Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
sumo

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 1:19 pm Заглавие: |
|
|
Разбира се, че си заслужава! А Одри си е материал за влюбване във всяка лента, в която съм я гледал. След Амели не пропускай и Un long dimanche de fian?ailles и въобще каквото намериш на Jean-Pierre Jeunet. Неговите филми по мое мнение доста добре отговарят на подадената задача.
А за тънката червена линия - мен точно тази мудност, това че филмът спокойно се простира 3 часа ме спечели, просто ме вкара в настроението. А че не е типичен за военна драма няма спор.
Ако си намериш 9та рота (http://imdb.com/title/tt0417397/) ти го препоръчвам и него - ужасно красив.[/code] _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 1:32 pm Заглавие: filmi |
|
|
mmm
Режисура, операторско майсторство, визия - Blade Runner. Спокойно можеш да го гледаш без говор.
Амели Пулен разчита страшно много на задкадров глас и затова ще ти изглежда много странно, ако го гледаш с изключен звук. Иначе е добър, много.
Един филм, който наскоро гледах отново и ми беше любим от детство - първият Pradator, с Арни. Страхотна динамика на кадъра, екшън и донякъде драма... държи те в напрежение даже и като знаеш какво става. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 2:08 pm Заглавие: |
|
|
Aми за плаката съм чувал много и крайно негативни мнения,
може би трябва по-дръпнат поглед за да го оцени човек?
... що се отнася до филма, ти ще кажеш като го гледаш. : )
тези двата са по-психо, особено втория:
Kontroll - mpeg trailer
Naboer - mov trailer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 2:38 pm Заглавие: |
|
|
- Филмите на Luc Besson
- Un chien andalou /Андалуското куче/ _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
deffecto
|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 10:52 pm Заглавие: |
|
|
може да се повтарям, не прочетох всичко написано дотук, но си заслужава да обънеш внимание и на Baraka и Koyaanisqatsi... _________________ Върнете се в началото |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2007 12:40 am Заглавие: Re: filmi |
|
|
Nixon написа: | Амели Пулен разчита страшно много на задкадров глас и затова ще ти изглежда много странно, ако го гледаш с изключен звук. Иначе е добър, много. |
Ама аз първия път ще си изгледам филма както си му е редът. Това с изключения звук се отнасяше за от второто гледане нататък ;)
Значи Амели Пулен, Дългият Годеж... ще потърся и това руското (дано само не е като Three Kings с Жорш Клуни)... на Люк Бесон нещо по-конкретно? Леон ми хареса, но пък наскоро се уверих, че не го бива да режисира анимации...
Между другото, братовчед ми си взе някакво юбилейно DVD на Blade Runner, обаче като ми го rip-на и аудиото му се размести, така че сега наистина е по-удобно да се гледа без звук =)))
А, и за това Коянинани... ъм, преди време четох за него в уикипедията, че ми стана интересно... нали не е като онези филми на Уорхол дето гледаш как някакъв спи или неподвижното небе над Емпайър Стейт Билдинг докато подивееш... а?
PS - Андалуското куче го гледах по история на киното. Може би трябва да го видя отново, но тогава ми подейства много стресиращо. Никой не ме беше предупредил за онзи кадър... =( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2007 1:53 pm Заглавие: |
|
|
С две ръце ти препоръчвам:
Buddha Bar - Nature ала стил Ashes and Snow и Baraka, но тук е само природа и животни. (клипа в ютуб бледнее пред филма) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2007 2:03 pm Заглавие: |
|
|
Hero и House of Flying Daggers, директор - Yimou Zhang _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2007 2:39 pm Заглавие: |
|
|
Дам, тези горните два са ми абсолютни фаворити
Мога да допълня с Wuji - The Promise: The Promise |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2007 2:56 pm Заглавие: |
|
|
последно :) The Banquet |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2007 10:51 pm Заглавие: |
|
|
Ивъхсиму! Сичките изглеждат невероятно... @_@
Само Hero май имам спомени, че съм го гледал, но може и да греша.
Ако знаех по-рано да я пусна тази тема, колко хубави филми щях да съм изгледал до сега...
Но по-добре късно отколкото още по-късно. Така де... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 12:25 am Заглавие: |
|
|
Мога да ти препоръчам булет с Мики Рурк много подценен филм,на мен лично ми е един от любимите,камера,светлина,переспективи,композиции,символика...особено ми допада един много тънък елемент във филма,на няколко момента акцентират на минаващ влак от метрото(символ на мобилноста на човешкият живот,как едни си идват други си заминават)нещо подобно беше момента с вентилатора в ангелско сърце пак с мики рурк и робърт де ниро .И най важното за булет,голям сблъсък на характери ,и много естествено пресъздадена история
тука един кратък клип bullet
[quote="Drone"]Action scenite ot Saving Private Ryan -- ne moga da se setya za po-intense camera work.[/url]
жестоко _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 12:41 am Заглавие: |
|
|
гледай Уонг Карвай, 2046 (само да не бъркам цифрата) сюжета- депресивна любовна история само допълва неземно красивите кадри. иначе преди кандидатстването в Натфиз гледах Картун нетворк без звук 1 месец, в повечето филми можеш да разбереш какво става и без звук, аз го правех за да гледам рисунката без да се разсейвам, много е полезно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 10:25 pm Заглавие: |
|
|
Dash, кога ще се отчетеш какво гледа, впечатления и прочие :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
userworx Гост
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 7:12 pm Заглавие: |
|
|
Супер - още нови попълнения! =D
sumo написа: | Dash, кога ще се отчетеш какво гледа, впечатления и прочие :) |
Ами вече успях да намеря някои от нещата за които стана дума тук, другите продължавам да ги търся. До седмица-две ще опитам да се освободя за да ги изгледам (първо със а после и без звук ;)
Но доколкото успях да им хвърля по един бърз поглед, мисля, че ще ми бъдат от голяма полза. За което, разбира се, ви благодаря още веднъж! =) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2007 3:49 am Заглавие: |
|
|
Много добра тема, почнах да я гледам от зад напред, та да си подбера и аз някое филмче, има разни интересни :)
Morty написа: | споменахме ли филма Бразилия ??? и останалите на този режисьор? |
Точно този мислех да предложа, гледах го точно преди малко, отново, много добър!
Moжеш ли да препоръчаш някой от другите негови който ти е направил впечатление, аз този за пръв път го гледах преди 1-2г и зарибих разни хора, дето се кефят на Виан примерно :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|