Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RoT

Регистриран на: 02 Окт 2004 Мнения: 1360 Местожителство: София / Разлог
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 1:46 pm Заглавие: CorelDraw, EPS, Gradient ... |
|
|
Да кажем в Цорела имаме един обкект, gradient fill, който решаваме, че трябва да експортнем в .eps. Експортваме, отваряме в Illustratora - пушка ! Отваряме/импортваме .eps-а в Цорела - пишка. Градиента е нарязан на определен брой линийки, които са solid color. Ровим, бърникаме, ръчкаме. питаме татуирани хора - същата работа.
Та някой да се е сблъсквал с такова нещо и има ли изобщо настройки и простотии в експортирането в .eps, така че като се отвори тъпия .eps в Цорел да си е градиент ! :) _________________ [19:44:08] Morgoth: mda, predupredil me e LoveHate, che ot tebe spasenie nema |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 1:57 pm Заглавие: |
|
|
и аз съм имал същата проблемация, ма нямам идея как мозе да се избегне. от друга страна, нали финалния ти файл за печат трябва да е илюстраторски eps ... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 1:58 pm Заглавие: |
|
|
минаваш на pdf-и и забравяш за eps _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
RoT

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 2:14 pm Заглавие: |
|
|
Morty написа: | и аз съм имал същата проблемация, ма нямам идея как мозе да се избегне. от друга страна, нали финалния ти файл за печат трябва да е илюстраторски eps ... |
dreamer написа: | Що не опиташ експортнеш AI.....? |
Целта е да се праща във форматец, който може да се отваря от сякакви бози, били Цорели, Илюстратори, Ксари Мари т.н.,
mim написа: | минаваш на pdf-и и забравяш за eps | true true :) _________________ [19:44:08] Morgoth: mda, predupredil me e LoveHate, che ot tebe spasenie nema |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 2:29 pm Заглавие: |
|
|
RoT написа: | Целта е да се праща във форматец, който може да се отваря от сякакви бози, били Цорели, Илюстратори, Ксари Мари т.н., |
Експорт като AI, опен в AI и сейв като EPS от илюстратора? _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 2:36 pm Заглавие: |
|
|
проблема не е в експорта а в импорта на епс-а в корел |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 2:36 pm Заглавие: |
|
|
по принцип става с номера, който мечтателя обади, като се сейфи за колкот се мое по-ниска версия
[off]xara па за чий?! ... в България това чудо се ползва от точно трима (повтарям трима) души, кой от кой на по преклонна възраст ;) ... и още трима у целия свет - един в Азия, един в Хамерика и един в другата Хамерика :)))[/off] _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 2:50 pm Заглавие: |
|
|
става трънки :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RoT

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 2:56 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: | става трънки :))) |
Баш :) Стигнахме чак до Жапанииз Илустратор 3, сейм шит вит Цорел :)
[off] Дойде ми на езика просту :) Па и те са хора, 3-ма, но все пак хора.. е за Тумби се съмянвам, ама да приемем че и той е хора :) [/off] _________________ [19:44:08] Morgoth: mda, predupredil me e LoveHate, che ot tebe spasenie nema |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 3:09 pm Заглавие: |
|
|
епс записан от която и да е програма и съдържащ градиент отворен в корел градиента е нацепен на стъпки (256 обикновено) или растеризиран ... тва е заради импорт филтъра на корела. *.ai импорт в корел градиента е ок ама с другите програми не съм тествал как се държи.
Мисля заел си се с проблем дето няма решение засега.
Дай раздели го малко тоя проблем :) или пращащ файлове за едит или за печат :) неможе хем душата в рая, хем.... душата в рая :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 3:47 pm Заглавие: |
|
|
Аз тука съм писал вече
ValBo написа: | Ами в Постскрипт 3 градиентите не се бандират, а си влизат като градиенти.
в пдф версия след 1.3 също е така.
от тази страна нямате проблеми.
Проблем създават входните филтри на корела, както и на ила.
Ила си чете мешовете и градиентите ако са записани от него, но същия епс ако го пуснеш през индизайна, мешовете в ила ще се отворят като битмапи.
Но на печат ще са коректни.
Та как може да се оправите с този проблем - има сравнително лесно решение
Линкирайте епс и е корел и илюстратор. Така той ще излезе без да се бандира.
Файловете записани от илюстратор и епс и аи се състоят от два файла.
Епса (в зависимост от версията) се състои от чистият епс стандарт, четящ се от всички, и един аи файл, който се чете само от ила. това помага да бъдат записвани прозрачностите които в последствие да бъдат редактируеми.
Когато този есп мине през друга програма (Куарк, Индизайн) излезия от тях епс вече не притежава тази част и мешовете, и прозрачностите са нередактируеми.
Ако епса е презаписан през индизайн, нейния филтър за работа с прозрачностите се справя добре и в зависмост от вида на прозрачността излизат само вектори или меш от вектори и растери.
Куарк не се справя с това(поне 6.5) и бандира прозрачностите.
Преливките и мешовете влизат като шадинг обекти, които съжаление ила не разпознава и бандира при отваряне. На печат излизат коректно.
Но ако при запис си обработите правилно файла, 95% от сложните филтри в ила си влизат векторни.
|
_________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 2:36 am Заглавие: |
|
|
mucho написа: | [off]xara па за чий?! ... в България това чудо се ползва от точно трима (повтарям трима) души, кой от кой на по преклонна възраст ;) ... [/off] |
Щи прайм Гоуфа войнишка манерка ей ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 2:49 am Заглавие: |
|
|
щом се налага :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 12:46 pm Заглавие: |
|
|
off/ Цитат: | Щи прайм Гоуфа войнишка манерка ей ;) |
хъхъ... някъф глас от тъмното с проблясък от лого на ксара :) (червените светлинки са градиентни, ма като зумнеш са виждат кат стопове на VW) _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|