Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
жапанкъ
|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 10:31 pm Заглавие: моля, препоръчайте ми бавачка за новородено |
|
|
ами, вече съм в девети месец, раждам на 21-ви юли и съм 100% сигурна, че ще имам нужда от помощница, която да ни отменя с таткото, когато решим да отидем на кино или се налага да се отиде другаде - без бебето... на баби и дядовци, познати и приятели не можем да разчитаме, щото повечето нямат опит с бебета, както и време... така че, се налага да търсим мери попинз.. не търся човек за постоянен пълен работен ден, но ми се иска да знам, че мога да разчитам на някого за определени ситуации, за определени часове. ако познавате точният човек, моля дайте ми координати за да се запозная с нея, докато е още раничко и все още спокойно наоколо. не ми се ще да тръгна, когато опре ножът до кокъла в някой момент, тепърва да търся човек и да не мога дори да го опозная преди да му поверя детето си. мерси много! _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 10:44 pm Заглавие: |
|
|
Хм, доста смело според мен. Казваш, че на баба и дядо не можеш да разчиташ, а пък искаш да се довериш на непознат човек. Аз за малко бебе не бих го направил.
Кво кино, баси! Купона свърши :)
Шегувам се разбира се ама има някаква логика в това, което казвам. Ще се убедиш. Изхождам от личен опит:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 12:06 am Заглавие: |
|
|
Остави я тази работа сега. Като родиш, ще имаш цялото време на света да опознаваш бавачки, едва ли ще ти е толкова спешно да отидеш на кино, та да вземеш първия срещнат. Още повече, че с почти стопроцентова сигурност ще се възмущаваш от всеки, който пипне или гушне бебето или от начина, по който му говори и други подобни глупости. Ако пък има опит, още повече ще се ядосваш, защото неминуемо ще ти дава акъл кое как да правиш, вместо да изпълнява покорно твоите заповеди. :) _________________ ... Днес изпитах мноо лошото чувсту докато заклиучвах вратата имах лошото чувству че зад мен има роуг в стелт... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 12:57 am Заглавие: |
|
|
а защо "нея" ... има си закони в тая страна и те забраняват дескриминация по полов признак! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 2:35 am Заглавие: |
|
|
SIMPLI написа: | а защо "нея" ... има си закони в тая страна и те забраняват дескриминация по полов признак! |
ами, щото шанса на `него` да му се доще да си поиграе по извратен начин с бебето се свежда към нулата.. или поне така се надявам..
а на баби и дедовци е абсурд да се разчита... от едната рода са пълни изтрещелници - буквално. от другата са в провинцията и ще се радвам там да си останат. въобще, мое да съм гад, ама много бягам от роднините. всичко що е рода да си стои на далеч. предпочитам да намеря свесна бавачка..
инак, хуана.. разбирам те душа какво ми казваш, но понеже не ми се ще после да се занимавам тепърва с търсенето на бавачка започвам от сега..
освен това, с иван ходим на кино поне два пъти седмично.. не искам да се отказвам от това.. да не говорим, че не всеки е фен на живота с бебе в ръцете. аз поне не съм. даже, се плаша че хич не съм. не си се представям вързана за бебето денонощно, а знам че и това ще се наложи. и най-вероятно ще се побъркам. аз съм дивак, който обича да се катери по дърветата и да беснее по морето... как ще джиткам по градинките с количка толкова време без да се почувствам зле в някой миг... дори, ако оставим киното на заден план... не искам да съм залепена за бебе. постепено ще намразя и себе си и бебето и мъжа си..  _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 2:38 am Заглавие: |
|
|
наистина ще съм ви супер благодарна, да не ме разубеждавате, а просто да помогнете.. ако сте попадали на добра бавачка лично или познавате такава по препоръки на познат, или от другаде - да ми дадете координати. знам, че това не е форум за такива неща, но пък и тук има родители.. все ще се намери някой да хелпне.. надявам се. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 9:44 am Заглавие: |
|
|
Аз също се присъединявам... ако някой познава и може да препоръча добра бавачка ( в София ), да ми пише! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 9:52 am Заглавие: |
|
|
Не съм минала по-пътя ти, но често пъти дадени въпроси в търсачките са ме водели до този форум: http://forum.bg-mamma.com/
Мисля, че ще ти е малко по-полезен по повод въпроса ти.
Ще стискам палци всичко да мине гладко на 21ви :) _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 9:54 am Заглавие: |
|
|
Сибила, качествените бавачки не са на повикване, а се ангажират на фул тайм. Т.е. ако ти трябва човек, който от време на време да му звъннеш и да гледа бебокса, не разчитай на някой който се занимава професионално с това или ако случиш на такъв човек, шанса да не е много добър е по-голям. Не отхвърлаяй с лека ръка роднините, защото все пак могат да помогнат. Иначе и аз като тебе, гледам общо взето да няма много баби около детето, но от време на време, като се наложи викам майка ми да го гледа и всичко е ок...
Търсенето на бавачки си е проблем, защото наистина няма достатъчно качествени... Както написах, ние също търсим. При всички положения обаче ти е още рано, така че имаш достатъчно време и не се притеснявай.
Началото на Септември се освобождават много бавачки, защото много дечица тръгват на ясли / градина. Това е времето да търсиш според мен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 10:07 am Заглавие: |
|
|
мен ме е отгледала баба ми. Сибиличе, бавачка е най- добре да ти препоръча някой, който я е ползвал. аз на обяви не бих разчитал. миналата година една позната си оставила камерата вклучена да види как се справя бавачката. наложило се да хвърчи да се прибира, защото се оказало, че въпросната биела яко детенцето, а то на годинка и нещо как да каже .... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 10:25 am Заглавие: |
|
|
не мисля че първите един-два месеца ще ти е до кино, скачане по дърветата или други луди прояви. Бебето е порода, дето изисква пълно и неотклонно внимание, слушай Хуанита ко ти казва :)
Колкото до бавачка - да намериш такава, на която да можеш да си повериш бебето и да си спокойна - това е предизвикателство и МНОГО трудна задача. И наистина - вземи я от някой, който е имал опит с нея, защото си поверяваш съкровището в ръцете и/му все пак. Дискриминацията беше отрязана още в зародиш :)
Честно казано - по-добре изтрещяла бабка, дето да си гледа унучето, отколкото изтрещяла бавачка с мила усмивка ;) дето си има други идеи за времето когато не си наоколо :) хехех с ти я мисли ще психясаш скоро, гаранция :)
БГ мама форума със сигурност ще ти помогне повече :)
Пожелавам успех. _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 10:27 am Заглавие: |
|
|
greenhorn ша свиркам, ако намеря свесна жена..
колкото до баби и дедовци - наистина не са вариант. не ги отхвърлям с лека ръка, а с тежка. :) моите роднини са ме научили още преди години да бягам от тях, щото са мнол кофти хорица... майка ми почина преди няколко години, баща ми е болен от диабет и чат-пат така изтрещява, че спокойно може да вземе нож и да посегне на бебето. не бих му поверила бебе. роднините на иван, колкото и да са фецки и весели - и да не са ме разочаровали... предполагам, щото са далече.. по никакъв начин - са в пловдив, и предпочитам там да си останат. за да помага някой от тях с бебето, това би означавало да живее с нас в апартамента, което не е опция, защото откакто живеем с иван заедно все има някакви съквартиранти край нас, като последния беше баща ми и престоя продължи две години.. което хич не беше приятно и е задушаващо по много начини. таткото се изнесе едва преди три седмици - най-сетне, и с иван сме на мнение, че това трябва да е последният външен човек у дома... щото, ич не е гот.
освен това, аз ще трябва да търся нова работа съвсем скоро. тоест, ще имам нужда от помощник тогава, пък и по-рано, защото ще трябва да ходя по интервюта и да съм на линия поне през първите шест месеца без да се налага да отсъствам за да не ме уволнят, докато съм на изпитателен срок... никой не е длъжен да ме търпи, само защото имам бебе. мислехме иван да вземе бащинство тогава, но като гледам няма как да стане.. в момента му се прави проблем за дребни отсъствия, когато излезе за да плати сметките или за нещо друго необходимо. налага се да отработва всяко излизане - съответно да се връща все по-късно у дома... с две думи, ако има нещо за вършене - гледаме аз да го свърша, което пък не е честно спрямо мен..
тоест, цялата ситуация върви натам, че неизбежно ще намразя всичко и всички (най-близките си) в определен момент, а не искам да стигам до там... бавачката е единствената опция.
и да.. търся жена и по други форуми, но както казах - и тук има родители... _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 10:44 am Заглавие: |
|
|
мда, морти, кека.. и аз затова пускам тема да ми препоръчат човек лично, а не търся по обяви..
инак, в бг-мама също търся, но засега - ц. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 11:05 am Заглавие: |
|
|
Дано попаднеш на разбрани работодатели. Предполагам си забелязала първите ми месеци на работа (по време на изп. срок) колко често съм липсвала, единия път дори за месец, + уговорката да си тръгвам с час по-рано. И все пак не съм уволнена.
А бавачка е добре да търсиш след раждането и за друго - на приказки всеки може да е супер, но ще ти е по-полезно да видиш как реагира на бебето. _________________ ... Днес изпитах мноо лошото чувсту докато заклиучвах вратата имах лошото чувству че зад мен има роуг в стелт... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 11:16 am Заглавие: |
|
|
Ох ми аз малко оф топик ще вляза, но Жапънке имам чувството, че говориш все едно това дете ти е последното нещо, което си искала и изобщо не ти се разправя с него (съмнява ме да е така, но така изглежда).. Отделно и това отхвърляне на роднини също не го разбирам.. В смисъл всички сте "артисти" и ви идват от душата нещата... За мен няма по-важно от роднините и семейството. Ако се наложи казвам майната му на всичко и на всички и изобщо не ме интересува нито работа, нито нищо друго... Просто не мисля наистина, че има нещо по-важно от това :) Иначе поздрави и успех с бавачката _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 11:20 am Заглавие: |
|
|
ако е за по няколко часа и ако имаш добри приятелки, които имат бебета или поотраснали бебета, дали няма да е добре при тях да го оставяш
а и когато бебето стане комуникативно (баси) ще е добре да е край други деца, си мисля
е съответно ще ти оставят и на теб да дондуркаш деца в повече от време на време
но това ми се струва вариант, в който можеш да разчиташ на другия човек
това само идея, щото от бавачки си нямам никаква представа _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 11:38 am Заглавие: ! |
|
|
Нащо диване преди време се занимаваше стакива неща.
Студентки, почасово.
Като ги знам какви добри момичета са и как говореха за бебешоците, мисля, че като му дойде времето, това ти е решението.
Намираш си поне 2* (две) момичета и си решаваш проблема.
Уговаряте се - идват, като си дойдете ти или съпругът ти, плащате им колкото са седели - и готово.
Успех!
* Знаете как е - изпити, семинари, практики на терен... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 11:44 am Заглавие: |
|
|
gopher's написа: | Ох ми аз малко оф топик ще вляза, но Жапънке имам чувството, че говориш все едно това дете ти е последното нещо, което си искала и изобщо не ти се разправя с него (съмнява ме да е така, но така изглежда).. Отделно и това отхвърляне на роднини също не го разбирам.. В смисъл всички сте "артисти" и ви идват от душата нещата... За мен няма по-важно от роднините и семейството. Ако се наложи казвам майната му на всичко и на всички и изобщо не ме интересува нито работа, нито нищо друго... Просто не мисля наистина, че има нещо по-важно от това :) Иначе поздрави и успех с бавачката |
хехе. браво на теб, че държиш на семейството си. но това е така, защото нямаш моите роднини. иван не го разбираше в началото, но после се увери, че съм права да спазвам дистанция. :):):):):):)
и може и да не ме разбереш, но аз наистина не обичам деца. моето ще е изключение, разбира се. не случайно седи в корема ми вече толкова време. през първите пет месеца не беше `моето бебе`, а причината да ми е перманентно зле, да ме боли нещо всеки ден, и нервите ми да са опънати до скъсване.. но, явно не случайно се носи толкова месеци - както за да се развие в корема, така и за да свикнат родителите с мисълта.. нямаше как да не го заобичам от един момент натам. да не говорим, че принципно, когато с иван решихме да си имаме лапе в продължение на няколко години нищо не се получаваше. точно се отказахме, и то зе че стана... предполагам, че това ще е единствената ни възможност за дете. знам ли дали някога пак ще забременея.
.. но е факт, просто винаги стоя далеч от малките деца, въпреки че те ми се залепят точно като бездомните кученца по улицата. иван е човека, който обожава дечица. аз съм лоша в това отношение. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 11:48 am Заглавие: |
|
|
Покрай мен доста хора с подобен проблем. И са се оправяли единствено чрез агенции. Пробвай в някоя. Там имат много добра представа за хората си, следи се всичко. СтудеНките ги остави. За поотраснало дете - може би. За новородено се искат доста знания и умения. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 1:17 pm Заглавие: |
|
|
Е какви умения толкова са нужни? Да му се даде да яде и да му се сменят памперси. :)
А по-големите трябва и да се забавляват и възпитават, което ми изглежда по-трудно. _________________ ... Днес изпитах мноо лошото чувсту докато заклиучвах вратата имах лошото чувству че зад мен има роуг в стелт... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|