Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 10:31 pm Заглавие: Таблет и вектори |
|
|
Как е комбинацията? На мен ми трябва за по-бърз и удобен трейс и рисуване и чертане на прости неща и се чудя дали върши по-добра работа от мишката. По принцип ползвам корел, ма ко някой каже, че с илюстрейтър животното само си рисува може да мигрирам. За ксара няма да питам, въпреки, че бих бил доста доволен, ако там нещата стоят добре. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 10:35 pm Заглавие: |
|
|
нема нужда от ъпгрейди!
Корела е твоя софт!
не ги слушай Илюстратърджиите щото Люстратора още не е взел изпита за кривити на бай Безие :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 10:42 pm Заглавие: |
|
|
Бе аз избора съм си го направил за конкретното нещо, за което ми трябва в момента.
Мисълта ми е, че ако илюстрейтъра се разбира по-добре с таблета и се бачка по-интуитивно що да не мина на илюстрейтър, или поне да не го ползвам за по-сложни неща.
Но да не се отклоняваме, мен ме интересува конкретно за таблетите как се справят... _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 11:00 pm Заглавие: |
|
|
до човек е, аз също бачкам на Цорел, но аако примерно ще рисувам вектор с таблет - Илюстратор. Говоря за по-свободна рисунка, ако трябва да трейсвам прецизно нещо си предпочитам Корела, и то с мишка*. така че пробвай и прецени за себе си, важен е крайния резултат да е ОК
*че с таблет ме избива на "живопис" и стават едни ... ужасТ какойта _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 12:06 am Заглавие: |
|
|
Morty написа: | ако примерно ще рисувам вектор с таблет - Илюстратор. ...ако трябва да трейсвам прецизно нещо си предпочитам Корела, и то с мишка |
Не ми е проверена информацията, но аз лично съм чувал, че и в USA, където Illustrator е стандарт, тия които режат фолиа и общо взето дърпат криви като замаяни (говоря за прецизни криви) също използват Corel и то с мишка. Не за друго ами просто, защото е по-лесно.
Във всички останали случаи - таблет и Илюстратор.
Просто споделям информация, иначе съм сигурен, че темата е чепкана доста пъти. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 1:55 am Заглавие: |
|
|
един приятел прави доста приятни неща с таблет и флаш -
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 11:34 am Заглавие: |
|
|
За таблета и Флаша Велинов трябва да питаме мисля :) _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 12:58 pm Заглавие: Re: Таблет и вектори |
|
|
JoiNT_NaTuRe написа: | ...... За ксара няма да питам, въпреки, че бих бил доста доволен, ако там нещата стоят добре. |
Ей затва го исках и аз тоз таблет ;)
http://www.youtube.com/watch?v=eQKIbTIEAwQ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 1:57 pm Заглавие: |
|
|
Минимирски,
усещам аз, че следващото чаве, ще го кръстите Ксара;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 2:08 pm Заглавие: |
|
|
Ногу си назад в инфото ;)
идеята беши женско - Ксара, мъжко Корел та да му набивам репата ката ден ;)
ма що са изметнах в последния момент ощи не моа си обесна, неква моментна слабост ше да е било ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 2:26 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Не ми е проверена информацията, но аз лично съм чувал, че и в USA, където Illustrator е стандарт, тия които режат фолиа и общо взето дърпат криви като замаяни (говоря за прецизни криви) също използват Corel и то с мишка. |
Баш за рязане на плотер готвя нещата, които правя и за тази цел илюстейтъра ми е адски неудобен.
Въпреки, че има хора, дето си бачкат на илюстретър, ама дори те си експортват и пускат плотерите на корел, защо обаче не знам.
На корела му е мноо олекотена работата с прости обекти, не знам.
А тая ксара нещо много почна да ме зарибява, ако на убунтото ми таблета зацепи направо ставам оупън-соурс бачкатор и ариведерчи корел :) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 2:42 pm Заглавие: |
|
|
лошуто е че нещо съвсем я заебаха опън сорсовата....
има 1-2ма лауреати дет се борат още самосиндикално, ма нещо нема твърде голям напредък напоследък.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 4:17 pm Заглавие: |
|
|
Ми от корел режат, щото 90% плотерите само с тоя продукт се разбират...
а за ксарата - давай, зарибявай се, зе да станете каре поне
сега ксараджиите един бридж в мрежа не могат да направят;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chizmar

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 12:00 am Заглавие: |
|
|
Допреди да ди купя таблет, смятах, че мишката за вектори в кьорела е незаменима. Сега си промених мнението.
Не само прости, но и сложни векторни рисунки се правят 10х по-лесно и бързо.
.:. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|