Graphilla.com :: Преглед на тема - Проблем с Color Management в PS и нов монитор...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с Color Management в PS и нов монитор...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dEmON

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 12:42 pm    Заглавие: Проблем с Color Management в PS и нов монитор... Отговорете с цитат

Такаа, старото CRT гръмна... и от немане на пари, подкрепено с глуповато желание да имам повечко място на бюрото си купих едно LCD... 19" LG L1953S... не е кой знае какво, и не претендирам да вади кой знае какъв цвят, но на мен не ми и трябва чак професионален монитор, как да е - thats out of the question.

Днес клиента се обади, да съм му правел някви неща. Отворих шопа за пръв път с новия монитор и той гузно обяви, че ICC профила на монитора е преебан, пардон - дефективен?! Са, с Adobe Gamma пробвах, ама е пръчка софтуера нещо не постигнах задоволителен резултат, да не кажа - отрицателен.

Можете ли да ми препоръчате някакъв калибрационен софтуер с възможност за създаване на такъв ICC профил, че PS да го ползва с монитора... на CD-то на LG имаше само драйвер :/ Хардуено го калибрирах, доколкото можах, но и някой guide по-задълбочен няма да е зле да прочета, че на очите ли шси вярвам, хах.

Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dEmON

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 12:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

PS... отворения файл го вади силно жълт и червеникав например... иначе всичко друго [в интерфейса, изключая 2та color pick-a също] е OK.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Съб Окт 06, 2007 9:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

всеки калибратор си идва с такъв софт.
За задача има да калибрираш не Фотошопа, а монитора
Във Фотошоп задай стандартните
за RGB - Adobe RGB или ColorMachRGB
За CMYK - ако нямаш специфичен - FOGRA
и си готов
А как да калибрираш монитор - най лесно намери някой френд с калибратор. Отделно те са под 200 лв вече
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети