Graphilla.com :: Преглед на тема - 3D Екстериор /първи стъпки в V-Ray/

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

3D Екстериор /първи стъпки в V-Ray/

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Rabbit

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 2:43 pm    Заглавие: 3D Екстериор /първи стъпки в V-Ray/ Отговорете с цитат

Здравейте - това е първия ми пост в този форум.Ето един екстериор на къща с която се уча на V-Ray на Cinema4DR10
- ако някой има препоръки,съвети и критики.Най-големия ми проблем беше че така и не можах да нагодя храстите/по границата на парцела/ :( Пробвах с доста текстури и дисплейсмънт ,но нищо не става -безсилен съм.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rusen

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 5:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е май не са само храстите и дърветата бият на очи,трябва да им оправиш маската.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rabbit

МнениеПуснато на: Пет Апр 11, 2008 12:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Rusen написа:

Не разбрах :(
Върнете се в началото
DinYa

МнениеПуснато на: Пет Апр 11, 2008 12:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

човека искаше да каже картата за прозрачност на листата от дърветата ти е на обратно...
като цяло обаче най-добре отново, внимавай с текстурите най-вече помисли пропорциите им, с какъв мащаб се отнасят към обектите и т.н..
действай защото мн. работа имаш. гледай по-внимателно кое как става и мисли преди да поправяш
на колко години си?
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Пет Апр 11, 2008 1:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Rabbit написа:
Rusen написа:

Не разбрах :(

Имаше се предвид листата на дърветата и по-специялно тяхната алфа май. Просто след "храстите" би трябвало да има нещо като точка, но в наши дни тия неща са лукс. Не че е проблем някакъв. Просто четящият си ги поставя сам тия знаци, а често и си интерпретира.... ама тва е друга тема.

Иначе право си дума човека за листата. А аз бих добавил, че няма елемент от тази визуализация който да няма нужда от още рабтоа. Гледайки я така не мога да кажа "Е това ти се е получило сполучливо". Това важи за материали, текстури, осветление....

Аз никога не съм правил подобна визуализация професионално и поради тази причина нямам представа какви са изискванията към подобно нещо. Но съм щракал малко 3Д и мога да кажа, че определено може да се постарае повече човек. А и Vray може доста повече. Ако това е финалния резултат, той не оправдава ползването на рендер за един кош пари. Същото нещо, че и доста по-добро, може да бъде постигнато и със стандартния scanline рендер.

Надявам се това което съм написал да не звучи заядливо като се чете. Не са ми такива намеренията.
Върнете се в началото
Rabbit

МнениеПуснато на: Пет Апр 11, 2008 2:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аха сега разбрах какво имате предвид дърветата - за съжаление още не ми е по-силите да го оправя/дърветата бяха готови и то за обикновенна Cinema4D/-с тях обаче нямам проблем/в смисъл такъв че в момента гоня някво средно ниво на реалистичност на картинката -не работя като визуализатор ,а като архитект/.Това обаче че не мога да направя храста направо ме изкарва извън нерви-някой ако може да ми даде линк към нещо как се прави ще съм много благодарен.Също приемам и критиката към светлината -ама ако можете да кажете кое и е грлешното -посока,сила интензивност.Иначе по мое мнение прозорците се получиха сполучлива/за това което ми трябва за картинката/.Някак си и не оспях докрай да докарам реалистичност на дървената облицовка и "еталбонд"-а.

Ето и какво се получи от другата страна:
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Пет Апр 11, 2008 3:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не се светнах че на Cinema го правиш. Не знам защо, но автоматично реших, че е макс, въпреки че ти си си написал. Както и да е, то това не променя нещата. Някъде из материалите на листата трябва да имаш канал за прозрачност на материала, на който да е зададена bitmap картинка от която чете въпросното трансперанси. Някъде там обикновено трябва да има чекбокс invert alpha. Ако няма, виж коя е тази картинка и си я инвертни във Фотошопа.

На втората светлината изглежда по-добре. Много ми харесва че имаш синьо в сенките. Общо взето хубав слънчев ден. Само градиента на фона ти не е като за такъв. Имаш много сиво на хоризонта, което издънва нещата. Вземи някоя хубава снимка и си вземи двата цвята на градиента от нея. Може да го изсветлиш от едната страна от която идва светлината.

Иначе прозорците не са много добре.

Има ли вътрешни стени в къщата? В смисал, какво се вижда през тия прозорци? И това което се вижда през тях колко пъти се пречупва. По принцип светлината се пречупва всеки път когато преминава граница между среди с различна плътност. И ъгъла на пречупване (IOR Index of refraction) е по някакъв начин свързан с тази плътност.

И какво се отразява в тях? На този фронталния в средата на жълтата част има някакво странно отражение. Като шев на текстурата на бекграунда или нещо подобно.

А тия стъкла на парапета такива бели ли трябва да са?

По принцип, не ги знам твоите как са, но за стъкла е хубаво да имаш геометрия която да си има дебелина и да се ползват double sided материали. Оттам нататък, ако имаш хубав енвайърмент, нещата се получават.

Между другото знака с който си подписваш нещата съвсем спокойно може да е без Фотошопският бевел. Той не, че е лош! Аз даже тайно си го харесвам, но при определени настрйки (като дефолтните такива) придава много ретро вид на нещата.
Върнете се в началото
Rabbit

МнениеПуснато на: Пет Апр 11, 2008 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

IOR ми е 1.6 .Вътре има стени ,но понеже няма светлина всичко става адски черно/аз леко съм го пипнал на ФШопа да посветнат прозорците/.Иначе прозорците се състоят от reflection layer /който е с bitmap на грейскейл небе+малко зелено смесено с отраженията/ и рефръкшън слой.Стъклата са от фигури с дебелни в 1 см. в реален мащаб.
В Cinemata няма инверт на алфата - ще трябва да инвърта в фотошоп.
Небето е физикъл скай с физикъл сън/небето мога да го допипна с фотошопа/ и от там сенките са сини.
Кой е плюса в осветлението на втората картинка?/в случея е различен само хоризонталния ъгъл/
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Пет Апр 11, 2008 5:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

То че не са чрни сенките е много хубаво! И на втората си личи повече.

На първата не може да се усети светлината защото това което светлината осветява са дефолтно сиви пилони и храсти размазани текстури. Аз виждам че светлината е същата, но плюса е в това, че изглежда по-добре на втората.

И пак казвам, че пиша тука само защото се опитвам да дам някакъв акъл доколкото е по силите ми. Не искам да звучи заядливо.
Върнете се в началото
cutepoison

МнениеПуснато на: Пет Апр 11, 2008 7:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мисля си, че първият етаж трябва да е малко по-висок...или не ?

иначе, аз в тази къща бих живял :)
Rabbit

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 1:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

spacer написа:
То че не са чрни сенките е много хубаво! И на втората си личи повече.

На първата не може да се усети светлината защото това което светлината осветява са дефолтно сиви пилони и храсти размазани текстури. Аз виждам че светлината е същата, но плюса е в това, че изглежда по-добре на втората.

И пак казвам, че пиша тука само защото се опитвам да дам някакъв акъл доколкото е по силите ми. Не искам да звучи заядливо.

Разбрах още първия път ,че не е заяждане и го оценявам.Иначе проблема на първата идва в многото "шиндли" направени с текстура от което се губи усещанато за светлина и пространство/не съм сигурен обаче дали проблема е от 3Д-то или от дизайна-а най-вероятно от двете/
Върнете се в началото
Rabbit

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 1:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

cutepoison написа:
мисля си, че първият етаж трябва да е малко по-висок...или не ?

иначе, аз в тази къща бих живял :)

Нарочно втория е "зорлем раздут"/на база детайл на фасадата ,а не на височини/.Ако беше по-висок първия/като визия/ щяха доста да се изравнят и къщата да е леко-безлична.Сега има тежък горен обем над по-ниско стъкро от което къщето придобива денамика/най-малкото ,че втората картинака изглежда по-добре е доказателство за това/ :)
Върнете се в началото
Rabbit

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Rabbit

МнениеПуснато на: Чет Апр 24, 2008 4:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Къщата така и си замина към клиента заради недостиг навреме.Поне обаче на сегашния рендер който работя оправих дърветата и небето.
Ето още малко снимки от дипломния ми проект този път:

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети