Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vlad74
|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2008 8:26 pm Заглавие: |
|
|
Buhal spored men purvo napravi edin normalen walk cicle, sled koeto probvai variacii. Polzvaneto na referencii e preporachitelno spored men. Inache e iako.
sory za lat. niamam kirilica tuk. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 11:55 am Заглавие: |
|
|
по животното няма да коментирам, но така наречените" брони" са пълна скръб....
добре премислен, минимален детайл е за предпочитане от нацвъкано нещо с никакво предназначение, сложено само "за да има"....
ако беше седнал да поразгледаш и помислиш преди да почнеш да правиш щеше да стигнеш до няколко извода:
1. бронята предпазва !
2. частите и по никакъв начин не бива да пречат на движението на ставите!
3. всичко което стърчи, влачи, не е затегнато и противоречи на т.1 и т.2 е излизшно!
така-а-аа...сега да видиме ти какво си направил:
зле закрепена фруктиера на гърба със свободен достъп за намушкване между ребрата....
въпросното намушкване става чрез налакътник, острият край на когото е обърнат към тялото.... всяко по рязко сгъване на ставата би "пришпорвало" притежателят и докарвайки го до бяс....
гривни на задните крака, сложени точно на сгъвката и пречещи на нормалното и функциониране....
свободно висящи конопени въженца пригодени да пречат промъкването на притежателят им в по тесни пространства, закачайки се на всеки по издаден предмет....
сега вече разбирам накуцващата походка и влаченето на съществото... то просто е успяло да избяга от някъде, където са го тормозили.... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 2:05 pm Заглавие: |
|
|
е-е-е-е чакай бате, съгласен с теб, ма се отклоняваш. човека показва Walk Cycle.... спокойно може да го издЕм за сичко, ма нека ядем походката :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Buhal

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 2:28 pm Заглавие: |
|
|
Ще почна от зад напред.
maceman Броните са абсолютен шит. В SD са, трябваше да им сложа дисплейсмант , но са само на бъмп. Неразбирам нищо наистина от брони, гледах концепта буквално и ги изкопирах колкото мога, промених малко само животното. Искам да го променя повече, защото оригиналния концепт ще е за една продукция с която нямам нищо общо. А това го правя за себеси дано да имам повече време за това. Твоята критика е много ясна и ще ми е много от полза за да знам как да го променя в последствие.
Джоуви - мисля че имаш много набито око за анимацията и си видял проблемите. Критиката е много конструктивна и го оценявам. Ще ми е от полза пак за бъдеще. Надявам се не се сърдиш че не коригирах движенията тогава. До сега много по форуми не съм писал и поствал и имам вина, че не казвам предварително какво се опитвам да постигна , а по късно си мисля че не са ме разбрали правилно. Това е моя грешка.
D3im05 Както помолих отначало ако някой го дразни нещо да каже . Така и направиха повечето, също и ти. Извинявай защото ти реагирах малко по остро. Иначе въпросната хиена е единствения Уалк цикъл на такова животно в Youtube и се дава за пример на студенти по анимация в чужбина. Конкретния пример го има в един сайт в който преди време
влизах и там Професора който е рисувал въпросния цикъл обеснява, че всички негови студенти трябва да минат през всички типове походки на различни четириноги и накрая да опитат да пресъздават Хиена. Тя е с по различна походка и при други животни до колкото помня няма такава. Ако има аниматори които са го учили това могат да ме поправят ако греша.
Bio Беше пределно ясен още с първия му коментар, няма какво повече да кажа за това
Всички останали също ще е добре да коментират и занапред ако искат.
Нямах много време да понаправя каквото и да е било. Ще пусна днес един Цикъл на обикновенна походка, направих я точно за да я коментираме и доизкусорим. Понеже това е простата походка с която започвам когато анимирам нещо четириного, и би било добре грешките да се поизфинат малко още в зародиш. Не е нужно някой да е аниматор за да прави критика. В този форум всички са гледали много анимации и има какво да кажат. Може по-някога да не се съглася с някого, но надявам се в този форум да имам подобно право. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bat Konnan
|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 5:41 pm Заглавие: |
|
|
Ами модела и брони и текстури няма да коментирам щото темата все пак е походката а такава няма има някякво мятане на крайници тип мъпет шоу.Земи са стегни и го направи кат хората половин час работа е наведи го малко сгъни тея крака предай му малко тежест вместо да се обясняваш философски размисли на тема анимация . Ако го правиш за себе си ок постарай се повече а ако такова нещо пък е за продукция жална и майка на такваз продукция. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Buhal

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 6:10 pm Заглавие: |
|
|
Модела който правих не е за продукция а за мен , а концепта е рисунка от която съм гледал, по нея ще се прави нещо от някой друг, с което нямам нищо общо. Пиша го за да не се отваря спор. Това което съм правил не е с претенции да се заплаща или ползва от някого. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Buhal

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 8:27 pm Заглавие: |
|
|
Това трябва да е съвсем просто движение, но искам да го оправя колкото се може повече. Не е търсено нищо специфично в него, просто искам да работя върху недостатъците му, а те би трябвало да са много. 5 - 10 и повече години работа не са достатъчни според мен за да се нарече някой Аниматор. Затова НЕСМЯТАМ че съм Аниматор. Просто работя върху това за да се усъвършенствам. Сцената и модела са опростени , за да мога да правя корекции.
Вече може да ме нападате :)
http://sleekupload.com/uploads/walk.mov
ето линк за примерна референция
http://www.youtube.com/watch?v=RLii5KuGsms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 8:38 pm Заглавие: |
|
|
еййй много грубо го давате бе баси или само ми се струва. така ли стимулирате и без тва редките постове с подобно съдържание? има кусури ясно, ма мен ме радва че някой работи, тества, показва неща в тая материя и ми се вижда неуместно по-острото отношение.
вие си знаете ма ша се запусне тая секция така, нещата ако са про за продукция нема да ги видим никога, видяхте кво стана с violatora преди време.
кво, да се умушморочим всички? само да дебнем някой да се прецака през голям период от време да пусне нещо и с тухлите по главата. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 11:13 pm Заглавие: |
|
|
Mnogo dobre se e poluchilo. Vurvish v pravilnata posoka.
Az lichno vijdam maluk problem v prednite krainici. Malko za skovani. Ne se useshta pulnoto razguvane. Gubi se dinamikata.
Davai natatuk. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bat Konnan
|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 8:04 pm Заглавие: |
|
|
Ей тва последното е значително по добре но може да стане и по добре.Не мисля че с браво и евала е правилния начин на стимулиране щото се създава фалшиво усещане за добре свършена работа.Понякога малко навикване върши повече работа ако ме разбирате. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 9:41 pm Заглавие: |
|
|
Пусни нещо, да проверим. Може верно да дава повече резултат. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Buhal

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 11:06 pm Заглавие: |
|
|
малко разпуснах :)
това го пускам за настроение, не е много пипнато ама...., дано не си личи задната лапа, видях и куцуз ама ще го пусна така
http://sleekupload.com/uploads/fun.mov
vlad74 ще пина лапите обещавам |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 1:52 am Заглавие: |
|
|
Ехее. Много весело. Яко е станало. Баси щастливата хиена :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
4oki
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 2:59 am Заглавие: |
|
|
:)) vajnoto e fun da ima :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 12:28 pm Заглавие: |
|
|
Току що е замезила. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Buhal

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 3:35 pm Заглавие: |
|
|
Трябваше да направя някои корекции в скелета, за да изпъна малко предните крайници, Джоуви ме хвана по рано че имам проблеми с предните лакти. Вдигнах центъра на тялото с 2-3 идеи и дръпнах тялото с една идеа назад. Заключих предните лакти да започват разгъвката от <15 градуса. Преди това на Wlalk.mov се вижда че има лек камшичен удар при изпъването на лактите.
тук се редуват стария и новия цикъл
http://sleekupload.com/uploads/walk12.mov
това е само новия цикъл
http://sleekupload.com/uploads/walk2.mov
вие ще кажете дали има малко подобрение |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 4:30 pm Заглавие: |
|
|
Eeee. Bravo. Tova veche e neshto seriozno. Ne sum animator obache mislia che imash mnogo dobra baza sega. Ako mislish da go dorazvivash i da vkarvash poveche detail v dvijenieto moga da spomena oshte 1, 2 malki kusura :). Inache super progress napravi. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Buhal

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 4:39 pm Заглавие: |
|
|
Казвай за кусурите. В момента се вълнувам повче за анимацията, иначе модела е с грешни пропорции при задните крайници, също и на костите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bat Konnan
|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 8:50 am Заглавие: |
|
|
Buhal има значителен напредък и е доста по добре.Но мисля че ще се съгласиш с мен че ако го правеше за некой немаше да те остави на мира докото не го сваршиши докото на него му хареса и щеше да имаш безброй ревизии защо да не е същото когато го правиш за себе си контрола би трребвало да бъде същия ако не и по строг. Така че негативните критики от типа кво става със задния крак и подобни колкото и да са остри са повече от полезни не става въпрос за подигравка с теб а точно обратното става въпрос че секи от нас иска да види нещо хубаво и това е болна тема на доста хора въпреки че има двама трима които го дказват но в определена област. А и нещо извън темата щото леко се засегнах не става въпрос за тебе бухал а за BIO
какво точно искаш да видиш и въовще за кво става въпрос ако анимация добре но ако е тва което аз искам да видя от теб нещо не ми е както требва а колкото до violator не ме интересува ама въобще и проблема не е в това.Ако съм си давал мнението в този или друг форум е било с цел помощ на някой и това може да се провери а колкото до случая имам правото да си изаказвам мниение е било то и негативно защото съм направил рига на разни креатури и малки части от анимациятя на няколко филма за различни компании то не с друго ами с LW колкото и да е недолюбвам тази програма та ако ти е толкоз интересно може да направия нещо специялно за тебе мене не ме интересува много къв е софтуера
повярвай ми ще е различно и интересно дори за тебе.Съжалявям за дъгото писание обикновенно не пиша такива. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 5:27 pm Заглавие: |
|
|
Няма смисъл от лични нападки. Дайте да помогнем на човека , че като гледам има хляб в него :)
Buhal - ами другото нещо което ще спомена опира малко и до скиннинга. Според мен няма достатъчно движение в областта на гърдите. Мястото където костите на предните крайници се срещат с лопатките и ключиците.
Не съм сигурен за задните крайници. Като че ли не се усеща достатъчно че те избутват тялото напред.
Също ако бях на твое място бих предал малко тежест на цялото тяло. Сега самото движение ми се струва малко плавно.
Пак казвам не съм аниматор и ако говоря безсмислици някой да ми го каже. Не се засягам лесно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|