Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
manolchev

|
Пуснато на: Нед Юни 22, 2008 4:07 am Заглавие: Шопа ми гърми на всеки 20 минути !? |
|
|
С 2 гиги рам съм и чисто ново XP.
Почти всеки 20 минути крашва - губя пари , нерви и време.
Някакви идеи ? Преинстал ? Макбук про ?
Мерси. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KRST

|
Пуснато на: Нед Юни 22, 2008 9:35 am Заглавие: |
|
|
Макбук про ! ....и легален софтуер . _________________ 失敗は成功の母 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Юни 22, 2008 10:15 am Заглавие: |
|
|
И легалния и нелегалния не гърмят. Проблема е в някой компонент. Направи си мемтест и други разни тестове за грешки на процесора, ама най-добре питай в hardwarebg форума _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Нед Юни 22, 2008 11:01 am Заглавие: |
|
|
айде вефнага хардуера;-)
другите ти програми как се държат?
защото най вероятните приини са кофти шрифт, кофти плъгин, претоварване с плъгини и шрифотве и тн и тн
за да имаме някаква теория - по добре кажи как се държи всичко друго на адоб или нещо кое работи със шрифотве _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Юни 22, 2008 12:21 pm Заглавие: |
|
|
Може и от тва да е. Пробвай с чист, новоинсталиран шопец. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Нед Юни 22, 2008 3:17 pm Заглавие: |
|
|
Я кажи как точно ти гърми. Щото на мен най-често ми се случва кат тръгна да браузвам по директориите да отварям некъв файл. И в някакъв момент - бум и се самозатваря :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Нед Юни 22, 2008 4:12 pm Заглавие: |
|
|
abe moje li togavai az edin vypros? Mnogo 4esto mi se slu4va PS pri start da zabiva na loading global resources. Ako izgasq mrejata se opravq...Shopa i Wina sa originalni. Podoziram 4e problema e v mrejata, n nqkoi znae li konkretno kakvo e? _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Нед Юни 22, 2008 4:39 pm Заглавие: |
|
|
За крашването на Фотошопа със сигурност има някаква софтуерна причина. Ако ти е гръмнал някой хардуер ще ти се стъжни по принцип като цяло работата с ОС-а.
Провери за счупени шрифтове, ненужни плъгини, пусни някаква дефрагментация/чек на хардовете, провери дали имаш достатъчно свободно място за темп файловете на шопа.
Не съм сигурен, че Мак Бук / Про ще ти подобри производителността.
Моята скромна по цена машина прави Спийтест на http://www.retouchartists.com/pages/speedtest.html за 32 секунди...
Има опция за оптимизации на мрежите, ако не ползвате мрежа за да разглеждате/споделяте файлове всеки ден, можете да изключите тази опция, защото по подразбиране ВИН търси всички мрежи за компютри и споделени файлове и т.н. простотии, което също забавя доста работата на операционната система. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
manolchev

|
Пуснато на: Нед Юни 22, 2008 10:57 pm Заглавие: |
|
|
Така ,така. Крашва , както прескачам от psd на psd , и хоп.. Not responding.Тая вечер ще го мъдря с преинстал-а.
Май проблема ми е ,че лаптопа ми прегрява ,жегите не му се отразяват добре..
Някой да ми препоръча (освен мак) някакъв надежден и добре конструиран лаптоп, който не прегрява и не ти пържи рацете (както моя прави сега)
Преди около 2 години си взех тая тесла - MSI - За времето си беше най-бързия в магазина , а и го взех за 2.1к лева , което ме устройваше за момента.. устройва.. ама трънци , сега ми къса нервите.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 11:08 am Заглавие: |
|
|
Eдин колега има проблем при копи от илюстратора и пейст във фотошоп ... нещо некоректно му работи явно клипборда.. не се случва нищо. Някой с подобен проблем и солюшън за него? Говорим за XP SP3. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 11:34 am Заглавие: |
|
|
това е мястото - само дето не е от ХР-то а от Ила
БТВ Ще взема да отворя една консултанска фирма - я виж колко хляб има в нея
Относно гърменето на Фотошопа от първия пост
Следват няколко въпроса - кога се появи гърменето, слагана ли е допълнително РАМ на компа
Как е охлаждането на видеокартата
Теоретично е възможно и да е хардуерен проблема, но е много малка вероятността - по скоро нещо е скофтено по софтуера _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 11:54 am Заглавие: |
|
|
Валбе, тва е точно по дефолт. Колегата каза, че не е пипал нищо. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 11:58 am Заглавие: |
|
|
затриване на prefs файловете и настройка пак на програмите може да се пробва.
а тоя проблем copy->paste samo illustrator->photoshop ли е пробема ? от фотошоп в илюстратор става ли ? или от илюстратор в програма различна от фотошоп ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 12:15 pm Заглавие: |
|
|
В цс3 е по дифолт, но преди не беше
та не е лошо да се превключи няколко пъти, ако преди това е имало друга инсталация там
А и както каза Ицо - ресетнете настройките, може с изтриването на преф файловете _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 12:22 pm Заглавие: |
|
|
от илюстратор към илюстратор няма проблем с пейста... проблема е само за фотошопа и то, от към илюстратора. Ако клипнеш нещо от друго приложение няма проблем с пейста в шопинга. Ама къде се захващам да обеснявам неща като посредник... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 12:24 pm Заглавие: |
|
|
Значи Импи, точно това е проблема
да изключи опциите, после рестарт на Шопа, после пак включване и пак рестарт
Ако не помогне - трийте преференциите _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 1:48 pm Заглавие: |
|
|
Валбе,
сопата ми блокира като събирам 5 файла по 8 мегапиксела в 16-битов моуд, чудя се да слагам ли още 1Г рам или да взема два Старопрамена и да дойда ти да ми ги сглобиш? :))) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 1:54 pm Заглавие: |
|
|
Разбивате ми мита за най-стабилната програма...
На мен ми е гърмял 3 пъти в живота даже помня кои години беше.
А пък работим с гигантски файлове.
Дано стигнете до проблема, че ако почне и при мен да го прави - лошо.
Наще шопове са без много плъгини и нямаме никакви шрифтове. Вижте верно да не е там проблема някъде. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 2:32 pm Заглавие: |
|
|
Е аз не помя магазина да ми е гърмял... имам някой друг фонт, но никакви плъгинс. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2008 2:40 pm Заглавие: |
|
|
И на мака гърми, уж легален, с легални плъгини, но цс2-ката правеше любим момент с крашване точно като най бързаш;-)
с 3-ката не съм имал проблеми
А в къщи, дето само за тестове съм го ползвал, има поне 15 допълнителни плъгина- всичките полулегални и пак не гърми.
Но пък фонтовете са ми читави и малко;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|