Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
zi

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 12:18 am Заглавие: Фентъзи сектор ... |
|
|
Наченал съм едно къще, което е в много незавършен вид ...
Идеята е фентъзи двор пълен с бъчви, сандъци, и всякакъв боклук, коне, сено ... ще трябва да има и нещо като ммм работилница и т.н.
ще се вместя в 64 цвята мрачна палитра ...
естественно забележките са добре дошли :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 12:35 am Заглавие: Re: Фентъзи сектор ... |
|
|
zi написа: | забележките са добре дошли :) |
какви забележки?
:) _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 12:41 am Заглавие: |
|
|
има бая :)
малката стряха е зле, колоните към нея също, комина не е добре, предния прозорец, липсват детайли и т.н. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 10:04 am Заглавие: |
|
|
zi самоможе да те подкрепим морално и да очакваме с какво ще ни зарадваш :)) успех човеко :))
а да от къде е осветена къщата :)) ама това бял кахър
сигурно е много трудно с толкова малко цветове и това да се направи _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 7:37 pm Заглавие: |
|
|
Petyo горе в дясно - не е бял кахър, само че аз поне го правя в продължение на времето поради ред причини ... защото може да се завърти сградата, защото след като се оправят всички детаили нещата може да се променят глобално или може да ми потрябва някой "мръсен" цвят който да ми влезе в употреба и т.н.
иначе ето тука съм наченал покрива който горе трябва да е по-светъл отколкото в основата ...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 3:46 am Заглавие: |
|
|
наеш к`во.. използвай си колкото искаш цветове като правиш пиксел арт. в последствие, при сейфа ползвай safe for web и намалявай на колкото са ти нужни цветовете.. така няма да изсушаваш нещата и може да се изненадаш колко по-добре ще св получават. и въпрос - това за къде е? _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 11:26 am Заглавие: |
|
|
wicky пробвах с по тънък обаче ми седеше хилав, а ми се искаше комина да е разположен от двете страни на покрива и да седи по масивно ...
жапанкъ нц - тогава ще стане пикселизиране със същия успех може да се вземе каквато и да е работа и да стане по тази схема ... сега за някой комерсиален проект лошо няма обаче не е това целта и резултата няма да е същия :) При някой обемисти неща това ще стане, но ако търсиш видимост на елементи е изключено...
ще обясня възможно най-накратко и най-просто защо ...
1ви случай
1 имаш 3 цвята с добър контраст
при 2 и 3 на средния вдигаш или намаляваш контраста - ефекта не е същия
2ри случай - за който говориш
4 имаш три цвята един след друг
5 махаш средния т.е. заменяш го с наличен и получаваш две линии една до друга !
6 ако е с 2 цвята би трябвало да е направено по този начин или да търсиш дитъринг да речем ...
- оставаме настрана, че при вариянта за който говориш ще се получи допиране на цветове който въобще няма да са подходящи, ако пък има текстуриране с дитъринг тогава пък съвсем ще стане мазало.
=====================
сега горните неща си ги представи в комбинации от много цветове на места ще се получат светли области, на други тъмни, ще има сливане или допиране на мръсни цветове и т.н. Ако не е достатъчно мога да покажа реално защо това неможе да стане в много случай !
иначе един ъпдейт
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 12:46 pm Заглавие: |
|
|
като голям фен на фентъзи рисунки, бих ти казал някои неща които според мен не си подхождат и персонално доста ме дразнят ......
долната част на къщичката ти е супер детайлна, а покрива все едно е предназначен за друга картинка- големи плоскости, стрехите седят като от пластелин, няма материалност....
като ти знам възможностите за изцъкване на детайл, горната част на странопримницата ти плаче направо за наново....
цялото седи много равно и плоско, гледам че с палитрата която си подготвил може да се направят хвърлени сенки и малко повече градиент, сега хич не е добре....
възхищавал съм се на малките обекти които правиш по простата причина че там няма къде да се вкара и един пиксел повече информация- тука мястото е голямо и има мнооого за слагане, така че не претупвай нещата :)
бих ти препоръчал да пoгледаш малко скреенове от играта robin hood - the legend of sherwood
/лично за мен една от най- красивите 2Д игри правени въобще/ за да се насладиш на атмосфера и на детайл на средновековни къщички и замъци....
http://www.pixelrage.org/screenshots/Robin-Hood-The-Legend-of-Sherwood-48,0.html _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 6:52 pm Заглавие: |
|
|
идеята за стените е такава горе долу - просто исках да видя какво ще ми трябва като цветове ...
maceman напълно си прав за покрива. Добре, че не е в доста напреднал етап :( май точно заради това и го позарязах на това дередже - сега наново с малки къси дъски ... ще запазя стрехите - просто в момента не са пипани защото предчувствах какво може да стане :) Ако още нещо някой дразни много ще съм доволен.
Принципно надали реално някой ще си направи вход и откъм сеновала, обаче така решавам проблема с частичното свързване на сградите и уплътнявам пространството докъдето ми е позволено ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 5:29 pm Заглавие: |
|
|
дано основната част на покрива на главната сграда да е започната добре , че много голяма и празна област :(
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 5:33 pm Заглавие: |
|
|
забравих - оградата в дясно ще я шитна с някой зид ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 6:15 pm Заглавие: ! |
|
|
В селските къщи ясно разграничават стопанския двор от останалата част от имота.
Освен, ако това не е някоя писюрска къща, ма като гледам дечицата и стопанина/стопанката, май не е...
Каруцата не е ли големичка?
Успех!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 9:58 pm Заглавие: |
|
|
Сигурно не съм единствения тук, на който работите ти му доставят такова ГОЛЯМО удоволствие, а тази особено - тъй като самия процес е като да разказваш приказка, никога не знаеш какво още ще се появи в нея. Респект! _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 11:11 am Заглавие: |
|
|
Ky3Mu4 написа: | Сигурно не съм единствения тук, на който работите ти му доставят такова ГОЛЯМО удоволствие, а тази особено - тъй като самия процес е като да разказваш приказка, никога не знаеш какво още ще се появи в нея. Респект! |
даам, точно казано :) царя на пиксела :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 7:08 pm Заглавие: |
|
|
RG® прав си ако я сравняваш каруцата със сградите, проблема е, че има изискване за височина на хората, а спрямо тях мисля че е къса ... за терените съгласен ще помисля ...
Ky3Mu4 приказките не са ли приоритет на wicky :)
двата моста идват в повечко, дървото паднало е като таралеж ...
изпъкналите части на стената са доста разделечени и току виж някой воин изпаднал обаче ми се иска да се виждат изцяло ...
какво има в червената област и аз незнам :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 11:39 pm Заглавие: |
|
|
zi написа: | какво има в червената област и аз незнам :( |
Малък гьол с патици? Кладенец? Масов гроб на орки? :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 1:05 pm Заглавие: |
|
|
zi написа: |
какво има в червената област и аз незнам :( |
две деца гледат "Барбароните" на 42" плазма :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 2:38 pm Заглавие: |
|
|
zi написа: | какво има в червената област и аз незнам :( |
Подземен казан за домашно уиски? _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|