Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
bluelemon

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 10:41 am Заглавие: Пак 3D! |
|
|
Това е ново в добавка към предните няколко представяния!
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SNUFF

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 12:31 pm Заглавие: |
|
|
има някои минусчета работата, те ги споменаха, особено чашата такава на ленти много дразни и отраженията по тирбушона, иначе си е на 6
между другото - още ли нямаш права? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 2:21 pm Заглавие: |
|
|
На мен ми харесват много и материали и осветление. 3Дто е много сполучливо и кефи. Според мен най-големия недостатък на картинката е че си резнал столчето на предната чаша. Това един фотограв примерно не би си го позволил. :) За всичко останало, good work! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 3:15 pm Заглавие: |
|
|
Мислиш ли за композицията? Къде в кадъра разполагаш обекти, къде оставяш празно място, защо и колко?
Дървения материал не ми седи съвсем убедителен..
ммм а тази мушама отзад какво крие?
опитваш се да докараш някаква атмосфера сякаш амаа...
ок! ...може и да стане
правиш ли някаква пост обработка след като го изрендиш?
разджиткай гамата например и кажи какво се получава : )
spacer-е със "ф" е : ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 3:30 pm Заглавие: |
|
|
DinYa написа: | spacer-е със "ф" е : ) |
На следващата сбирка спейсъра има да черпи всеки от фото-секцията с по една (поне една) бира за тая обида!
А инак, без да разбирам от 3Д - композицията е наистина хаотична и предната чаша не знам как балансира без столче, но ако предадеш така кадри за вино ще те гледат странно. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 3:33 pm Заглавие: |
|
|
някой да нивелира масата, че виното е наклонено _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 4:43 pm Заглавие: |
|
|
хахаха :)) Ще се реванширам обещавам! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 6:58 pm Заглавие: |
|
|
spored men si se spravil poveche ot dosta dobre.
nikoga ne sam se zanimava s 3D, no zatova pak ili sam kontroliral ili lichno sam izpalniaval desetki identichni na tvoia siuzhet fotosesii.
Ot tazi si pozicia ti podnasiam i pozdravlenia za dobrata rabota.
Bi moglo da se poraboti malko po korkovata tapa - stoi leko po-matova - taka e malko glossy, no tova e bial kahar.
Mozhesh da pomislish i po lentovia blick v kapsula na garloto - otraziava vse edno e po4ti staklen, a defacto mnogo riadko se postaviat tochno takiva kapsuli s tolkova mnogo glanc po tiah. Vse pak ne e nevazmozhno, no az bih smenil materiata, za da polucha drug tip otbliassak po nego.
Dolu - danoto na butilkata - tam si oformil niakakvi stranni deformacii v prozrachnostta na stakloto - dosega ne mie popadala takava butilka - obiknoveno vdlabvaneto tam e s dosta izrazen konus navatre kam obema na butilkata.
I oste neshto - bi li raziasnil koi ot obektite ti e postaven v nai-dobar focus. _________________ Best Wine Labels Design
Best Logos
Hand Lettering on Wine Labels |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 8:16 pm Заглавие: |
|
|
Добре е, наистина съм изненадан, че още няма права за 3D. Композицията куца, но според моето скромно мнение, това с малко четене и повечко работа с някой художник може да се коригира. А и като поства в секцията, ще се намерят доста коментатори, които ще го нахокват с гьостерицата, докато се научи. Но предлагам това да се прави в подходящата секция.. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Yaroslav Kuzmin

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 9:14 pm Заглавие: |
|
|
Творбата е добра само от техническа гледна точка, на което ти се възхищавам, ако не беше композиционния проблем намаше и да позная, че е 3д. Най големия недостатък споменат и от другите е рязането на чашата, което е недопустимо нито от естетическа гледна точка, нито от смислова. Това се прави само във художествена фотография ито с доста вкус. Творбата не знам как да я възприемам, защото съдейки по предметите, които се намират на изобразителното поле ми прилича на реклама на алкохол, поради факта, че останалите предмети са тясно свързани с бутилката, която да приемем, че е главният персонаж, затова пък надписа върху нея трябва изцяло да се разчита от зрителя. Съответно трябва да направиш така, че от пръв поглед вниманието да бъде насочено към него с помощта на компомпозиция, цвят и тонално насищане. Изненадва ме задния фон. Нареждайки предмети в подобна композицията не можеш преднебрегнеш съпричасността им към центъра на вниманието(всяко едно). Ето последователността на погледа, когато човек гледа тази композиция - червеното етикетче, чаша на предния план, надпис върху шишето, чаша на задния план, отварачка с тапата, кърпа, РАСТЕНИЕ. Ако е реклама на вино каква връзка правиш между шишето и растението на заден план .В рекламата най-често се слага човешка фигура или двойка на задния план(логически) или грозде с бъчви или се слага глух неутрален фон от тила на вертикална плоскост с плат, драперия. Това е от рекламна гледна точка.
От гледна точка на худжествена фотография(натюрморт) първото, което ми се набива на очи е защо е това самотно червено там. Можеше да направиш някаква цветова хармония, цветови баланс на композиция, като го туриш това червено на още 1 - 2 места и да сложиш друг звят за баланс. Иначе махни го това червено и бих предпочел да е решено в черно-бяло. Кърпата е сложена много неестетически - успоредно на формата и пак това рстение отзад. Като го заместиш с нещо друго може да отиде с 2 идеи вляво. Това е от мен. Другото, което е, незнам какъв е смисъла да се прави това на компютър, когато може да се снима и да се обработи с програма. възхищавам ти се на търпеннието и прицизността. Успех от мен. _________________ you may bark, but you'll never sing! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 9:51 pm Заглавие: |
|
|
мисля че заби съвем в неправилна посока. С тази си творба, човекъ е търсил най-вече работа с материалите, осветлението и фокус. Всеки занимавал се със 3D ще открие интересни попадения тук, дори и в покривката. Да композицията му е доста сбъркана, но нещата които се споменават за задния план едва ли имат отношение, ако целта не е реклама, а примерно изследване на гореспоменатите неща. Ако човек се порови още малко, ще види и прегорелите участъци и какви ли още не неща, но това за момента неби трябвало да има отношение. Можеби щеше да е редно и малко по-сложен модел, но предполагам, че и това ще нарави. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Yaroslav Kuzmin

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 10:15 pm Заглавие: |
|
|
ок съгласен съм с тебе относно композиционното решение освен ако не е с рекламна цел, тогава и растението отзад мога да го разбера, но не ми е ясно защо е трябвало да прави горното етикетче единствено червено и различно като модел и цвят от основната, и ако целта на 3 д-то ТРЯБВА да не е нито рекламна, нито да замества или пресъздава художествена фотография - каква е? В раздел 3-д виждам проекти на лица, фигури, обекти, коли, терени и т.н. и не мога да разбера какъв е смисъла да се прави нещо такова на ръка, което нито ще притежава свежестта и експресията на един класически натюрморт рисуван ръчно, нито може да се конкурира като скорост и качество с художествена фотография + ретуш. Би ли ми пояснил - много ми е любопитно. _________________ you may bark, but you'll never sing! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 10:22 pm Заглавие: |
|
|
Защото може да бъде перфектен в създаването на материалите, осветлението, моделирането и някои други работи, но да не отбира от композиция или хармония на цветовете, а колегата му когото са назначили във фирмата да не отбира от неговите задачи, но точно в тази част да е перфектен (както е в повечето случаи) тогава ще се допълнят и ще създадат това, което ти искаш. А целта да се създават подобни работи, е да се научи да ги прави както трябва. Естествено, че всичко което казваш ще му помогне да ги забелязва сам и да се налага по-малко наместа на колегата му. Не казвам че е перфектен, но се е справил добре с 3d-то. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SNUFF

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 10:28 pm Заглавие: |
|
|
просто чрез подобни проекти доказваш, че си достатъчно способен да симулираш реалността - като най-трудна, следователно можеш да пресъздадеш и други светове, измислени от сценарист, консепт-арт художник и т.н. поне според мен. Когато направя рендер, който по нищо не се различава от реалността, значи мога да направя и модели за игра/филм/реклама. Друг е въпроса, че понякога 3Дто излиза по-евтино от една качествена фотография на даден проект. А и доста неща от света и природата са доста сложни за намиране и заснемане и когато потрябват за игра/филм/реклама - цък 3Д |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Yaroslav Kuzmin

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 10:51 pm Заглавие: |
|
|
да, сега разбирам, пък и го бях забравил, че да се намерят предмети за необходимата за тебе композиция за една качествена фотографска снимка е доста сложно, изпитал съм го на своя гръб, нареждайки по-концептуални натюрморти. по този начин човека, дефакто, си тренира преди да почне дизайнерска работа, да речем, няма да има проблем при проектиране на една баня или хол, ще бъде наясно с текстури и т.н. Е в такъв случай :)) Интересмо ще ми бъде да видя еидн пълнометражен 3д филм разработен с такъв финез. :) _________________ you may bark, but you'll never sing! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 11:58 pm Заглавие: |
|
|
Ами аз мисля, че Ярослав Кузмин е много прав за нещата които отбеляза, но коментара му е отправен от една гледна точка, която е доста далече от 3Д-то. И поточно 3Д-то за което става дума в момента. :) Ярославе, просто думата "творба" не е най-подходящата за случая. Човека си демонстрира техниката и познаването на даден 3Д софтуеър, които съвсем не са лоши. Това споед мен се опитва да ти каже Врабчев. Нормално е да се повдигне въпрос за очевидни композиционни грешки, но да се задълбава повече в слуая е безмислено. Не говорим за търсене на перфектното съчетание на форма, цвят и фун шуй енергиини потоци или някакви такива работи, а за елементарното "имаме обект, нека поне да е в кадър" :)
Абе с други думи, ясно е какво прави Пиксар толкова велики, но Пиксар са много далече от конкретния случай :)
Впрочем SNUFF и ти имаш голям проблем да си запазиш обектите в кадър. :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 12:09 am Заглавие: |
|
|
Извинявам се за двойният пост. bluelemon, на сайта ти има много приятни визуализации. :) Спомням си ги от предното представяне. И тогава ми бяха харесали. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bluelemon

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 11:02 am Заглавие: |
|
|
Благодаря много на всички! С голям интерес прочетох всички мнения. Значи сцената наистина е правена за тренировка на материали, осветление, рендер и т.н. Композицията наистина куца, а и други работи. Мисля да направя някои корекции които сте отбелязали че не са добре. Стига да ми остане време. Определено 3Д визуализациите се изработват от екип, макар че ако сам човек има време, може и има знанията да се справи, би било приятно. Ей взе ми се акъла да се чудя къде да слагам запетаи :) ама то не може от всичко да разбираш. Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vnnikolov

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 11:37 am Заглавие: |
|
|
Обикновено не се изказвам в този раздел, но ..
Аз като прост "зрител", който бъкел не отбира от 3Д и композиция съм меко казано възхитен от качеството на представената работа.
Косури може да намери човек на всекиго, много задълбавате..
Не казвам, че мненията ви не са полезни, напротив дори. Но си мисля, че са по намясто за след това - в специализирания раздел.
Човекът затова се представя, никой не е казал, че гони съвършенство с този рендер.
Въобще с течение на времето на графилци им става все по-трудно да кажат едно "браво". А няма нищо лошо в това, когато си е заслужено.
@bluelemon - Браво, поздравления и продължавай в този дух, че и все по-добре! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bluelemon

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 4:48 pm Заглавие: |
|
|
Нещо леко!
 |