Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bicubic
|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 12:48 am Заглавие: Шаро |
|
|
Не е това форума но вие сте мои хора и имате опит с адвокати. Моля за съветите ви. Помощ!! :(((
Милото ми вилно куче Шаро пострада жестоко преди два дни- съседските помияри го издърпаха за муцуната и ухото и почти го разкъсаха в двора си, за щастие успоях да ги разделя преди да са му прегризали гърлото. После Шаро ме ухапа от страх. :(
Тетанус, таксита, тичане по ветеринарни клиники кучешки антибиотици и прочие сума сумар кихнах 100 лева, и то в момент когато съм съвсем на червено.
Днес прибрах Шаро от клиниката ( 15 лева за транспорт ) и ми предстои да се занимавам със съседката-собственик. Искам да се опитам да я накарам да ми плати разходите и да разкара гадовете от двора си в другата му половина, която е преградена ( къщата й е близнак, няма да влизам в подробности ). Ако някой знае начин да се реши тая работа в моя полза да не се крие.
И моля никви приказки за пиене на студени води, защото хич, ама хич не ми е до смях. От гърдичките му вадеха ЕЙ ТАКИВА парчета жуво месо.
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Хелп! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 12:49 am Заглавие: |
|
|
Пропуснах да кажа: другата ни съседка, видя сичко. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 2:03 am Заглавие: |
|
|
Ограда! ГОЛЯМА! Дано се оправи Шаро :( _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 9:44 am Заглавие: |
|
|
Ограда има. Ама гадовете си изровили дупка под нея. :'( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 11:18 am Заглавие: |
|
|
Надявам се че ще успееш да уредиш проблема, след като имаш и свидетел. Дано само не се отметне. Опитай да поговориш първо със съседката с кучетата, ако започне да се дърпа и кажи че ще се съдите. Само да ти кажа, че един подобен процес може да излезе значително по-скъп. Естествено ако спечелиш виновната страна ще поеме разноските, но докато се реши делото трябва да наливаш средствата от джоба си. Първо са таксите, които са 4% от исканата сума. Тя естествено може да бъде значително над разноските ти, защото освен загубените пари има и телесни повреди и уплах и какво ли още не. Адвоката може да бъде договорен на процент от присъдената сума, така няма да наливаш от джоба си за него, а и той ще бъде амбициран да се справи по-добре, за да спечели повече.
Можеш да я съдиш за хиляди, но и таксата ти ще бъде тези 4% от исканата сума. Накрая ако я осъдиш, ще ти възстановят и 4-те % от присъдената сума. Ще ти дам следния пример:
Ако я съдиш за 10 000 лв. ще трябва да внесеш 400лв такса. Ако я осъдят да плати обаче 300, ще ти възстановят +4% от тях, което е 12 и ще получиш 312 лв +разноските за адвоката. Значи трябва да си направиш преценка каква е разумната сума, да си намериш адвокат. Препоръчвам ти горещо да не е ТОП адвокат. Те не отделят нужното внимание на клиентите, защото са затрупани. Повече внимание ще ти обърне някой младок, който ще даде всичко от себе си за да се докаже, а е факт, че го правят и често слагат в малкото си джобче големите такива, които заслепени от славата си не обръщат внимание на дребните детайли.
Успех _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zaheto

|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 11:23 am Заглавие: |
|
|
Имах преди време подобен случай (един прегази кучето ми, като щеше да бутне и мене за малко добре че скочих), видях номера на колата му. Случката се разигра към 01:00 през ноща. Опитах се нещо да му направя ама безуспешно без свидетели. Ти обаче имаш, което коренно променя нещата. Според мен ще можеш да си изработиш обещетение. Един съвет от мен - отиди първо при въпросната съседка с кучетата и гледайте да се оправите без да се стига до адвокати.
Дано Шаро се оправи. Успех!!!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 12:05 pm Заглавие: |
|
|
Бункер и вътре 4 "маринки", може и 3 "маринки" и 1 "файърбат" - зерговете немат шанс. Ама това докато изкарат "луркери", после редиш танкове и си готов :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
registriran

|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 12:24 pm Заглавие: |
|
|
Съседката трябва си плати. Да си е държала улавите кучета вързани. Отиваш много ядосан и искаш пари. Ако откаже - по един сатър челно на кучетата, дълбоко, нощем, без свидетели. Хвърли им мръвка с нещо упойвещо, да не изквичат и на умряло даже. Получаваш морално удовлетворение на момента, и продължаваш живота напред. Да тръгнеш по адвокати - ще навлезеш в една тегавост и продължителност, която всеки път с процедурите си и многократно ще ти връща кофти емоции спомняйки ти случая.
Да е жив и здрав Шаро! _________________ ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D3im05

|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 12:48 pm Заглавие: |
|
|
registriran написа: | Съседката трябва си плати. Да си е държала улавите кучета вързани. Отиваш много ядосан и искаш пари. Ако откаже - по един сатър челно на кучетата, дълбоко, нощем, без свидетели. Хвърли им мръвка с нещо упойвещо, да не изквичат и на умряло даже. Получаваш морално удовлетворение на момента, и продължаваш живота напред. Да тръгнеш по адвокати - ще навлезеш в една тегавост и продължителност, която всеки път с процедурите си и многократно ще ти връща кофти емоции спомняйки ти случая.
Да е жив и здрав Шаро! |
след , което съседката ще се досети ,че си и избил кучетата и може да те запали токато спиш :)))))) но може да я упоиш и нея и после със сатъра както е описано горе и така със всеки свидетел ... :)
Баща ми едно време на село , като някое чуждо куче удавеше (кокошка) примерно той взимаше ловната пушка двуцевка слагаше патрони за глиган изчакваше да другата вечер кучето скрит някаде и го правеше на (салата) .По съдебен път ще ти излезе скъпо не си в америка тука съдебната система за нищо не струва накрая най-много ти да се набуташ ..
По е добре да се разбереш със съседката да ти даде пари така някакси да я сплашиш да речем ,че ако не ти плати разноските и не си завърже тъпите песове на някое дърво или за покрива на къщата .... (че ще я осъдиш за много повече) надявам се това да стане иначе дълго и широко _________________ Metro 2033 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kapitana!

Регистриран на: 11 Авг 2005 Мнения: 536 Местожителство: OC Оrange County
|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 3:15 pm Заглавие: |
|
|
в случая 100 кинта са нищо
така че:
кьофтета, плъхомор, бръснарски ножчета, карфици... :)
усмивки, дрожелюбни погледи :)
Ky3Mu4 написа: | Бункер и вътре 4 "маринки", може и 3 "маринки" и 1 "файърбат" - зерговете немат шанс. Ама това докато изкарат "луркери", после редиш танкове и си готов :) |
кула до бункера бре?!? :) _________________ no ads, no mercy!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 3:26 pm Заглавие: |
|
|
Ще видим какво ще става. Жената е свястна но въпроса чии именно са кучетат е не съвсем изяснен. Вярвам че ще се навие.
А кулата ша я стоши една химерка с корозив бреатх :)))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kapitana!

Регистриран на: 11 Авг 2005 Мнения: 536 Местожителство: OC Оrange County
|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 3:32 pm Заглавие: |
|
|
Bicubic написа: | Ще видим какво ще става. Жената е свястна но въпроса чии именно са кучетат е не съвсем изяснен. Вярвам че ще се навие. |
нищо де, какво ти пречи да ги нахраниш? :)
П.С. еми ще тури тогава и валкирита отгоре :) _________________ no ads, no mercy!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 11:46 pm Заглавие: |
|
|
Връщам се от работа, паркирам си пред блока. Награбил разни покупки и пр. с една ръка, с другата бъркам за ключовете. Отключвам си и бавно си се качвам към третия етаж. Влизам си, пускам си телевизора и почвам да си шетам нещо когато до ушите ми стига неква страашна патардия. Поглеждам през прозореца и гледам 4-5 мастити помияра наобиколили предницата на колата и я хапят. Едното се изправило на задни крака и "копае" в калника (тва съвсем сериозно има си ясно видими доказателства), другите хапят гумите. Поседех така няколко секунди в недоумение, като човек дето току що е видял... де да знам. Розов слон примерно. Даже не розов ми зелен, че се случва по-рядко май. След това слезнах до долу и ги разгоних. Държа да отбележа, че охранените помияри са доста по-подвижни от охранените дизайнери и колкото и да се опитвах, не успях да изритам нито едно. Някои даже пробваха с контра атаки, както и да е. След кратка, но епична схватка успях да ги откажа и си заминаха зад другия блок да си намерят някакво друго занимание. Като се връщах към колата изпод нея изпълзя едно опулено коте, което ме изгледа преценяващо за момент и после си се прибра в мазетата.
На другия ден споделх с колеги... посмяха се, което не беше точно вида съчувствие който очаквах, ама нейсе. И ми викат "Нали имаш каско?". Представих си за момент как отивам в Армеец, взимам си едно "уведомление за щета" и започвам да описвам: Вчера пред блок 12 глутница кучета ми нахапаха колата.....
От тогава насам съм го виждал това нещо още 2-3 пъти с различни коли. Едно алфа ромео някъде към 3 часа сутринта. Тогава (понеже опитът ми вече показваше, че с шутове не постигам кой знае какъв резултат) изскочих с една брадва, ама не успях да се доближа дори на метър от някое.
Обаче една съботна сутрин, когато същата сценка се разиграваше за пореден път, за ужас на неква бабка почти докопах едното псе с брадвата. Както бях набрал скорост по стълбите, направо излетех от входа.. имам чувството, че 5-6 метра ги взех на 3 крачки с "маматидебапомяркса" през зъби и вик "НЕЕЕЕЕ" някъде зад мене. След тва събитията доста бързо се развиха, не ми се влиза в подробности. Тя обяви, че едното било нейно, че ги хранела. Аз я фанах за гушата да я заведа да и показвам кви поразии са направили (доста тъпо от моя страна, трябва да се признае, имайки предвид брадвата в другата ръка жената се същиса яко, ама мен като ме събудят сутрин и съм малко... не на себе си). Поне разбрах, че склонноста на хората да те излушват значително се увеличава като държиш нещо такова. Както и да е, ефект никакъв, само дето позабавлявах всички в блока които си бяха по балконите в тоя момент, някои наистина се забавляваха доста искрено.
Няколко нощи след това, събуден пак в 3 и нещо, послушах около половин час кучешкия хор който този път се носеше някъде измежду съседните блокове (нещо от сорта на "наща глутница от спирката гони глутница от съседните блокове поради некви кучешки си причини". Търчат насам натам из между блоковете и се лаят), придружен от периодично разнасящо се "ПИУ" от някаква аларма. За пореден път станах, облякох се, излезнах (Зарязах брадвата вкъщи. Доказано нема никва полза от нея), качих се на колата и си викам "ше ги газим то се е видяло". Отсега да кажа, не стаа, доста бързо отскачат. Но го установих след известен брой опити и няколко минавания през бордюри. И обикаляйки из квартала стигнах и до колата която правеше "ПИУ" постоянно. Някакво ауди 100 комби, ми се видя в тъмното, с табелка "породава се" на задното стъкло. Спрях и позяпах "Зеленият слон" известно време. 10-тина парчета, бая охранени, налягали около нея и се закротили. Обаче едно от тях... нема такова бесно псе. Обикаля, скимти, лае, копае в прахта и си завира муцуната под колата. А едно друго, захапало неква... или е гума или е някаква пластмаса която беше успяло да отпори някъде изпод предната броня и тегли. Представете си ситуацията куче влачи рейс, като рейса е вързан с въже а кучето е захапало въжето и тегли на заден ход. От време на време като позадърпа по-силно и колата си прави "ПИУ". И аз седя от страни все едно съм на сафари и си седя в джипа наблюдавайки прайд с лъвове. Виждали сте по дискавъри. Аз гледам тях, те ме гледат мене ама очаквателно някак, да видят какво ще стане. Слезнах по някое време, метнах един камък... не уцелих... или по-точно не това което целех. Доста тъпо се почувствах и се прибрах малко след това. Преди да си легна пак, направих един доста задълбочен рисърч в интернет на тема "въздушно оръжие". Харесал съм си сега едни арбалети... верно 6 кинта е една стрела, ама то може и да си ги събира човек. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 12:00 am Заглавие: |
|
|
Имам един маркер /пушка/ за пейнтбол /благодарско на Никсън-а/ - върши чудеса :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 12:01 am Заглавие: |
|
|
между другото подозирам че, тая тема, ако я преместя в жалбите, където и е мястото, някои хора няма да могат да пишат в нея и ще се разсърдят. Затова ше остане тука докато не измислим какво да я правим или докато някой не и се ядоса и не реши проблема радикално. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 12:10 am Заглавие: |
|
|
Ky3Mu4 написа: | Имам един маркер /пушка/ за пейнтбол /благодарско на Никсън-а/ - върши чудеса :) |
Добра идея! Може би не толкова радикална като наденица-с-рибарски-куки-тройки в нея, но поне хората на спирката, гледайки разноцветните псета, ще има за какво да си приказват после в рейса. :)
Представих си го :)))) :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 12:15 am Заглавие: |
|
|
Истината е в въздушния пистолет.... един испански имах.... мноу повратлив, лек, бе удобен за боравене отсекъде...че и с големите чашки 6мм..... добре охранено овчарско куче в галоп срещу тебе обръща на ръчна и с пилежи поема в обратна посока..... начи боли мама му :-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 12:49 am Заглавие: |
|
|
Абе, вие съвсем са отплеснахте. Тя темата стана С кво да трепем псета. На мен, не че са ми приятни, даже напротив - откакто едно ме хапа, пък други неведнъж са ме гонили в тъмното... Ама това са доста крайни мерки. Айде, вземете по един кучегон - с ултразвук. Чувам, че били ефикасни. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 1:03 am Заглавие: |
|
|
Напротив, точно по темата сме си. Дори и Бикубик да осъди съседката си, кучетата може би няма да се замислят над факта следващият път като решат да си прокопаят дупка и да го нападнат, нали?
Тия кучегони какво представляват и на колко метра действат?
Последната промяна е направена от spacer на Нед Сеп 30, 2007 1:14 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2007 1:10 am Заглавие: |
|
|
spacer написа: | Тия кучегони какво представляват и на колко метра действат? |
Предполагам зависи дали кучетата не са глухи :) Как да ви кажа, мене куче никога не ме е нападало, даже обратното - бегат мамицата им, това щото съм почти 2 метра и малко над 100 кила хахаха :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|