Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
StarFish

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 3:07 pm Заглавие: Един лого въпрос... |
|
|
Така... проблема е следния:
имам клиент, който иска да си печата разни рекламни материали. Клиента си има лого, изработено от някакъв си дизайнер, който до сега им е правил всички неща, но те вече не са доволни от него и го сменят. Обаче... въпросния дизайнер, твърди, че той притежава авторските права върху логото, както и правата за отпечатване на въпросното лого. Клиента от своя страна, ми каза, че логото е регистрирано от него, като търговска марка и в патентното ведомство. Но за съжаление, няма договор с дизайнера, а само фактура, с която му е заплатил за изработката на прословутото лого. Та питам аз.. кой има права върху това лого в момента? И може ли клиента да си го печата където и както си поиска, при положение, че си го е регистрирал?
Силно се надявам че сте по-светнати от мен по този въпрос... та да дадете малко акъл на заем :))) Мерси предварително. _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 3:28 pm Заглавие: |
|
|
Нормално е когато клиента е платил за логото правата за използването му да станат негови. Но това се прави с еднолистово договорче, което се подписва от двете страни, едната взема парите...другата логото със съответните му права.
Сега в случея "дизайнерчето" се е изхитрило и правата общо взето са си негови в/у логото щом не е подписано договорче. Взело е някакво количество пари но устни договорки в случея не помагат. Интересното обаче е, че клиента е регистрирал логото в патентно и на практика може да си го ползва без никакъв проблем защото си е платил за това. Хубаво е фактурата която удостоверява, че е платено за логото да се пази за последващи събития. Тук си трябва вещо лице по този казус. Така е като няма предварителен договор. И двете страни в случея са прави :)) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 3:43 pm Заглавие: |
|
|
Първо благодаря за отделеното време :) и за компетентното мнение, това ми трябваше. За договорчето знам, попитах, но хората казаха - не, не сме подписвали... обаче се оказа, че дизайнера не само се е изхитрил, ами е изнаглял, защото ги кара да му плащат всеки път, когато логото им се появява някъде, като твърди, че така е редно.. а те не са се допитали до друг, защото работели от години с него и му имали доверие. Освен това, твърди, че "бил внесъл такса за авторски права". Къде я е внесъл, нямам представа... _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 4:26 pm Заглавие: |
|
|
Току що говорих с адвокат, при положение, че клиента го е патентовал и има документ, че е платил за такава услуга, няма грижи. _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 4:35 pm Заглавие: |
|
|
Morty написа: | Току що говорих с адвокат, при положение, че клиента го е патентовал и има документ, че е платил за такава услуга, няма грижи. |
:)))
Сега остана да разбера кога ще е графилосбирката, че много станахте за черпене :))
Благодаря мноооооооооого :))) _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|