Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mucho

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 8:32 am Заглавие: |
|
|
аз се чуда защо чак след толкоз постове лъсна истината, че за 3500 нов и убав нема как да стане ;) ... за нашата работа са нужни поне 5к или другия вариант е да се мисли за нещо втора ръка и много здраво, което да се върже 3500 ... но тва е малко от умрял писмо ...
... най-добре е мак бук про, при тва има схеми, макар и тегави, с които мое се върже тънкана, например ако имаш познат в чужбинско, които е студент - в повечето бели страни те се ползват с преференции от Аппле, понякога достигащи до 50% ... _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 10:16 am Заглавие: |
|
|
epixs написа: | kwo sega:-)))
mak da si kupia - taka li????
shtom bio i velinov vikat za mac, mozhe i mac da e.... nishto che me nervirat:-)
taia cenova granica, deto sam ia napisal e preporachitelna - prosto ne dyrzha da davam poveche, no, ako NESHTOTO e mnogo ubeditelno i mnogo mi haresa - niama spirane (bilo to i mac) |
Мака просто се мисли за хай енд юзъри и колкото да има прецакванка (като навсякъде) се спазват едни доста високи норми.
Извън тоя концепт мака вече не е мак тоест не ползва повер пц процесор, мака е с интел процесори което означава че можеш да юркаш на него сяка операционна среда х86.
Примерно заради този факт в осх ако пуснеш Паралел виртуална машина с ХП можеш да работиш едновременно с двете операционни среди без забавяне.
Очаква се нова серия с ЛЕД беклайт(по-тънък дисплей, по малка консуманция на ток, по-добри цветове) да се пусне сега на 10 ти другия месец, тъкмо време да посъбереш кинти и да изчакаш да видиш дали ще има проблеми.
В случая трябва да устискаш на изкушението и внимателно да пазаруваш. Все пак тва е тулл които ще ползваш активно поне 3 години. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 2:58 pm Заглавие: |
|
|
я да дигна аз темата...
epix, кво взе?
пичовете дето препоръчват ябълки, дали могат да ми отговорят на няколко въпроса? пипали ли сте нов макбук про? работили ли сте на него? какво ви е мнението за проблемите с бандинга при преливките на тия монитори и розовките хю-та? какво е мнението ви за качеството на изработката на тия машини? (щото пауърбуците за железарки, ама "про"-тата доста са трошат, чета по форумите)
аз мноо са навих да си докарам един от щатско, корав 17 инчов, ама при риска да изгърмя с 3500-4000 долара някак искам малко повече информация, пък импланта не ми активира регистрацията в апплебг.цом
данговорим, че брат ми, който от години е само на ябълки, много се оплаква от обслужването и липсата на чарколяци в БГ, което също е немалък проблем... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 5:18 pm Заглавие: |
|
|
Какви проблеми с бандинга? _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 12:14 am Заглавие: |
|
|
Останах с впечетление, че все още не си се спрял на нещо конкретно, за това ще си позволя да ти предложа този модел на HP. Аз го ползвам от няколко месеца и мога да кажа, че съм много доволен.
HP nw9440
Мисля, че има нов модел с Quadro1600, но не помня какъв бе точния номер на модела. Цената е точно в този диапазон и отговаря на всичко, което си изброил като параметри.
Успех _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 12:23 am Заглавие: |
|
|
Бтв, забравих да спомена, че този горе на review-то е с по-ниски параметри. Тези които се продават тук в БГ са с по-добри компоненти.
Може да разгледаш и тук - www.notebookcheck.net
Аз доста изчетох преди да се спра на този модел, но все пак далеч не мисля или искам да убеждавам когото и да било, че това е Светия Граал на ноутбуците. ( Просто не ми плащат от HP ;) _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 9:55 am Заглавие: |
|
|
sumo написа: | Какви проблеми с бандинга? |
На Епълските монитори Синема ХД има сложено матиране на монитора
То пречи на нормална работа(поне на мен). Ако има бандиране на преливката се вижда много по трудно.
На Протата мисля, че са същите монитори. Такива проблеми няма с глоситата на новия и-мак 24", но пък той е с висока осветеност. _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 12:19 pm Заглавие: |
|
|
Преди наистина протата се предлагаха само с матиран дисплей, но в момента можеш да си поръчаш и с glossy.
Аватарчето, според мен ако имаш притеснения предварително, по-добре да не си взимаш MBP, особено пък от USA и без гаранция в БГ.
Не мисля, че маковските лаптопи се чупят по-малко от останалите или че са по-зле направени, но техниката си е техника - може да се почупи.
Моя MBP досега ми е сервирал само 1 проблем за година и половина ползване - едното вентилаторче започна да издава кофти звук и ми го смениха.
Мен лично това за бандинга не ме притеснява, нито пък за розовото... (ако реално съществува такъв проблем), защото нали съм далтонист :)
На мен макбука ми печели сърцето защото е много изчистен като дизайн, тънък е и е изцяло алуминиев. Никога повече не бих си взел пластмасов лаптоп или пластмасов монитор, това скърцане и похабяване на пластмасата ме подлудява.
В никакъв случай не съжалявам, че си го взех, дори напротив, но пък при мен се случи случайно и спонтанно. Човек ако чете по форумите, мисли и се притеснява предварително, е много вероятно в последствие да се разочарова от избора си.
Проблема със сервизното обслужване наистина съществува, от гледна точка на това, че няма налични части и се чака по две-три седмици докато се поръча и пристигне.
Нямам впечатление как е при други марки в това отношение. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 2:09 pm Заглавие: |
|
|
абе, аз съм си голям фен на ябълките, просто искам таква машина. и искам възможно най-добрия дисплей. тва е. останалото ми е пълнеж, дето не ми е толкоз важен. на таз машина ще се прави най-често уеб, и то не много важни неща, ми поскоро довършителни работи, слайсване или писане на хтмл и цсс. ама искам и като го калибрирам да си виждам и снимките с близки до еизото ми параметри. ама за тия "близки" параметри явно тряя да скоча точно в ценовия клас на 'про' лаптопитата (независимо дали маца или нящо друго), а понеже не са малко пари - предпочитам да разуча преди тва :)
другия вариант е да зема някой макбук втора ръка, да видя дали ще ми хареса .... а третия, да си купя едно ейзо за вкъщи и едно бюро :)
п.с. тва глоси не е ли гадно? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 6:35 pm Заглавие: |
|
|
Nub май беше казал по-нагоре нещо за vaio AR series не знам какви наблюдения имат другите, ама аз си върша перфектно работата с него. Много съм доволен. Верно понякога нерви екрана особено ако намалиш brightness и contrast и там другите екстри, за да пестиш енергия ама просто аз на мак не мога да си върша работата, а след като един приятел който взе мак и му сложи WIN каза че 3d max-a му е на външен хард диск за да работи се разубедих още повече... Дезайнерски е мака определено, ама може би не е машината за мене... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 7:15 pm Заглавие: |
|
|
[quote="Аватарче"] sumo написа: | ...п.с. тва глоси не е ли гадно? |
Бях голям скептик за глосито, докато не си купих 24" iMac. Притесненията ми баха да не отразява инвайрмънта. Даже не можеш да се огледаш в него докато работи.
Рекъмендед!
Един голям + ...имаш и MAC и PC на едно! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 1:22 pm Заглавие: |
|
|
[quote="implant"] Аватарче написа: | sumo написа: | ...п.с. тва глоси не е ли гадно? |
Бях голям скептик за глосито, докато не си купих 24" iMac. Притесненията ми баха да не отразява инвайрмънта. Даже не можеш да се огледаш в него докато работи.
Рекъмендед!
Един голям + ...имаш и MAC и PC на едно! |
данке :)
все повече се замислям за аймак (даже на мене 20ка ще ми пасне добре)... пък и цената му по-прилична :)
ама ще видим де, има още време докат доде момента на пазаруване :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 6:46 pm Заглавие: |
|
|
а само да попитам, ако се отиде директно в епъл шоуруум, там има ли възможност да си буустнеш хардуера на imac-a, преди да го поръчаш /повечко рамец, хдд и прочее/, че в бг сайта не открих такава опция? _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 12:55 am Заглавие: |
|
|
bile написа: | а само да попитам, ако се отиде директно в епъл шоуруум, там има ли възможност да си буустнеш хардуера на imac-a, преди да го поръчаш /повечко рамец, хдд и прочее/, че в бг сайта не открих такава опция? |
има бре, дори и в онлайн магазина - верно не е като в американския, ама има възможност за няква конфигурация :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 10:17 am Заглавие: |
|
|
otdavna ne sam vlizal v tazi tema - predi niakolko meseca si kupih hp nw9440 - zasega me ustroiva.
blagodaria na vsichki, koito pomognaha! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|