Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
icf
|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 1:07 pm Заглавие: |
|
|
веднъж седмично?
аз знам за хора, дето са кажи речи през ден на по 8 часа и в "свободното" време се занимават пак с т'ва.
давай, само с труд става. :)
п.с.
режииииии ги класните, ще ти пишат високи оценки, споко :))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 1:20 pm Заглавие: |
|
|
dilomo написа: |
Вдъхна ми много надежда ( и без това на последък съм отчаян, че нищо няма да стане) ... Но все пак какво правя тук ако не мога да понеса малко критика :) |
Мене ме кефиш :) няма се даваш! _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Да!
Значи първо не се отчайвай или отказвай не дай си боже... Оценяването при кандидат студентите във ВИАС е малко субективно, малко трябва да си ходил на уроци и където трябва... Така че спокойно, действай си, а нещата ще си се наредят. Специално за ВИАС не подценявай математиката... не се ли справиш там, забрави за рисуването. Не е лошо към края на този месец да почнеш да ходиш поне 2 пъти. Единия път си рисуваш както до сега, другия почваш да си засичаш и време. Специално за този изпит е хубаво да поддържаш рисунката на еднакво завършено ниво във всичките и части във всеки един момент. Това са общи съвети, които сигурен съм преподавателят ти е казал.
www.nextproject.org/graphilla/capitel.jpg
Двете крайни линии са абсолютно успоредни, в аксинометрия са. Т.е. липсва ти перспектива, което създава усещането за обратна такава.
Някой от канелюрите имат обща убежна точка, но други бягат малко.
За яйцата специално, самия кожух ако не ме лъже паметта е една идея по-навътре... при теб се получава леко накъдряне - някои са до самия ръб, други не, което създава усещане за грешна конструкция. Освен това заради светлосенките и заради ръбовете на кожуха се губи от обема на яйцата. Специално при този капител мисля те са най-сложното.
С упражнения ще стане работата, само не се самозалъгвай да правиш завършени композиции, които да се харесват на съученицитете ти... Опитай се да осъзнаеш как са конструирани или сгоблени самите модели и всичко ще си дойде на мястото. Отдръпвай се по-честичко от листа и го гледай от по-далече. Така ще виждаш по-лесно конструкционните грешки. И още нещо... не рисуваш за учителя, изпитващия или майка си например, правиш го за себе си нали? :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dilomo

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 2:55 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за подкрепата!
Изненадан съм от изчерпателния отговор Greenhorn! Ще се вслушам в съветите ти и следващия път който съм на рисуване ще се опитам да направя един по-добър капител. И най-важното - ще рисувам за себе си :) _________________ А.К. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 4:16 pm Заглавие: |
|
|
тносно щриха, упразнявай всеки ден свободен щрих от тъмно постепенно кум светло и после пак към тъмно, не пести листа. засичай го винаги на вереф, и внимавай да следва формата. много внимавай да не "черниш". и спокойно, това се учи, но иска много и упорит труд. Успех _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dilomo

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 6:03 pm Заглавие: |
|
|
Morty написа: | ... засичай го винаги на вереф ... |
Благодаря,
Ще ми се да попитам какво е вереф? Някъкъв пример? _________________ А.К. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:42 pm Заглавие: |
|
|
Стягай конструкция и цветна, гипса така и така няма да ти пишат повече от 4.50 - 5. А на този може би 3.50-4 и малко. Макс. Зависи до кой седиш на изпита.
Я кажи къде ходиш на уроци да не се знаем ;)
Цветната ми е позната май, ама може и да се лъжа.
Иначе от това, което виждам ми се струва много графична за вкусовете на виас. Много чисти цветове, нетехнична. Такива излизания от полето и криви линии те изваждат от класацията веднага.
А тази конструкция сефте я виждам, нещо изпитно ли е, или от натура, как? Кажи условието ако не е от натура.
При гипса забрави конкура, това при основата трябва да изчезне. И е доста, хм, експресвен май му викаха за виас ми се струва. Там искат яка конструкция и много добро разграничаване на плоскостите. Кимиттата са ти размекнати, обема се губи. Точността е ясно. И изобщо обема куца.
А тоя капител е хипер скучен, така и не съм го довъшвал :D То само конструкция... Дай нещо по-пластично, че ми стана интересно.
Оффтопик:
Тва че нямам права за секцията рисуване не значи, че не рисувам, а че бачкам само с молива и не съм се представял просто, да не скочат сандоканите с два-три-пет-десет ножа да питат къв съм къде съм ;) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:29 am Заглавие: |
|
|
Първо не е вереф, ами верев :) и означава по диагонал. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 9:27 am Заглавие: |
|
|
Що пък по диагонал? _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dilomo

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:24 pm Заглавие: |
|
|
Какво трябва да направя за да ме приемете в накакъв спец. форум (фотография или илюстрации примерно, може и 3Д)? Искам да ми покажете (кажете) какво ниво трябва да имам. Някакви критерии за оценка? Тематични ограничения? _________________ А.К. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:34 pm Заглавие: |
|
|
kato za na4alo razgledai specializiranite forumi, v koito iskash da te priemat _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:36 pm Заглавие: |
|
|
Най-малкото е да поразгледаш специализирания форум за който кандидатстваш и да представиш работи, които на общия фон на останалите да бъдат на същото или по-добро ниво... Имаш ли нещо дигитално, тъй като профила на форума е по скоро ориентиран натам. Това не означава, че хора ползващи традиционни медии нямат място тук. Покажи нещо за което да се хванем, като разкараш учебните работи, упражнения и уроци, и покажеш нещо авторско, и завършено. Надявам се да си чел 'важната за новите юзъри' тема в началото на 'представяне' и да си наясно, че за да те приемат тук, трябва да покажеш най-доброто от себе си, а не просто формално да онагледиш факта, че можеш да нарисуваш къщичка с наклонено коминче със спираловиден пушек под 45 фрадуса. ;))) Успех... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:56 pm Заглавие: |
|
|
изненадай ни :Р |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
dilomo

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 10:26 pm Заглавие: |
|
|
Ще се опитам да проследя какво точно е нивото на отделите и да се подготвя подобаващо :). Имам някои дигитални раоти, но те са стари от година две, затова ще направя нови и ще ги пусна когато му дойде времето (както казва един крадлив цар). _________________ А.К. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 10:34 pm Заглавие: |
|
|
дай и абстрактни да те подкрепя ;)))))))) _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panistefanin
|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2018 3:49 pm Заглавие: |
|
|
I'm new and I'm interested in this topic. Thank you!
check routing number |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|