Graphilla.com :: Преглед на тема - Некъф вълк, за Globul

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Некъф вълк, за Globul
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DinYa

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 2:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ее и на мен за посредничеството :p~
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
spacer
bad ass panda

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 2:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе не се ли чупят много тия Q7-ци? Гледам не ги карат много. Сигурно и харчат доста.
Върнете се в началото
ALFRED HITCHCOCK

Местожителство: с. Косталево /Врачанско/

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе екстра е като за това време ..

поздрави ... take care !
Bio

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

spacer написа:
Абе не се ли чупят много тия Q7-ци? Гледам не ги карат много. Сигурно и харчат доста.

Хехе
mav

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се разчетох и тук и в 3Дбг форума, не знам реално за какво я пусна тази тема, био ? Не знам, някак си знаеш, че на готов продукт няма да получиш градивна критика, дори и да ти даде някой идеи какво да промениш, всичко е свършен факт.

Имам гадното чувство, че си пуснал рекламата, за да те похвали някой, а не, за да ти кажат, че не е станала. Супер гарно е, че срокът е само 4 дена и независимо дали става въпрос за 3Д или за каквата и да е друга работа, маклият срок скофтва нещата. Или се получава или не. Според мен не се е получило този път.

Половината мнения от 2та форума са негативни и някак си не виждам защо така лично ги взимаш? Ми не е яка анимацията, не става дума за това аз какво мога и не мога или колко съм известен, но мисля, че и ти сам знаеш колко много по-яако би могло да бъде. Времето те е прецакало и това е факт, ама още не виждам какво те кара да я пускаш точно тази реклама. Имате толкова яки неща и 100% половината от тях са пак със смазващо малки срокове ама са готини :)

Безмислено е да се заяждаш с хората, които не са го харесали. Нито те, нито половината положителни мения не са критика, градивна.

Не е раздвижен вълкът, прекалено са ограничени движенията му, много малко се помества от стойката си и положението в кадъра, нямаш чувството, че е жив. За жалост и озвучаването направо те отказва да я гледаш рекламата и ти оставя цялостно гадно чувство. Вчера я обсъждахме, рекламата, с хора които грам идея си нямат кой, как и защо я е правил, само са я гледали и мнението е отрицателно, нищо че са просто зрители.
Morty

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 4:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

вълкът говори много и на мен не ми пречи, че не мърда много, много. щото ако и говореше, и се мята насам натам зрителя ще се омая. за 4 дни си е станало чудесно, а и както се каза - щом работи рекламата хората са си свършили работата.
Bio

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 5:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mav... започвам да усещам някакви признаци на форумна шизофрения.
ctrl+c, ctrl+v ?

аз решавам кое е полезно за мен в темата която пускам аз. що реши че ти решаваш?
а и да държиш сметка на някой защо е пуснал тема? WTF ?
През цялото време ни хвалят хора чието мнение тежи, които означават много в областта в която се занимават Та не ми е дотрябвало.
Интересно e как на някои хора им се бърка в здравето като се пусне тема с наши неща. И то все едни и същи хора. Веднага по неадекватността на реакциите можеш да съдиш за толкова много неща. Това е много полезна информация. Научаваш неща за хората. И за това което си направил.

Това отговаря и на много въпроси, например защо никое студио не пуска нищо от нещата които прави?

пусни няква тема ти какво си правил, ще усетиш полезността.

Пуснах темата щото ми се щеше да я пусна. Тва ако не е яка причина здраве му кажи :)

А и тва дето вчера сте я обсъждали, кои сте вие дето сте я обсъждали? тва нищо не ми говори? И ква връзка има с темата.
Тва на чичо му лелята бил казал нещо което ама той нали разбираш дето.

Има хора като мейса, влад, хора от другите секции чието мнение е безценно. Достатъчно опит имам да се боря със тровителчета, злобни хора, завистници и др.

И в заключение, това че пускам нещо което не ни е най-доброто а скътавките не пускат и най-добрите си неща говори сам по себе си.
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 7:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio, tova che pokazvash neshto koeto ne e na nivo predpolagash che vseki shte se iurne da plqska radostno s race samo shtoto vie ste go pravili e dosta pokazatelno!

Da si pozvolqvash da obijdash i davash opredelenia za hora studia ne ti pravi chest!

Pozdravi!

p.s. she me proshtavat i Maceman i Shpacer-a no az ne spodelqm tqhnoto pozitivno mnenie za kachestvoto na tozi produkt.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 8:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И ти ли? Поредния супер неадекватен пост в който се обсъжда кво аз очаквам и ЗАЩО съм постнал темата а не нещо по темата. Да беше казал нещо по клипа щеше да има капка смисъл, а се излагаш.
Бахти глупостите.
Идеята е не да чуя позитивни мнения, а мненията на тези хора които ме интересуват.
И не виждам що се чувстваш виновен пред Мейса и Спейсъра, ти никво мнение не изказа тъй или иначе. И доколкото помня си бивш или настоящ модератор би трябвало да знаеш че форума се пази жив чрез пускането на нови теми. Като тази например. И с конструктивни мнения. А с поддържането на тва отношение никой няма да има интерес. То от известно време е и така.
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 8:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бахти, хора, всичките сте ми приятели и в такива моменти направо не знам как да реагирам. Да трия ли, да локвам ли, да се правя че не съм прочел темата ли, не знам. И ме е яд, щото вие сте страхотни професионалисти, имате какво да си дадете един на друг и познавайки ви, и лично имате какво да си кажете - дебиш, може и даже да се харесате, ако пробвате. Знам много добре че светът не е съвсем розов, колкото и розов да е... Има някакви стари томахавки дето се размятат от години. Никой не иска да е първият, който да даде леко заден и да преглътне някоя забележка, и така нещата никога не спират - през месец два и същите хора вземат, че се заядат пак за нещо съвсем дребно и ненужно и целия форум флеймва и от заядливи забележки, нещата прерастват в обидни за всички, даже за тези които обиждат. Не го пиша цялото това нещо защото съм примерен християнин или будист или каквтото и да е, ами щото ви познавам всички и не е тва начина. Няма смисъл. Какво постига едно такова отношение един към друг, освен негативни емоции, къде е градивното и смисленото? Някой трябва да преглътне нещо някога, за да спре цялото това излишно заяждане - най добре да започнете заедно, сега, и да продължим да коментираме темата, по която има много какво да се каже - и просто имайте предвид, че никой в този форум не е от вчера, всички си тежат на мястото, знаят си грешките и победите - но истината е че всички сме тук защото искаме да чуем по нещо хубаво от другите, да получим подкрепа и разбиране и мотивация и коментари, които дори и негативни, са поднесени по начин, който да не накърнява достоинството на този, когото коментираме. Мислим си, че сме различни, ама не сме - абсолютно еднакви сме, всички и сме тук за едно и също. И да, смисълът на този форум е да се развиваме като специалисти, не като личности - но нека не забравяме и че сме такива и да се уважаваме, развивайки се.

ON TOPIC ONLY!
Morty

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 9:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хайде наистина да обсъдим как би станало добре, т. е. наистина някаква градивност да има*

ето аз какво бих променил:

1. тялото на вълка - по- къс но за сметка на това мощен врат, торс и крака
2. момента в който е в профил - бих сложил вълка на фона на луната, така наистина има момент сякаш я души и аз намерих закачка в него, ма друго е внушението
3. в по-горния кадър /дето е в профил вълчо/, бих дал по-силен ракурс изотдолу** - драма да има
4. луната - както вълкът е на фона на луната и вие, тя да се напука от средата към краищата и така да се разпадне, като първо долните парчета започват да падат /всичко това бих го скицирал ако ме оставят на мира почивните дни/
5. анимацияяяя - гледах го 5-6 пъти, ми ... аз за 4 дни няма да смогна така, в смисъл, да проучвам как се движат вълците, характерни движения и т. н. Единствено несвойствено ми идва движението на крака - факт. Как бих го заменил? Изпъване на тялото и зуум към главата-луната

това е

* Джоуви, ако някога /ма не ми се вярва/ се кандидатираш за президент ще гласувам, ще накарам и други, с бой ако трябва
** тва е лаф на една колежка, аз не говоря така, май
Bio

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 9:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Именно поради нещата които каза, ме е яд за тази злоба която се е навъдила у определени хора. Не ме драска по никъв начин, кофти е за форума обаче.
Казваш че не знаеш какво да правиш с темата, е аз като автор на темата ти казвам че желанието ми е да я изтриеш изоснови. Просто няма нужда такава тема да седи тук и да напомня с присъствието си че е безсмислено да се поства в този раздел.
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм съгласен, че трябва да се изтрие, защото не съм съгласен че е безмислено да се поства. Точно да се поства е цялата идея, но да се постват коментари които са по темата и не са обидни за никого. Този форум, както и всеки друг, е повече от хората, които го съставят. Той е сума от потенциалите им и медия, предаваща вдъхновение:) Ти много добре знаеш как като се съберат креативни, талантливи и добри в работата си хора на едно място, въздухът започва да пращи с идеи и обсъждайки нещата един на друг, именно вдъхновението отскача от единия в другия и обратно безброй пъти, и всички си тръгват заредени и пращящи с енергия - това е идеята, това трябва да се случва тук. Но то се случва когато съществува едно чувство на взаимно уважение и приятелство - и мисля, че от това имаме нужда, за да се покрие горното. И тва нещо не е невъзможно, напротив, твърде е вероятно, особено между хора като вас, които са се изкатерили най-високо в нещата които правите - затва казвам че още повече ме е яд, щото ви познавам всичките, и сте ми приятели, и можете и да бъдете приятели помежду си. Няма да ви дудна повече, щото не съм Далай Лама и не ми е тва призванието в живота, но специално за форума - форумът живее като постваме. Да, постваме рядко, щото нещата дето напоследък правим са предимно комерсиални и не можем да ги показваме, или пък се срамуваме от тях, или им знаем много добре недостатъците и не искаме да ги чуваме пак - - затова всички трябва да сме благодарни на Симо именно че пуска проект като този за обсъждане - от тази тема може да се научи много. И затва сме в този форум, не да си лафим на философски теми, въпреки че и тва не е лоша идея, ами да учим. И тва ми напомня че е време да се видим на по бира с всички - Снупъре, резервирай кръчмата и слагай масата:)
Bio

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 9:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Morty 10x

За "ровенето" с крака странното е че половината хора им се вижда абсолютно неадекватно на другата страшно много ги кефи. Даже току що ми се обадиха познати по телефона специално заради крака. Знам че рискувах с това движение, но пък цял живот съм имал кучета вкъщи и си имат едно подобно движение като ревене в празното пространство. Но карах само по спомен та не знам, не съм сигурен.

За луната нямаше даже точна концепция как да я сцепя, единственото сигурно беше че не трябва да изглежда масивна, да не се вижда дебелина на парчетата. Но пък можеше да се посипят различни по големина парчетии.
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Съб Мар 01, 2008 2:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако смяташ че съм тръгнал специално да те нападам си в голяма заблуда! Просто не ми допада начина по който говориш на мои приятели и ти го казвам. Друго нещо от първите им постове никъде не виждам да се заяждат с тебе! Спирам до тук с тоя въпрос!

Не обсъждам нито идеята нито срокове на изпълнение и прочее неща чийто обект на обсъждане не би бил уместен тука.

Така за да съм конструктивен:

1. Рижисурата на клипа, кадровка, акцент и провее за мен са изключително слаби и скучни. Това че Росен смята рекламния клип за "запомнящ се" за мен не означава нищо.
Защо? Защото всички поним рекламни клипове от рода на "Какво е това? Това е яке бомбър!" Тука обек на обсъждане поне в тоя раздел би трябвало да са други качества на един продукт. Не ракламното послание.

2. Модела на вълка сте се опитали да го докарате "као истински" е да ма не сте успели в това. Къде къде би било по-добре да вкарате малко стилизация. Говоря за позата и самия модел. Морти ти написа някакви адекватни коментари не искам да се повтарям с него.

3. Анимацията на модела е изключително скучна липсва "живец" за да си каже човек като го види "бах.. да си ебе вълкът". Незнам кой го е анимирал но си е претупал работата. Може да не сте имали време все едно. Коментирам резултата който виждам.

4. Нещо което направо ми бърка в здравето е луната. Или тоя сорс който сте ползвали.. Незнам защо ми се струва че има и други снимки които сте можели да ползвате.

Това са ми коментарите!

Дълго време не бях поствал и коментирал в графила. Това че съм бил някога модератор нищо не означава и незнам защо го намесваш изобщо!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DinYa

МнениеПуснато на: Съб Мар 01, 2008 5:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:

...Това отговаря и на много въпроси, например защо никое студио не пуска нищо от нещата които прави?...

...И в заключение, това че пускам нещо което не ни е най-доброто а скътавките не пускат и най-добрите си неща говори сам по себе си.

първото много ме натъжава всеки път като се сетя за него,
а второто всъщност не е ли точно в това смисъла да се пбуликуват работи тук?
незнам, но със сигурност е доверчива постъпка, незаслужаваща жлъчни критика. btw оценявам го като проява на висок професионализъм! Био не се притеснявай да го правиш и друг път!

Припомням че е редно коментарите да бъдат с позитивени т.е.
Като пишем как нещо би могло да се подобри, да внимаваме да не обиждаме защото в специализираните форуми "просто да си кажеш мнението" не е достатъчно!
Върнете се в началото
DinYa

МнениеПуснато на: Съб Мар 01, 2008 5:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

пък това което бих направил за такава реклама/сценарий е да избера картуун подход, въобще 3д-то на страна. това естествено зависи от заданието, екипа и т.н.
Върнете се в началото
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Мар 01, 2008 11:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

DinYa написа:
пък това което бих направил за такава реклама/сценарий е да избера картуун подход, въобще 3д-то на страна. това естествено зависи от заданието, екипа и т.н.

Не знам дали Симо е писал тука, ама на друго място беше написал че е правено за 4 дни...

Не знам дали си наясно с рисуваната анимация, ама за толкова време рисуван вълк с липсинк и 20 сек дължина (толкова гледам, че е самия вълк) просто НЯМА как да стане. Това не е някакво просто типажче от сорта на Powerpuff girls, кръкличко и лесно. Чистата анимация без липсинк и оцветяване пак ще е супер трудно да се направи за този срок. Да не говорим да има някакви изражения и да изглежда наистина добре. За това си трябват поне десетина дни...

И... вълка има козина, не знам дали си виждал как се анимира ръчно това...

От друга страна не виждам как Глобул ще тръгнат да приемат рисуван клип. Но това са само спекулации...
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Мар 01, 2008 1:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако трябва да кажа нещо, то ще бъде с много смесени чувства. затова само ще кажа, че причините да не поствам от дълго време бяха нееднократно споменавани тук и резултатът който виждам в отговорите на много хора ще кара все повече юзери да присъстват тук само за да коментират. Можеби вината е във всички. Можеби не трябва никой да реагира остро, а да се вслушва, както и другите да не нападат злобно, като задълбочават пропаста помежду си.
DinYa

МнениеПуснато на: Съб Мар 01, 2008 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ей Nixone, нали това казвам : )
екипа е въпроса, немо'е да накараш програмисти да фазират вълци я!
пък toon render ефект не е ли вариант?
мн. добре знам какво отнема да се направи на ръка, това съм завършил все пак
ама хайде стига с това сме се занимавали, нека продължаваме нататък : )
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети