Graphilla.com :: Преглед на тема - Kung Fu Panda (2008)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Kung Fu Panda (2008)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dash

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 12:22 am    Заглавие: Kung Fu Panda (2008) Отговорете с цитат

Изглежда много приятно.

Поне доколкото може да се прецени от малкото кадри в които Джак Блек не е окупирал екрана, дрънкайки глупости...

Link
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 3:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ууууу, Джак Блак е номер 1 вее :)
Супер ми е любим, веднага след Адам Сандлър го слагам.
D3im05

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 3:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ОООООО изглежда супер яко ... ще чакам ...
Dash

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се радвам, че някой най-после се сети да даде роля на Дъстин Хофман в анимационен филм. При целия този потенциал на гласа му, да им се чудиш що чак сега решиха да го направят... Въпреки, че за мен най-добрите в тази област си остават Том Ханкс, Джон Гудман, Джеймс Уудс и Еди Мърфи, докато последните места в класацията ми са за Мини Драйвър, Бен Стилър и (за съжаление) Анджелина.

Не знам що, но при някои актьори като отделиш гласа от визията и нещата спират да работят.
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 3:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

яяя... филм за шпацера ше излиза :)))

ми тряяше да си го поканят него... их начи...
Върнете се в началото
RoT

Местожителство: София / Разлог

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 5:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чака се :)
Заедно с Bee movie :)
[19:44:08] Morgoth: mda, predupredil me e LoveHate, che ot tebe spasenie nema
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Dash

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 5:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

...и Monsters vs. Aliens ;)
Върнете се в началото
кошмар

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 7:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дриймуъркс яко са почнали да бичат. То не са Кунг Фу Панди, то не са 3Д филми за чудовища и извънземни :)))...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
кошмар

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 7:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Па и Бий Мувий е техен. Тея спирка немат!
Върнете се в началото
Dash

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 8:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бе според мен не е лошо да се спират от време на време за да отделят повечко време на сценариите си, щото поне за сега "Route 66", "It Came From Earth" и "How To Train Your Dragon" се очертават като големи недоразумения...
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 8:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ДреамВоркс съкс.
сори, факт.
Dash

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 9:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мноу си краен! ;)

Аз харесвах първите им филми (както рисуваните, така и кампютърните) и според мен щяха да се получат нещата ако не беше манията на Джефри да си отмъщава на Дисни с анимация =))) Иронията в случая е, че те започнаха с идеята да разбият клишето, доказвайки, че всеки жанр може да роди анимационен филм, а в крайна сметка попаднаха в един затворен кръг, дъвчейки една и съща концепция...

Но, че последният Shrek и Shark Tale са най-скъпите грозни и безсмислени анимационни филми правени някога, няма спор!
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 10:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, имах предвид последните им неща.
Нямат художници. липсва добрия вкус във визията. Казваш че харесваш рисуваните им неща. Хм... и ти си краен. SPIRIT.... rememba that shit ?!?
Bio

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 10:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Плюс тва като човек дет анимация не пропуска, ми е кофти че трябва да гледам как Каценбърг си го мери с Айзнър. Нямат ли там някви еврейски обичаи при вражда да си женят синовете за дъщерите на другия ор сомтхинг? Да сложат кепенцата, да увият в плат по 1 чаша, да я настъпят и Био да гледа по-хубави филми срещу 7 лв.
Едрибаби хепи.
Dash

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 10:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, имах предвид последните им неща.
Нямат художници. липсва добрия вкус във визията. Казваш че харесваш рисуваните им неща. Хм... и ти си краен. SPIRIT.... rememba that shit ?!?

Ааааа... за последните им неща вече съм съгласен! =)

М/у другото Spirit не беше никак лош от гледна точка на анимацията. Сравнявайки го с други коне във филми на Дисни, смело мога да кажа, че това е върхът в кариерата на Бакстър. Филма си съкваше като колорит (сценария дори няма да го коментирам) и до известна степен като scene-planning, но не беше толкова зле като цяло.

Не знам дали си виждал visual development-ите на Люк Демаршелие (или както там му се произнася името), но те са най-доброто доказателство, че проекта е можел да се превърне в шедьовър ако не беше слабата режисура...
Върнете се в началото
Dash

МнениеПуснато на: Вто Окт 30, 2007 10:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А, и туй забрайх да напиша - по въпроса за липсата им на вкус - проблемът не е в това, че нямат добри художници. D'Works и Pixar постоянно си разменят разни талантливи ора. Причината в по-ниското качество на филмите е, че Джефри иска по два филма годишно. Докато средният интервал между два филма на Пиксар е близо 18 месеца. Отделно, че продукцията на всеки филм на Пиксар трае минимум 4 години (без да се включва писането на сценария).

А гледай тука:

Antz (1998 - първи филм на PDI)
Shrek (2001 - втори филм на PDI)
Shrek 2 (2004)
Shrek The Third (2007)
Shrek IV (2010 - обявена дата)
Shrek V (2013 - обявена дата за последния филм от франчайза)
Madagascar (2005)
Madagascar II: The Crate Escape (2008)

По 3 години на филм. Тва е положението. И после - "ДреамВоркс съкс..." Ми нормално =)))
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 2:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

за няои неща не съм съгласен с теб. мисля че с право. 2 керъктъра могат да се направят за едно и също време а единия да е КИЧ (PDI) докато другия да е издържан като стилизация текстури и цветове ( еми PIXAR )
Плюс тва PDI / Dreamworks имат шибаната политика да уволняват хората си след всеки проект като запазват само така наречения CORE които подготвят следващия проект. Кво да кажа повече?

Едните правят филм за да направят супер филм и с това печелят много пари. Другите правят филм за да печелят пари с грозен филм.
Dash

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 3:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това последното не го оспорвам. Не случайно в YouTube и VBox-а, на сичко дето е 3D има лепнат таг "Pixar". Очевидно е, че публиката отъждествява това име с компютърната анимация.

Възражението ми се отнасяше по-скоро до това, че макар и под натиска на Катценбърговите убеждения, в DreamWorks Animation и PDI има хора, които се опитват да правят изкуство. За съжаление, сред тях не са режисьорите и за това крайният резултат е такъв.

Не случайно те попитах дали си виждал концептите на Spirit, защото колкото и невероятно да звучи, доста от филмите на DreamWorks изглеждат много по-красиво на ниво предпродукция от тези на Pixar. И дизайна на героите им е поне 10 пъти по-як. Накрая обаче излиза един грозен филм, щото това всъщност е целта им. Нали идеята е да се дистанцират максимално от модела на Дисни/Пиксар и същевременно пак да са успешни.

Аз уважавам това, че търсят своя визия, за разлика от BlueSky и Sony Pictures Animation, които копират във всяко едно отношение. Просто на DreamWorks им трябва още малко време за да я изчистят. Не игнорирай факта, че Пиксар са с почти 30-годишна история, а тези - с три пъти по-малко...
Върнете се в началото
Dash

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 3:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето пример - това спокойно може да мине за декор в рисуван филм на Дисни, а е един от стотиците visual developments за Shark Tale!
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Окт 31, 2007 4:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

съгласен съм с теб.
но вече не мисля че може да става въпрос за Pixar модел както беше до Incredibles. с Ratatouille те направиха много голяма промяна спрямо предните си филми. За пръв път материали текстури и фактура стават основни изразни средства заедно с анимация и режисура. Значи докато самите те могат да променят стила си, други така и не успяват да намерят точната формула.

Все пак тва не е 2д, 3д вариантите са характерите да приличат на стилизирани играчки или да бъдат реалистични хуманоиди некви грозни. много е тънка ситуацията.
Пиксар са артисти, CG кинематографисти. Даже вече нямат просто Camera / Lighting Technical Director, вече са осъзнали тези длъжности като Director of Cinematography - Light & Director of Cinematography - Camera
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети