Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 9:38 am Заглавие: indesign въпросче |
|
|
Голяма драма с таз програма.. имаме тук с колегите един каталог... на рекламни материали - 100-тина страници. Реден е в indesign. Съставен е от корелски епсове за фон и артикули на psd-та с прозрачен фон. Всичко е чудесно... обаче, като се опитаме да направим pdf или ps от indesign-а, файла гърми... един познат ми каза, че indesign-а прави проблем с psd-тата. Някой да има идея, това така ли е и ако не е как да му се не види може да се оправи... щото това нещо трябва да се пусне днес за печат. А хич не ми се ще да го пренареждаме на ново.
Предварително хиляди благодарности на всички отзовали се :) _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chocho

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:06 am Заглавие: |
|
|
Пробвай следния номер: правиш нов документ със същите размери, от стария файл групваш обектите от page-a, copy и paste in place в новия док. Ако има обтичащ текст го обърнете в "курви" :) Това ми го е правило заради различни версии на indd /от CS към CS2/. Пробвай с няколко страници така първо... че за 100-ина си е досадна процедура... успех! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:08 am Заглавие: |
|
|
chocho написа: | Пробвай следния номер: правиш нов документ със същите размери, от стария файл групваш обектите от page-a, copy и paste in place в новия док. Ако има обтичащ текст го обърнете в "курви" :) Това ми го е правило заради различни версии на indd /от CS към CS2/. Пробвай с няколко страници така първо... че за 100-ина си е досадна процедура... успех! :) |
текстовете са слагани в индизайна, всичките... проблема до колкото разбрах идвал от прозрачността на псд-тата. Щото явно не е от корелските епсове... пробвахме без тях, същата боза. _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:12 am Заглавие: |
|
|
Индизайна има една много хубава функция - префалай
тя какво ви казва?
защото аз последното което бих погледнал е растерите, освен ако нямате там смарт обекти.
все пак какво казва префлая и каква точно е грешката която ви дава _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:15 am Заглавие: |
|
|
Индизайна отстрелва ПСД-а с пантонони и квото се сетиш без проблемация :)
Пробвай Файл Саве Ас и си вижте настройките на ПДФ експорта :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chocho

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:18 am Заглавие: |
|
|
Аз продължавам да си мисля, че е от някой скапан setting. Колкото и китайско да звучи съм се спасявал само с копиране в нов чист документ. Префлай няма да покаже нещо нередно... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:22 am Заглавие: |
|
|
хм... значи... опитахме да направим какъв ли не пдф, даже и простичък за гледане... нищо не става, гърми. Прави черни пдф-и и мрънка за прозрачността на фаловете. Няма пантони, няма смарт обекти. Чисти псд-та. Indesign-а е CS2, ако това има значение... _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:36 am Заглавие: |
|
|
вижте тез ПСД та да не би да имат разни алфи, пътища или ефекти по тях |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:44 am Заглавие: |
|
|
mi davai TIFF i pak mu pusni prozra4en fon. trq stane |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:53 am Заглавие: |
|
|
paniccontrol_86 написа: | mi davai TIFF i pak mu pusni prozra4en fon. trq stane |
не става
fatwalker, няма. нищо... _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 11:09 am Заглавие: |
|
|
Остана само да направите колект и да тичате или при мен или при бат Фат в ксараджийския край;-)
аз лично бих пробла постранино принтирне и ако пак гърми, съвсем спокойно може и да е фонт _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 11:12 am Заглавие: |
|
|
ValBo написа: | Остана само да направите колект и да тичате или при мен или при бат Фат в ксараджийския край;-)
аз лично бих пробла постранино принтирне и ако пак гърми, съвсем спокойно може и да е фонт |
ми то има само ариел :) за серийните номера на артикулите. всичко друго си е в криви в епса :) сега ще пробвам страница по страница и ще кажа какъв е резултата.. _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 11:19 am Заглавие: |
|
|
Има един стар метод за откриване на грешката когато гърми.
Принтирате или както в случая правите пдф само на едната половина на файла. Ако дава грешка отново го разделята мислено на две и пак правите същите опити ако след 2 -3 такива опита нямате добър резултат, минавате на следващ етап
набелязвате си една страница. принтирате или както в случая правите пдф само на нея - ако тая гърми, започате да махате обекти и да пробвате. Така докото откриете обекта с мизериите. Те може да са повече от един.
Ако все пак не стане, принтнете празна страница - прави ли проблеми значи остава да е драйвера, ппд-то или сетингите на пдф-а _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 11:26 am Заглавие: |
|
|
ValBo написа: | Има един стар метод за откриване на грешката когато гърми.
Принтирате или както в случая правите пдф само на едната половина на файла. Ако дава грешка отново го разделята мислено на две и пак правите същите опити ако след 2 -3 такива опита нямате добър резултат, минавате на следващ етап
набелязвате си една страница. принтирате или както в случая правите пдф само на нея - ако тая гърми, започате да махате обекти и да пробвате. Така докото откриете обекта с мизериите. Те може да са повече от един.
Ако все пак не стане, принтнете празна страница - прави ли проблеми значи остава да е драйвера, ппд-то или сетингите на пдф-а |
Preflight-а не дава грешки. Според него всичко е ок... Пробвахме на 4 различни пс-та.
Valbo, този стар метод ми изглежда по-лесен от пренареждане на целия каталог :) Благодаря!
Аз за съжаление с индизайна съм на Вие, работех на PageMaker на времето и тук ми е пълна мъгла... затова ви мрънкам на вас.
Но благодаря на всички за идеите и желанието да ми спасят кожата :) Ще го мъчим сега и да видим какво ще излезе. 10х _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|