Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bongraster

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 2:21 pm Заглавие: Малко фотография |
|
|
Здравейте ето някой неща снимани сравнително скоро.Всичко е на филм.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 3:16 pm Заглавие: |
|
|
Първата много ми харесва като идея. Има движение, живец. Само ми идва в повече контраста, но предполагам, че е от сканирането. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 7:07 pm Заглавие: |
|
|
Много работа те чака и по техническото изпълнение и по композиция, кадровка и т.н.
Накратко - проблеми с експозицията, като на втория кадър негативът е много плътен - има опит за висок ключ, но само с преекспониране или препроявяване няма да постигнеш необходимият ти контраст с тъмните части като коса, мигли и т.н. Отделно, започни да чистиш боклуците от филма, нужна е или много сериозна хигиена при лабораторната работа (и пак ще има малко гадории по филма, неизбежно) или поне после да ги фиксираш софтуерно след сканиране. И при двата кадъра по кадрирането има много какво да се иска - чети и практикувай повече и по тази част.
За представяне ти е рано още, но щом имаш нервите да правиш днес опити на черно-бял филм, то значи имаш и желанието - тогава дерзай и тренирай, после приемането тук не е проблем, а и не става за цел. Успех! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bongraster

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 7:34 pm Заглавие: |
|
|
чудесно..все пак ето още няколко неща
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juice
|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 1:38 pm Заглавие: |
|
|
Незнам аз намирам силен чар - именно в тези "мръсотии" както някои ги наричат. Въпрос на вкус е мнението на Snooper. Той не е Фан - аз съм, както и много други. Не е причина да променяш това. Стълбищата ми харесват, портрета също. :) пускай още :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 3:04 pm Заглавие: |
|
|
Juice написа: | Незнам аз намирам силен чар - именно в тези "мръсотии" както някои ги наричат. Въпрос на вкус е мнението на Snooper. Той не е Фан - аз съм, както и много други. Не е причина да променяш това. Стълбищата ми харесват, портрета също. :) пускай още :) |
Juice, ще ме прощаваш, но пиша за да не остане някой току-що започнал да снима на филм с впечатлението, че хигиената на филма е въпрос на вкус... не, не е. Ако да имаше някаква доза АРТистизъм в това, то много хора щяга да ходят да си сушат филмите на Цариградско, та да има повечко прах и власинки. Добрата лабораторна обработка на материала + последващия ръчен или софтуерен рертуш са си задължителна норма - вече от там нататък, ако някой намери за нужно да внася драскотини, точки и други АРТистични елементи в кадъра по копието, филма или скана - то те следва да бъдат умишлени и на точно определени места или нанесени като текстура върху голяма част или цялото изображение. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bongraster

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 3:23 pm Заглавие: |
|
|
Лично или професионално мнение изказваш сега? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juice
|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 3:36 pm Заглавие: |
|
|
Дам съгласен съм с теб. Просто гледайки нещата на Bongraster - виждам че е пуснал/а и чисти снимки - предполагам че ги е оставил умишлено. Мръсните снимки понякога са атрактивни - не можеш да го отрчеш. Колкото до изпипването съм съгласен с теб - със всичко е така - не се отнася само до проявяване и прашинки и прочие. просто незнам... Веднъж някой да пусне нещо аналогово на фона на целия тоя дигитален булшит - обработен на PS-a - и ти го изяждаш:) Недей така. точно за тфа си "голяма клечка" тук - за да го прикриеш и да действаш, а не да го афишираш |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 4:34 pm Заглавие: |
|
|
Juice написа: | ... Веднъж някой да пусне нещо аналогово на фона на целия тоя дигитален булшит - обработен на PS-a - и ти го изяждаш:) |
Каквото имах да казвам по кадрите - казах го още в първия пост. И нека да не обръщаме внимание точно в "представяне" на какъв носител са снимани кадрите, щото това няма абсолютно, ама абсолютно никакво значение. Същите кадри ще ги направиш с едно 5Д и пак ще има същите коментари - снимането на даден носител не вдига нивото на кадрите в случая, така че нека не коментираме това.
Bongraster, да - продължавай напред, мисля вървиш в правилна посока, просто са нужни повече учене и практика, както говорихме и горе. А лабораторната хигиена и т.н. са дребните детайли, които правят крайния резултат от труда ти "пипнат" - в добрия смисъл на думата. Успех! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bongraster

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 5:49 pm Заглавие: |
|
|
още малко спам !
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 10:24 pm Заглавие: |
|
|
Композицията, Санчоо... композицията...
Давай смело напред. Със снимане ще стане работата, но си трябва четене и гледане на фотографии. Имаш много приятни идеи. Без идея и концепция няма фотография, а някакво безцелно щракане. Остава ти техническото изпълнение да поизгладиш и композиционно нещата да са по-издържани.
Я кажи как правиш скановете? От негатив, или от принт? И на каква лента снимаш? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 4:22 am Заглавие: |
|
|
Akeyzerr, не си заслужил за момента правото да коментираш композиция, поне според нещата, които съм видял от теб в този форум. Менторския тон също звучи не на място. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 10:49 am Заглавие: |
|
|
последните неща всъщност съвсем нищо не им куца композиционно
аз гледам, поствай, по някое време ще вземем решение _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Azirafel

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 10:00 pm Заглавие: |
|
|
Много ми харесва състоянието. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 1:22 am Заглавие: |
|
|
sumo написа: | Akeyzerr, не си заслужил за момента правото да коментираш композиция, поне според нещата, които съм видял от теб в този форум. Менторския тон също звучи не на място. |
Добрата дума и чистосърдечните напътсвтия само могат да амбицират някого да върви напред и да не се предава, та дори изказани от някой, който "не е заслужил" да пише в специализирания форум.
Отдавна нямам време да показвам нови неща и/или да снимам неща, които мога да показвам свободно. Писането в специализирания форум за мен не е самоцел.
За менторския тон си напълно прав - изобщо не звучи, както всяка писана реч... ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 1:38 am Заглавие: |
|
|
Кой ти говори за специализирани форуми? Става дума за това, че картинките, които си пускал тук са откровено зле композиционно. От тази позиция да говориш на друг за композиция означава да го подлъжеш... ако приемем, че ти се върже.
А пък не виждам нищо лошо някой да се откаже, ха! Особено пък ако единственото, което го държи на косъм от отказването са чистосърдечните напътствия на анонимници от форумите. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 11:04 am Заглавие: |
|
|
Къде въобще съм писал за композиция, така, че да подлъжа когото и да било в грешна посока? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juice
|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 12:17 pm Заглавие: |
|
|
Айде не се карайте в на човека темата! Лични противоречия - на Private! |
|
Върнете се в началото |