Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
_sasho

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 11:50 am Заглавие: Германос forever. |
|
|
Случая ми е горе - долу следния:
Купих си телефон. Питах ги защо няма БГ меню и ония ми казаха : Аааа не се притеснявай за 2-3 дни слагаме. (Сега някой ще каже защо искаш БГ меню ве глупак, ама аз тъй искам деба, още повече, че при продажба в БГ телефоните ТРЯБВА да имат бг меню). И аз викам хубу. Оказа се, че телефона го няма в магазина и да ми го донесат ми искаха 10 лв капаро !!!!!! (Явно го носиха от друг магазин пак техен). Туй малко биташка история ама е най-малкия проблем. Минаха 3 дена, минаха 7 дена, аз се обаждам и ония м викат : Ам не знайм човек, обади се на тоя телефон. Въртях точно на 10 телефона като си ме прехвърляха един на друг и всеки се оправдаваше с другия. И ми го дадоха след 20 дни. на сервизната бележка, обаче пишеше, че е стоял в сервиза 1 ден???
Сега нещо му стана на тоя телефон. Нося го аз и ония ми казаха, че ще ми се обадят. Обаче след 1 седмица си смених картата и отидох в Германос и им казах новия номер, на който да ме търсят. Оттогава съм ходил в магазина 2 пъти и съм се обаждал по телефона 3 пъти да питам какво стана. Ония все: няма го още телефона. Накрая един от тях ми каза, че ако се забави 1 месец в сервиза телефона те трябва да ми го сменят с нов.
Мина 1 месец и 3 дни и аз отивам да видя какво стана с телефона. Ония ми казват: Ааа той тука телефона, ний те търсихме ама не вдигаш. Аз им казвам: Хора казах си новия номер, тука го записахте и тн. Ония: тя колежката влюбена не знам си кво, не се обадила, че съм с друг номер. На сервизната бележка пишеше, че телефона е стоял в сервиза 2 дни?????? И ония ми викат, той 2 дни стоял в сервиза оттогава бил при тях. Това е невъзможно, защото проверявах сума ти пъти и го нямаше. предполагам, че пишат така, защото при определен престой в сервиз явно трябва да ти го сменят. Пишеше смяна на слушалка, и SIM четец.
Взех си аз телефона, ония ме караше да подписвам някакъв протокол ама аз не подписах, защото не си знаех ПИН кода и не можех да го проверя. И ония вика : Нищо вземи си го и ако има нещо пак го донеси. И аз си отидох в къщи, и телефона не тръгваше изобщо. И нося им го и ония викат: Ааа то батерията се е преебала. Нищо пак на сервиз ще ходи. Викам хора, вий в ред ли сте.
И ония пак го приема на сервиз. И пише особени белези: Драснат капак. Викам, педераст, защо пишеш такова нещо. Той ми вика: Ами защото ако дойдеш да си го вземеш и може да направиш проблем за драснатия капак. Гледам аз капака наистина драснат. И му викам: Добре ве копеле, аз го взех от сервиз вчера само да видя, че нищо не сте направили. В предния протокол пише, че Телефона е в перфектно състояние!!!! И ония: А те колегите не са го видяли.
Че сега най-вероятно пак ще чакам 1 месец де.
Май ще се обадя в Комисията за защита на потребителя ама като знам, че живея в България едва ли ще помогне много.
Че тъй де, пиша поне тука да им направя антиреклама. Иначе ме вкараха в схемата, и аз съм част от играта, лошо няма! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 11:53 am Заглавие: |
|
|
Мдаааа, аз моя по същия начин го чаках в гаранционен сервиз за един пиклив дисплей за смяна три месеца...... _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 12:02 pm Заглавие: |
|
|
в всеки един магазин имат камери, архива им е с четери месеца назад можеш да се разбучиш и да доакжеш че си ходил няколко пъти от както той седи там от "2 дена", помага да знаеш ще ти го смеят за 3 дена _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 12:04 pm Заглавие: |
|
|
но бучането требва да е на по горно ниво не на тези в магазина всеки магазин си има мениджър в центаралта те там е хавата за бучане _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 1:06 pm Заглавие: |
|
|
Споко "Комисията за защита на потребителя" ще ти свърши работа, тия хора само чакат някой магазин да се издъни и го изяждат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 1:21 pm Заглавие: |
|
|
най ми е любимо тва с капарото... на мен един калъф там ми поиска по същия начин за плеера който исках да си купя от тях. на въпроса тъп ли е дали майка му е "лека женица", се поукроти и ми намери без капаро. след 3 дена машината се скапа. викат фърмуеара преебан-изтегли си и си го смени! да не говориме че не поддържаше и половината неща за които казаха няма проблем. не влизам вече там, при разкодираните им "оригинални" нокии. _________________ смехът е здраве, освен ако някой се смее на гроба ти:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 1:30 pm Заглавие: |
|
|
Гръцки бизнес схеми. Идеални за тези ширини:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 2:27 pm Заглавие: |
|
|
Ало "Енергото" ли е?
Не, "Топлофикация"!
И на вас да ви е** мамата!
Аз си купих никона и вътре картата с хидната папка с 130 снимки на колегите от "магазинчето"... а уж ми отварят нова кутия и нова карта :) ма то и аз съм за бой де ама... писнами да дебна мамка му _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 2:47 pm Заглавие: |
|
|
Е поне готини колежки нямаше ли снимани, голи бекстейдж? :РРРР _________________ .
Dreamerworx.com
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 3:07 pm Заглавие: |
|
|
Като съм почнал да се оплаквам пък нали и раздела такъв:
1) В Техномаркет момичето на щанда за компютри не ми продаде клевиатура, защото не знаеше, че крачетата и се вадят отстрани. Убеди ме, че всички клавиатури нямат крачета.
2) В Техномаркет без малко да не ми продадат пералня, защото отидох 20 мин преди края на работното им време и всички играеха на Плейстейшън (двама играеха , другите гледаха). Чаках 10 минути и накрая един дойде като ме убеждаваше, че няма книжка на български да ме чупи и да отиде на играта.
3) В един голям магазин за паркет във Варна BERG имаше следната случка: поръчах си ламинат и ония ми казаха, че трябвало човек да дойде да замери влажността на пода, обаче аз трябвало да го закарам в удобно за тях време!? Като дойде ме убеждаваше да взема конкретна подложка, въпреки че аз исках друга даже по-скъпа, защото иначе паркета щял да се надуе. Като дойдоха да носят материалите ми казаха, че майстора щял да донесе подложката като идва да реди, обаче ми го казаха чак когато аза се сетих да попитам. Когато майстора дойде първото нещо, което ме попита е къде е подложката (майсторът е от техния магазин). После отиде да я вземе, дойде по обяд с друга обаче. Каза, че нямало значение каква е подложката. Като му казах, че надълго и нашироко са ми обяснили, че трябва да е точно такава подложка, защото паркета ще се повреди. Ония вика: Еби в гъза, нищо няма да му стане, те на всички така приказват, защото искат да си набутат точно определените подложки. И нищо не е станало за близо година и половина наистина.
3) В магазин за щори исках да си поръчам точно оранжевите, които бяха изложени, обаче се оказа, че те само са изложени. Не ги правели.
4) В магазин Габровски в Варна си купих полилей като продавачката ме убеждаваше, че с 4 малки спота ще ми свети напълно дбре като и казах кубатурата на помещението. Силно се усъмних, обаче реших да го взема, защото се съгласиха ако нещо не е наред да ми го сменят със същия такъв, но с 5 крушки. Като видях колко светеха 4те крушки (пък пише по 100 вата едната - ташак, колкото свещ светеше цялото съоръжение) реших, че не 5 ами и с 6 няма да свети и зобщо. Отидох да сменям и се оказа, че пари не връщат, обаче мога да го сменя с едни други. Добре, че продавачката беше благоразположена и ми каза преди да съм взел едниния полилей, че крушките били по 18 лв. едната, горели бързо, обаче пък не се намирали.
И т.н.
Мога да дам още куп примери, от външната изолация с 5 години гаранция, дето пичовете (сериозна фирма) не дойдоха изобщо след като се скапа още на 3 месец до катила с хитра физиономия, който ми обясняваше, че тоя току що отъркалян и неприличащ на нищо Голф е точно моята кола.
Ебати, аз ли съм най-големия карък или просто в България е доста екстремно да се живее? Че аз искам да задобрявам в областите, с които си вадя хляба, а не да ставам специалист по всичко, защото иначе навсякъде ще ме прекарат! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 3:24 pm Заглавие: |
|
|
_sasho написа: | Че аз искам да задобрявам в областите, с които си вадя хляба, а не да ставам специалист по всичко, защото иначе навсякъде ще ме прекарат! |
mi tuka ti e greshkata - mislel si che jiweesh w Dania ili Canada :)
a to kat sa sabudi... BG :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 3:31 pm Заглавие: |
|
|
Явно, деба. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 5:30 pm Заглавие: |
|
|
оня ден реших да си купя стол за бюрото....
гледам на сайта на плесио СТОЛ BOSTON ЕСТЕСТВЕНА КОЖА!!!
викам си "ухааа - ударих кьоравото:))) прилични екстри, ЕСТЕСТВЕНА кожа- само 100 кинта"....
поръчах си го направо на сайта, на другия ден ми го докараха, разпечатвам, бре дейбиш- гумен!!!!
аре у колата, бегам в плесио, первам им го на щанда /за стола става дума/ и питам :
-тва тука кожа ли е?
продавачката вика:
-ми кожа е...
аз:
-не ме карай да го порна с ножката да показвам плата дето е облепена гумата....
тя:
- ми ние на това викаме кожа....
аз:
- на това се вика ЕКО кожа ако искаш да метнеш балъците, а не ЕСТЕСТВЕНА кожа....
тя:
- ми може да ви върнеме парите....
навих се да направя менка, поисках да ми покажат столове облицовани с нещо истинско...
вика ми е тоя СТОЛ PAMELA ЕСТЕСТВЕНА КОЖА, няма го тука да ви го покажа, но има 3 стола в склада....
аз:
- сигурация ли е естествената кожа?? да не стане като с първия???
тя:
- господине - цената е двойна!!! гарантирам че е ЕСТЕСТВЕНА кожа...
плащам, на другия ден ми го докараха- разпечатвам и гледам: подложката баш дет опира задника е кожена, после малко гума за да не се минат с 10 санта...
на облегалката - същото: долу малко гума /10 санта/ нагоре кожа и отзад гърба -гумен!!!
дейбиш и гърците смотани дейбиш....
единственото ми успокоение е че връщат кинтажа ако не те кефи стоката в срок от 7 дни!!!!
та купувате ли от плесио си имайте едно на ум..... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 6:01 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | та купувате ли от плесио си имайте едно на ум..... |
Там се проведе моята тримесечна гаранционна ГСМ драма :РРРРРР _________________ .
Dreamerworx.com
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 11:49 am Заглавие: |
|
|
plesio sa idEoti, ama pa magazina im e hubaw, ima stoka i cenite sa prilicni...
no moje bi i po taia prichina trqq da sa ima 1 na um :)
az sam im wrashtal tablet :)
pone naistina buy-back policy im raboti :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 12:08 pm Заглавие: |
|
|
Аз навремето от Героманос си купих телефона с "прахосмукачка и перална машина". Бях мноо доволен от себе си, защото бях тръгнал за по-обикновен телефон, но майсторчетата зад щанда ме навиха и аз се бръкнах малко по-дълбоко в джоба (около 3 пъти по-дълбоко от предвиденото). Първият път когато ми заби и изтри всички контакти беше една неделя във Велико Търново, след като ми се развали колата......... Сещате се какво се случва. Измъкнах се някак си, но от тогава едно наум. Реших да не го нося на сервиз, а да се спасявам някак си и сега като чета тази тема мисля, че съм постъпил правилно, като съм се спасявал без сервиз, но от друга страна откривам някаква закономерност в това от Германос стоките нещо да не са като хората. Заради тях намразих телефоните с много екстри и сега онзи телефон всъщност играв ролята на будилник в къщи, а в джба си джиткам с елементарна джаджа. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 12:27 pm Заглавие: |
|
|
Флаш моб пред Германос...
:)
ПП: Доста е рекламна тази тема между другото... Както казва един виден софийски ПР - "Добрия ПР е такъв докато ти пишат името правилно" _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 12:37 pm Заглавие: |
|
|
Още по-добре!
STREAK MOB пред Германос :))))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 1:08 pm Заглавие: |
|
|
fuuck .. аз имам Xbox да нося там PLESIO .. :S .. баси уя .. начи кво ше ме мотат година две сигурно .. дееба .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 1:25 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | оня ден реших да си купя стол за бюрото....
гледам на сайта на плесио СТОЛ BOSTON ЕСТЕСТВЕНА КОЖА!!!
викам си "ухааа - ударих кьоравото:))) прилични екстри, ЕСТЕСТВЕНА кожа- само 100 кинта"....
поръчах си го направо на сайта, на другия ден ми го докараха, разпечатвам, бре дейбиш- гумен!!!!
аре у колата, бегам в плесио, первам им го на щанда /за стола става дума/ и питам :
-тва тука кожа ли е?
продавачката вика:
-ми кожа е...
аз:
-не ме карай да го порна с ножката да показвам плата дето е облепена гумата....
тя:
- ми ние на това викаме кожа....
аз:
- на това се вика ЕКО кожа ако искаш да метнеш балъците, а не ЕСТЕСТВЕНА кожа....
тя:
- ми може да ви върнеме парите....
навих се да направя менка, поисках да ми покажат столове облицовани с нещо истинско...
вика ми е тоя СТОЛ PAMELA ЕСТЕСТВЕНА КОЖА, няма го тука да ви го покажа, но има 3 стола в склада....
аз:
- сигурация ли е естествената кожа?? да не стане като с първия???
тя:
- господине - цената е двойна!!! гарантирам че е ЕСТЕСТВЕНА кожа...
плащам, на другия ден ми го докараха- разпечатвам и гледам: подложката баш дет опира задника е кожена, после малко гума за да не се минат с 10 санта...
на облегалката - същото: долу малко гума /10 санта/ нагоре кожа и отзад гърба -гумен!!!
дейбиш и гърците смотани дейбиш....
единственото ми успокоение е че връщат кинтажа ако не те кефи стоката в срок от 7 дни!!!!
та купувате ли от плесио си имайте едно на ум..... |
Ха нали и аз минах от там, тоя гумения го взех за колегата:))
Шото този който аз исках го немаше, ма понеже исках да си зема нещо
гледма една фецка лампа от 50 лева, питам крушки има ли резервни?
Да нема пробелеми.
На първия ден и падна стъкления предазител и му думна в краката.
На третия ден лампата как си беше разгъната се згъна аутоматикс и думна крушката.
Познай дали има резервни.
Те тия гърци са милионери от балъци.
Докато бях там се загледах в аксесоари и се попоиках да се хиля. на един щанд псевдо гъзарии писалки и дръги такива и изведнъж нокторезачки и секви други сиган шитс.
Предполагам че за некой хардуерни работи нема драми щото си имат истинска гаранция, но покрай сухото гори и мокрото.
Са съм решил да си внасям стол. Ще ми излезе с 300 кинта по-скъпо ма
поне ще е произведено в по-централна китайска провинция:)))
Тва междудругото си е сериозна ниша за ставане на милионер.
В икономика за бедни (като нашата) се печели най много, щото мое шиткаш мно по успешно боклуци от колкото качествени неща.
А за обслужването проблема в манталитета. Шефа тарикат не плаща никога допълнителните усилия, нормално работника-продавач да му го върне по този начин. Я да им дават всеки месец зверски бонуси за обслужени клиенти
да видим дали някой ше се държи така.
Естествено сички си прават тихо щото може да мине номера:)))
Най-големия ташак е че тука се заформя концепцията скъпа и тъпа преебавка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|