Graphilla.com :: Преглед на тема - Един ме ядоса!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Един ме ядоса!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 1:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе не мислех да се намесвам... ама наистина се говори прекалено много за нещото тука...
1. за лова и ловджиите - най-напред - ловджиите са от хората, които най-много се грижат за дивите животни и горите.. тука не говоря за инцидентни ловджии, а за такива, които обичат това и го правят заради удоволствието да си навън на открито.. нали не си мислите че това са шайка кръвожадни типове с кървясал поглед? в повечето случай става дума за добре изкарано време на чист въздух с много движение и запивка разбира се...
2. за бялата мечка - сигурен съм, че тамкъдето се е случила случката е 100% гарантирано точно коя може да се гръмне и коя не.
3. за въпросния бизнесмен - ами тъпо е да се рекламира това... каквото и да е то си е лично занимание и никакъв повод за гордост.
4. за кучетата в БГ - 1000% подкрепям симпли! не може да ходиш по улицата и да внимаваш дали някое псе няма лошо настроение днес ... отдавна трябваше да ги няма, не знам защо ги гледаме още?! фрапиращи примери бол, предполагам няма нужда да давам... колкото за чужбинско - лично мога да кажа че там улични кучета НЯМА... вижда се рядко по някоя лисица из кофите (в Лондон) или катерици насам натам.. ама кучета - тц!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 1:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кофти работата е там, че виетнамците си заминаха, а ние разбихме кожаркаста промишленост и сега няма къде да се използват кучетата.
Може да съм кръвожаден, но не само уличните, ами и домашните.
Че тях най много ги изкарват по детските площатки...
На скоро един пудел откри, че да пикаеш в пясъка на децата е болезнено занимание, а собственика му къде продават пясък. Тия дни гледам една немска овчарка ще усети тая работа, само да успея да я хвана в крачка...
... И без това в квартала мислят, че съм мутра!
DinYa

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 2:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Валбо, площатки е с д : )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 2:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за уличните кучета не мога да не се съглася. и не мога да разбера хора, които си взимат някакъв огромен звяр и го завират в панелка 2 на 2 .... и като го изведат се чудиш кой кого разхожда
Kekata

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 2:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
.. И без това в квартала мислят, че съм мутра!

а така, няма се издаваш!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
atmos

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 3:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Започвам да мисля, че говорим за две коренно различни неща. Пак казвам, не съм природозащитник, ям месо и общо взето съм част от тази цивилизация и ми е що годе ясно за какво иде реч. Не си правя фалшиви илюзии и изобщо не одобрявам тъй наречените "природозащитници" които бършат асфалта по улиците на София

Аз не виждам проблем в това, че човек може да убие животно, дразни ме цинизмът, които някои хора защитават. Даже мога да го разбера ако ми каже че го е убил заради някаква перверзна прищявка и иска да се къпе в кръв. Но това че се грижат за животните и не обстрелват женски просто ми идва в повече. Егати цинизма !

Сега понеже съм сигурен че ще се намерят поне 5 души, които ще се втурнат да ми обесняват как аз нищо не разбирам и не съм прав ще кажа, че това си е мое мнение.
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 3:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз мислех да си претрая, ама на, не можах.

Абсолютно напълно подкрепям мнението на Атмос!

Намесвайте колкото си щете уличните кучета и тичкането на чист въздух -- да убиваш за удоволствие е пълна тъпотия.

Ям месо, клал съм прасе, имам кожени обувки. А, също съм голям двуличник, и съм безочлив, също. Това не прави убиването за удоволствие по-малко пропаднала работа. Стрелям много добре, бил съм капитан на отбор по стрелба -- обичам да стрелям по хартиени мишени, това, че не съм напълнил някое животно със сачми докато съм клечал в папратите, не прави удоволствието от стрелбата по-малко. Ако искам чист въздух просто се разхождам, мирисът на борове е по-хубав без добавката на мирис на кръв.

Та така.

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 4:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

животни не може, а ДартВейдър може :)
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 4:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От историята с убитата мечка, най-хубавото е, че Дрона прописа на кирилица. Така решихме тука с г-н Манчев.

Иначе на мен ми жал за мечока. Също толкова ми е жал за сгазените котенца по бул. България. Също и за кученцата. Още една причина да не ги искам да се разхождат на глутници из града.
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 4:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А, щях да пропусна. Изчетох повечето мнения и така и не можах да реша за себе си, кой е прави и кой не. Но вечерта след като излезна тая тема, в супер маркета си избирах маргарин от 3-те марки дето не са Бела. И не щото бях съсипан от новината ми по-скоро щото бях лееко подразнен. Така че "пиара" при мен проработи.
Върнете се в началото
Dash

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 4:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъй като ми е изключително трудно да взема страна, поради всички изложени до тук аргументи, съм склонен да приема позицията на първия човек, който ми обясни защо, да им се невиди и мечките прости, все още имат нужда да бъдат отстрелвани с цел баланс на популацията, при условие, че:

Цитат:
The polar bear is a vulnerable species at high risk of extinction. Zoologists and climatologists believe that the projected decreases in the polar sea ice due to global warming will reduce their population by two thirds by mid-century. (Link)

И защо е нужно да им ходиш на крака там, да фърляш сумати пари, да ти мръзне задника и после да обясняваш, че не си направил нищо лошо, при условие, че ако всички се обединим, рано или късно ше им видим сметката. Достатъчно е само да не спираме водата, докато си мием зъбите, да оставяме климатика включен, когато сме навън и да обявим бойкот на roll-on-ите в полза на аерозола... (Сериозно, гледах го в шоуто на Сара Силвърман)
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 4:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кво се кахърите не мога да разбера, края е неизбежен. Иде.
:))))
RiN

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 5:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dash: е как ве ман, не разбра ли? То всичко е от грижа :)
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 5:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе и доста видове са измрели вследствие на промени в климата и без някой да се грижи специално. :)
Върнете се в началото
Boteff

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 6:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега наскоро нали откриха някакво ново животинче .. торбест мишкоподобен бозайник .. тамън .. може да затрием някой от известните видове .. и пак ше си знаем тия N на брой дето си ги знаехме до сега :P hehe ..

btw тая тема няма край .. най малкото щото кажи речи никой не чете кво е писал другия или пък ако го е направил е било механично без да мисли ;) .. и си мели тва дето си му е наумил така или иначе :>.
atmos

МнениеПуснато на: Вто Дек 18, 2007 7:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

То така, като е тръгнало аз да си кажа:

Нямам търпение да дойдат празниците ей.....
То не е плюскане, то не е лентяйстване, пък и Mass Effect

Мани, мани...
PetyoDenev

МнениеПуснато на: Сря Дек 19, 2007 11:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

каталясахте ли :))
TETRAGRAMATON

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2008 11:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе и аз не мислех да се намесвам,даже бях писал един дълъг отговор който в крайна сметка изтрих,но какво се случи.......мен по принцип такива неща не ме дразнят въобще,ми един живот живее наш пенчо ,нека си начеши крастата,по дразнещото е когато става въпрос за ползване на хората като обект за ловуване ако можем така да се изразим...и ако се чудите какво имам предвид ,е тука може да се види ,даже кат се забих пред тв-то те бяха 100 номинирани,изкарах до 4 сутринта,и после цял ден се реех като катастрофирал орел на работа
Annoying Al Gore .....какъв е сладур,ма у нас такова предаване няма нали,нашият пенчо е на първа страница като герой на социалистическият труд.
А тука мога да ви препоръчам един филм,който предполагам може да си го свалите от някаде,тъй като се сдобих с него от един приятел,който го е свалил от някаде си...ps филмае от три части
Adam Curtis-Introduction to Century of the Self
Ето и още един калпазанин http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=507208&in_page_id=1770
Дразни ме също и факта че в днешни времена се,вкарва в затвора автор на книга в която изказва мнение .че по времето на Хитлер е нямало масово избиване на еврей..............значи мисля си,има по тревожни работи за който да се дразниме
ps Вие какво ще кажете ;))))) хъм имам чувството че май се превръщаме и ние в бели мечоци
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Яну 14, 2008 2:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

TETRAGRAMATON написа:
ps Вие какво ще кажете ;)))))

ами ето таз книга дава някои отговори, или поне отправна точка за замисляне по темата, макар и да е обикновен роман, без да претендира за "сериозна научна работа" като филма на Алчо..

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети