dilomo

|
Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 3:41 pm Заглавие: Един стар фотоапарат: Praktica BCA Electronic |
|
|
Искам да попитам компетентните хора във форума дали този апарат става за нещо? Питам тук защото няма къде другаде (форумът за общи приказки е заключен). Подари го дядо ми, който е бил спортен журналист и фотограф. Апаратчето е доста старо и очукано, но има някаква електроника в него (не мога да си обясня какво точно върши, а и дядо не може да ми обясни по здравословни причини), така че ако някой има идея нека да сподели :). По снимките долу може да се ориентирате за възможностите на апарата.

Имам няки въпроси към всяка снимка без първата:
2. Някои знае ли какво прави врътката от дясно и тази от ляво (за + и - говоря не за исо)? Отпред на обектива ft = foot така ли? Какви са тези червени точки?
3. За какво може да е бутончето отдясно. Можеш да го натиснеш и след като превъртиш лентата за нова снимка то се връща в основно положение.
4. Това се вижда през визьора на апарата. Като въртиш обектива и се избистрят всички окръжности. Да знаете за какво служи всяка една от тях? А и какви са тия цифри отдясно? Имам усещането, че са свързани с батериите и електрониката по някъкъв начин. _________________ А.К. |
|