Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 7:57 pm Заглавие: |
|
|
Таратор с настъргана краставица рулз!
Отдавна не ги режа загуба на вкус и усилия е. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 9:01 pm Заглавие: |
|
|
То аз сега съм заключил във фурната едно пиленце на сол да хване тен - слагаш кило сол в тавата, върху него едно измито пиле да легне на крилце и пускаш на 200 фурната. Като се зачерви хубаво обръщаш на другото крилце, чакаш да стане говото, вадиш бирата/сокът от череши от хладилника и си облизваш пръстите! :))) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 9:43 pm Заглавие: |
|
|
aaaaaa ма недейте така де, как ми се дояде пиле |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 9:52 pm Заглавие: |
|
|
pipi написа: | aaaaaa ма недейте така де, как ми се дояде пиле |
Пипи, най-добрият ми приятел е треньор - може да ти изрецитира сума ти нисковъглехидратни диети, в които основното меню са пилешки или свински пържоли! :)))
И да споделя - като се прави запръжка за боб с домати, лук, подправки и... там както се прави, още преди пърженето е страхотна лятна салата! :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 10:05 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | pipi написа: | aaaaaa ма недейте така де, как ми се дояде пиле |
... нисковъглехидратни диети... |
Аз само да кажа, че от 2 месеца съм на такава "диета". В кавички слагам понеже това е по-скоро режим на хранене, който аз поне мога да си спазвам постоянно. Месце+зеленчуци и от време на време нещо балгинко :) Много е полезно и има ефект въпреки, че работи бавно.. Ам нямам време за спорт а съм почнал да се превръщам в типичен чичка с корем... :) _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 11:58 pm Заглавие: |
|
|
дам, на д-р Дюкан диетата действа безотказно, но трябва да обичаш месото преди всичко. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 12:21 am Заглавие: |
|
|
Аве в тая жега какви печени меса... _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 12:28 am Заглавие: |
|
|
Не знам бре хора, аз салатки много хапвам... ама и хич не е като да се лишавам от месца и хляб, пък съм отслабнал с 10 кила от миналата година насам за постоянно, което за моите сегашни 60 кила си е много нещо... хапвам, и мазничко, и постничко... просто движение, спорт, стил на живот - ей тия неща играят много важна роля. Преди като снимах по-често мацки на закрито и много пусках сланини...
Ама, ей сега се тюхкам - изядох няма и 1/3 пиле с половин кило салата и съм доста натъпкан, а като си помисля, че допреди няма 2 години изяждах обикновено едно цяло пиле и се оглеждах за още... сигурно остарявам, демн :(
Много лично го ударихме... моля, някой да продължи с рецепта, че се просълзих... :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 1:27 am Заглавие: |
|
|
sumo написа: | Аве в тая жега какви печени меса... |
Тя и рибата (под всякаква форма) е включена вътре
Продължавам с темата :)
Печена риба тон с домати
Продукти:
1-2 котлета риба тон
2-3 домата
оцет
лимон
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Доматите се обелват и пасират, като ги подправите с малко оцет, зехтин и сол – може като подправка да ползвате риган.
Сложете котлетите да се пекат на скарата след което ги потопете в доматения сос и сервирайте.
*Екстра добавка: студено бяло вино
пс: рецептата важи за всички риби които могат да се приготвят на скара
Кренвершчета с кашкавал
Продукти:
Кренверши
Кашкавал
Начин на приготвяне:
Няколко кренверчета се нарязват на две три парченца и се цепват по средата
В цепчиците им по диагонал слагате няколко лентички с кашкавал
Мятат се в фурната и се пекат докато кашкавала леко се разтече и придобие златиста коричка.
По същия начин може да се използва и шунка.
Розички
Продукти:
Домати
Сирене
Чубрица
Начин на приготвяне:
Издълбавате в средата няколко домата, напълвате ги със сирене и леко ги поръсвате с чубрица
Мятате ги във фурната докато сиренето придобие лека златиста коричка отгоре.
Приятен апетит :) _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
кошмар

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 7:59 am Заглавие: |
|
|
Варварска закуска
Хляб/Питка (топли за предпочитане и ако може ръчни, което не е голям проблем, ако си варварин, просто не е имало заводи)
Сирене (тук е малко по-сложно, бидейки варварин не чуваш кози и крави, така че ще се наложи да го откраднеш отнякъде)
Кренвирш/Луканка/Филе (и суров биволски бут става)
Домати (тях също трябва да ги откраднеш)
Прави се лесно (краденето изисква време, но си заслужава), вкусно е (мммм), има си витамини (което не е от голямо значение, понеже си варварин и мисленето в перспектива не е една от чертите ти), месо и леб, подходящо преди битка или плячкосване. _________________ Aaaaaaalrighty then!
http://www.nicknp.deviantart.com/gallery/
http://thenightmarecompartment.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
кошмар

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 11:27 am Заглавие: |
|
|
айде пак офтопик, но посред лято да не ядеш никакви плодове и съвсем малко зеленчуци е престъпление. кога ще трупаш витамини за зимата? Дюканската диета е страхотна но не е за този сезон.
Което ми напомня за любимата ми преди салата: репички, краставици (малко) зелен лук и мнооооого заквасена сметана.
и най-лесната и вкусна високо въглехидратна закуска - замразените кроасанчета на 7дейз ммммммммм. Тайната на добрия кроасан е предварително загрята до 220 градуса фурна, слагаш го за 10 мин и е готов. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 2:15 pm Заглавие: |
|
|
Seasons Restaurant
Seasons Restaurant, the ideal place for elegant dining and wining in Sofia, offers exquisite Bulgarian and international cuisine in a contemporary ambience and is renowned for its excellent service. The new menu, created by Executive Chef Dimitrios Melemenis, promises many gourmet temptations to be discovered.
The famous Sunday Brunch, themed culinary weeks and food festivals enhance its atmosphere.
Opening hours: 6h30 – 23h30
Book a table online or call us at 933 5062!
-------------------------------------------------------------------------- _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 4:45 pm Заглавие: |
|
|
Ровейки се за рецепти в нета попаднах и на тази тема, та реших да я възобновя малко :)
Гювечета
Продукти:
1.Сирене
2. Салам или наденичка
3. Яйце
4. Доматено пюре или лютеница
5. Маргарин или масло
6. Чубрица
Начин на приготвяне:
На дъното на едно гювече слагате 1л маргарин или масло
Следва един ред салам или наденица, ред сирене, чуквате едно яйце и заливате с доматеното пюре/лютеница, размесено с малко топла вода, но така е да не загубите гъстотата им и като завършек, поръсвате отгоре с малко чубрица и черен пипер.
Слагате капачето на гювечето и го мятате в предварително загрятата фурна на 200 градуса за 15 минутки.
Още една рецепта за хората които обичат нетрадиционна кухня
Малко по бавно се приготвя но е изключително лесна :)
Пиле с ананас
Продукти
1. 2 пилешки бутчета
2. 1/2 п. краве масло
3. 3 – 5 картофа (зависи от големината)
4. 1 консерва с ананас
5. 200 гр. бекон - нарязан фино на лентички
6. 1 кофичка от 500 гр. готварска сметана на Данон
7. 100- 150 мл. водка или бял ром
8. 200 гр. кашкавал
9. Подправки: черен пипер или ако ви се намира подправка за пиле пикантина
Начин на приготвяне:
Вземате размразените бутчета и ги овалвате в пикантина или черен пипер (пробвала съм и двата варианта – става еднакво вкусно) + малко вода и ги оставяте да постоят малко в тази марина за около 30 минути
След това вземате една тавичка от йенско стъкло и я намазвате с масло хубаво по всичките и стени.
Нареждате бутчетата върху тавичката и отгоре ги покривате с фино нарязаните бекончета а върху тях разхвърляте парченцата ананас.
Нарязвате на кубчета картофите и ги слагате отстрани на бутчетата във всички страни на тавичката, след което изливате по цялото това количеството алкохол, което сте приготвили.
В един съд слагате сметаната и я разбърквате хубаво с малко топла вода за да се получи течна и гъста като боза смес – изливате и нея отгоре, така че да се разстели равномерно навсякъде, след което добавяте останалата част от маслото на няколко места в тавичката.
Слагате капака и мятате във фурната, която предварително е загрята на 200 градуса.
След 1 час отваряте капака и изкарвате бутчетата на повърхността, така че да се запекат от едната срана и след още 15 минути ги обръщате и от другата страна, като можете да намалите фурната за тази цел.
След като са готови бутчетата ги поставяте в една чиния и като гарнитура им прибавяте картофите с ананаса и бекончетата като ги залеете леко със соса който е останал в тавичката, след което настъргвате малко кашкавал върху тях, поръсвате малко черен пипер и като акцент може да прибавите малко от стрък магданоз.
Да ви е сладко :) _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 5:32 pm Заглавие: |
|
|
много вкусна, но ниакак не лесна рецепта. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
factotum

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 5:35 pm Заглавие: Кюфтеци по турски |
|
|
1 кг. - Телешка кайма
400 гр. (може и по малко за диетичните) - прясно масло
1 възка пресен чеснън
1/3 опаковка кимион
Черен пипер колкото държите на люто
---------------------
Месите всичко, правите малки куфтенца като за пържене (ако искате да сте верни на оригинала в леко ромбовидна форма), хвърляте на скарата... Сервирате, като в една паничка отделно слагат лют червен пипер и остатъка от кимиона - които иска да си топи.
Ядете, плачите и викате иш аллах... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PLAY

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 11:43 pm Заглавие: |
|
|
Една суперска 10минутна рецепта за телешко по ловджийски (сигурно става и със свинско).
Няколко глави червен лук (зависи колко ви е голяма тавата)
4-5-6 пържолки
дафинов лист
червено вино
черен пипер
сол
Намазвате тавата.
Нарязвате лука на шайби дебели 7мм и ги нареждате.
Пържолките ги опипервате от едната страна.
После ги захлупвате с пиперената страна върху лука, като под всяка слагате начупен дафинов лист.
Поливате навсякъде със 100 грама вино. Солите.
Слагате фолио и печете 30 мин. После махате фолио и печете още 30 мин.
Междувременно можете да си направите задушени моркови.
Става суперско _________________ http://www.mirasgallery.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 5:23 pm Заглавие: :-) |
|
|
Вземате по-дълбок съд...
В него нарязвате на дребно прясна зелена чушка и домат, на ситно, без водната част, филетирате 4-5 скилидки чесън, и няколко ореха, добавяте черен, смлян пипер и самардала...
Обърквате добре.
Прибавяте 2-3 лъжички кисело мляко.
После - прибавяте сирене, колкото желаете - предварително намачкано.
Хубаво смесвате всичко.
Върху фолио изсипвате добре сместта и после добре завъртате краищата на фолиото, да стане като салам.
Може и да го сложите в купа, добре и плътно покрита с фолио, да не взима въздух.
Оставяте го да преспи в хладилника.
Весел ви апетит!
П. П.
Съставките са по желание...
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 5:55 pm Заглавие: |