...
Върнете се в началото
ecobo

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 4:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре си се справил.

Има Action за ФШ - Draganizer, точно такива ги твори, за портрети е екстра!
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 4:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз просто дадох информация, като информиран източник :), щото видях, че се разисква, нищо повече.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mujimasa

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 4:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ecobo-Благодаря!Знам ги тези "Action" и съм тествал някои от тях,но вярвай ми,резултатът въобще не е същия.Визуално може и да има някакво сходство,но информацията по каналите е съвсем различна и в повечето случаи,там е мазало с тези "Action".Гледал съм и филмчета с разни техники,но всичките са мноогооооо далеч от стила на Драган!Почти всички техники омазват тъмните,поради ефекта на якия контраст,но при неговите работи не е така-има детайли дори в тъмните.Много добре са разработени не само те,ами и средните и светлите.Дори съм намирал грешки в неговите неща,но все пак стилът му е...:)
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Авг 02, 2007 11:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубава обработка, шарпа идва в повече на места наистина.

Като фотография обаче суровите кадри не ми допадат, добрезаснетите неща не се нуждаят от толкова обработка.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
mujimasa

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 3:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper-по-принцип не съм профи фотограф,а любител.Тук става въпрос за обработка-виж,там съм силен:)За мен фотографията като сама по себе си,т.е. "добре заснет кадър",мене лично не ме вълнува.Аз обичам да експериментирам,като ползвам детайли от кадрите(за което не ми трябва "добре заснет кадър").Обичам да реализирам идейки и хрумки,но със собствен "материал".Специално тези кадри (като повечето ми кадри) са отснети "в движение" по улиците-без специални постановки,с китак.Отам нататък всичко е въображение и техника...:)
Върнете се в началото
M0

Местожителство: Paris

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 3:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mujimasa написа:
Тук става въпрос за обработка-виж,там съм силен:)За мен фотографията като сама по себе си,т.е. "добре заснет кадър",мене лично не ме вълнува.Аз обичам да експериментирам,като ползвам детайли от кадрите(за което не ми трябва "добре заснет кадър").Обичам да реализирам идейки и хрумки,но със собствен "материал".Специално тези кадри (като повечето ми кадри) са отснети "в движение" по улиците-без специални постановки,с китак.Отам нататък всичко е въображение и техника...:)

евала, за самочувствието бре :))
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Авг 09, 2007 3:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубаво е това, секцията все пак е и за фотоманипулация.

В съвременната фотография обаче вече добрия постпроцесинг се приема не за плюс, а за нещо нормално. Отделно след постпроцесинга манипулацията като такава има нужда от кадри с подходящо осветление - уви, опитите едно лице, заснето при силно дифузно осветление да се преправи на краен резултат насочено осветление или обратния случай, еле пък да се появяват контри и др. , където ги е нямало - уви, в масовия случай се набива на очи. Ето защо добрата фотоманипулацията не може без фотографията като фотография, а не просто "материал".

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Rostislav

Местожителство: PLOVDIV

МнениеПуснато на: Чет Авг 09, 2007 10:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
mujimasa написа:
Тук става въпрос за обработка-виж,там съм силен:)За мен фотографията като сама по себе си,т.е. "добре заснет кадър",мене лично не ме вълнува.Аз обичам да експериментирам,като ползвам детайли от кадрите(за което не ми трябва "добре заснет кадър").Обичам да реализирам идейки и хрумки,но със собствен "материал".Специално тези кадри (като повечето ми кадри) са отснети "в движение" по улиците-без специални постановки,с китак.Отам нататък всичко е въображение и техника...:)

Странно преди време разсъждавах по същия начин.Според мен ще стигнеш до задънена улица (лично мнение). Некачествена фотография не може да се компенсира с обработка, стигнах до този извод.Може и да греша. Съсредоточаването единствено и само в обработката, може да я направи самоцел, а т'ва изобщо не е добре, не мислиш за композиция, не мислиш за работа със светлина...
Чесно казано и аз възприемам суровия кадър, като една "заготовка", но това далеч не означава, че заготовката трябва да е некачествена.

Относно ретъча, може и да е добър незнам...мен лично не ме впечатлява.

Дано да не съм прозвучал, като философ, просто това е което мисля-нищо лично. Айде лека:)
mujimasa

МнениеПуснато на: Пон Авг 13, 2007 11:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

M0-не е като да няма(ако искаш да ти напиша биографията,за да разбереш защо:)

snooper-съгласяваш ме!(само ми е интересно как ще дефинираш "добър постпроцесинг" в БГ").По-принцип при равномерно осветен обект е възможно почти всичко да се "симулира" и да се получи търсения ефект,като се манипулират светлите,средните и тъмните,фона и т.н.(друг е въпроса кое е по-лесно-дали да го отснемеш правилно и после бърз пост или кофти отснет и много пост след това!)

Rostislav(Rossko:)-тъй като съм фен на Анджей Драган и в нета съм се ровил много за неговата техника на едно място попаднах на едно негово изказване,което в общ план бе следното:"...за да се получи една добра работа,първо трябва да имате добра снимка...",та не тая илюзии,че от едно л...о може да се получи торта!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети