Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
SPIT

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 12:39 am Заглавие: Орион |
|
|
Тези етикети са 15x17. Планът е да седят в най-шарената гондола в МЕТРО, тази със замразените храни. Поради тази причина решин да не са и те като всички - супер снимки и шарения, а да са ето това. Кажете какво мислите вие. Другото е, че ще ги печатаме на флексо печат. Та всякакви препоръки, критики и съвети ще са добре дошли.
 _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 9:37 am Заглавие: |
|
|
Единственото, което определено не ми допада е това обърнато N вместо И, странно ми седи.
Иначе браво, ще се отличават по рафтовете:) _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kdjenev

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 9:47 am Заглавие: |
|
|
Чистичко - Браво. Симпатични етикети.
А на мен единственото което ми се наби е надписа: "задушени зеленчуци" там където "И" се застъпва с кучана на втория етикет. _________________ save ass
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 9:55 am Заглавие: |
|
|
:) Радвам се, че отзивите като цяло са ок. Съгласен съм с вас за тези неща. Има още детайли за изпипване. _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
McLaren

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 10:19 am Заглавие: |
|
|
Доколкото разбирам целта ти е да използваш само 2 цвята. Ако е така може да пробваш и комбинация между тях за да получиш трети, за да не е само черно и горе и в точката. Иначе ми харесват:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 12:37 pm Заглавие: |
|
|
nai-hubavoto e che si postignal seriina identichnost s dostatachna silna harakternost. neinoto nalichie zaglushava po4ti vsichki problemi, koito prisastvat v designa.
inache kazano, generalno si spravil dosta ubeditelno, no v detailite si izdyhnal. Za da prodalzha s hubavite raboti, predi da zapochna s loshite, shte kazha, che mi haresva kak si podredil fashata sas sluzhebnata informacia dolu, kato zabravim za gramazha, koito dosta kategorichno ne e na miastoto si:-)
Sega loshoto:
1. za N-to veche te metnaha - pone mu dobavi serif na klincheto, che taka hi4 ne e kirilsko.
2. Brandat - Orion Cattering - OK, sachetavash platna antiqua s niakakv sravnitelno tynak bez serifen font, dotuk dobre, ama ti taka bezlichno si gi zakachil edin kam drug, che dosta trudno mozhesh da razberesh, che tova niakakva vizualna zaigravka za brandname... osobeno s tova uvelicheno O, koeto ne pravi nishto drugo osven oshte po-goliama dupka v gevreka. Tam si se provalil, a sam 100% siguren, che mozhesh dosta po-dobre.
3. Brandname-a, imeto na produkta i indikaciata "gotov produkt" niamat kategorichno obosobiavane po prioriteti. Imenno zaradi tova i zaradi problemite v t.2 gotov produkt i orion catterring stoiat ravnopostaveni i po-loshoto do goliama stepen izglezhdat ednakvi stilistichno - te zadalzhitelno triabva da imat stilistichn razliki, ako iskash komunikaciata na finalnia produkt s potrebitelia da bade izdarzhana.
4. Polzvaneto na clipart e hubavo neshto, ama ti malko si go pozanemaril:-) Vizh i pack-ovete s praseto i pernatoto i pomisli dali ne mozhesh da postignesh sahtoto i s ostanalite. generalno si preosmisli podhoda - ste izlizash li nazhivo sas zdravo otriazvane ili neuvereno shte pipash okolo kraistata.
5. tia zaobliania po cvetnata plosht v aglite za men sa malko nesigurni kato radiusi - opita li gi po golemi ili bez tiah napravo?
6. ima i drugi kosuri za men, no ako gi kazha, shte badat pod vola tele - po skoro si poopravi gornite ot 1 do 5 i sam siguren, che shte poglednesh po drug nachin na resultata.
silnata ti osnovna linia za poreden pat me ubezhdava, che totalno zamazva kosurite.
Uspeh! _________________ Best Wine Labels Design
Best Logos
Hand Lettering on Wine Labels |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 12:47 pm Заглавие: Не повече от три думи на шльокавица!!! :-) |
|
|
epixs написа: | Най-хубавото е че си постигнал серийна идентичност с достатъчна силна характерност. нейното наличие заглушава почти всички проблеми, които присъстват в дизайна.
иначе казано, генерално си справил доста убедително, но в детайлите си издъхнал. За да продължа с хубавите работи, преди да започна с лошите, ще кажа, че ми харесва как си подредил фашата със служебната информация долу, като забравим за грамажа, които доста категорично не е на мястото си:-)
Сега лошото:
1. За Н-то вече те метнаха - поне му добави сериф на клинчето, че така хич не е кирилско.
2. Брандът - Орион кетъринг - ОК, съчетаваш платна antiqua с някакв сравнително тънък безсерифен font, дотук добре, ама ти така безличнo си ги закачил един към друг, че доста трудно можеш да разбереш, че това някаква визуална заигравка за бранднейм... особено с това увеличено О, което не прави нищо друго освен още по-голяма дупка в геврека. Там си се провалил, а съм 100% сигурен, че можеш доста по-добре.
3. Бранднейм-а, името на продукта и индикацията "готов продукт" нямат категорично обособяване по приоритети. Именно заради това и заради проблемите в т.2 Готов продукт и Орион кетъринг стоят равнопоставени и по-лошото до голяма степен изглеждат еднакви стилистично - те задължително трябва да имат стилистичн разлики, ако искаш комуникацията на финалния продукт с потребителя да бъде издържана.
4. Ползването на клипарт е хубаво нещо, ама ти малко си го позанемарил:-) Виж и pack-овете с прасето и пернатото и помисли дали не можеш да постигнеш същото и с останалите. генерално си преосмисли подхода - ще излизаш ли наживо със здраво отрязване или неуверено ще пипаш около краищата.
5. Тия заобляния по цветната площ в ъглите за мен са малко несигурни като радиуси - опита ли ги по големи или без тях направо?
6. Има и други кусури за мен, но ако ги кажа, ще бъдат под вола теле - по скоро си пооправи горните от 1 до 5 и сам сигурен, че ще погледнеш по друг начин на резултата.
Силната ти основна линия за пореден път ме убеждава, че тотално замазва косурите.
Успех! |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 1:29 pm Заглавие: |
|
|
ехааа :) много ти благодаря, epixs!!! с всичките неща съм абсолютно съгласен, няма как. Аз малко си затварях очите пред тях. Имам още малко време, надявам се да ги постегна. Иначе това не са клипартове, рисувам ги една седмица тия работи :) много ти благодаря за обстойния коментар! _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 1:43 pm Заглавие: |
|
|
кукуруза беше приятен, има и едни броколи, които не съм включил, които направо ме разболяха :))) _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 2:58 pm Заглавие: |
|
|
бравко нравко :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 5:46 pm Заглавие: |
|
|
Пак аз май трябва да съм лошата...
Това е ХРАНИТЕЛЕН ПРОДУКТ. И трябва от пръв поглед да се разбира, че е такъв. Сори, ама черно за храна - НЕ! Тук си има много правила, които не може току-така да се нарушават. Познаваемост на каква цена???
На мен ми изглеждат сухи и евтини. Клипартът е направо излишен. По-добре без нищо, отколкото с него. И... живи животни.... на етикета... не е добра идея. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 5:51 pm Заглавие: |
|
|
за черното не съм съгласен. човекът, за когото работя, беше донесъл доста опаковки на полуфабрикати от Германия и имаше много с черно, някой напълно черни. За другото - ок, ти какво предлагаш? Защото това ще е стикер на флексо печат, няма ли да е още по-зле някоя много засукана снимка да й се разминават цветовете.....поне аз така знам. _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 6:01 pm Заглавие: |
|
|
стига с тия клишета за черно на храна - не, живи животни. кво, да сложи Пикасо та после майка ми да пита тва боиа за яйца ли е. правилата са, за да се разчупват. _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 6:03 pm Заглавие: |
|
|
При подходяща обработка на снимката, не мисля, че ще е по-зле от сегашното. Все, пак е добре да изглежда апетитно, някакси... _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 6:07 pm Заглавие: |
|
|
зависи от ценовия клас според мен. сами, само да не приемеш думите ми като заяждане, просто коментирам _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 6:22 pm Заглавие: |
|
|
ами никак не са евтини тия неща....искам да кажа човекът, който ги прави щом яде от тях :)))))) аз също съм хапвал - екстра са. не са лайна и ще им иска пари....ама там е мноооооого шарено, защо да слагам и аз едно турбо шарено петно??? _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 7:40 pm Заглавие: |
|
|
Въпрос не на клишета, а просто на психология. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|