Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Пон Юни 23, 2003 7:39 pm Заглавие: compression |
|
|
Въпросът е следният...понеже ми е малка мания(тоест сега съм на вълна) да разбера как точно се мачкат бирмапите(и НЕ нямам впредвид *.bmp) въпросът ми е малко продължение на една тема с която се представих първият път....
тогава питах Когато се интерпорира в корела дали пада качеството на битмапа....
Сега въпросите са следните:
Импортвам TIFF в корелска среда...когато правя сейв, корелският файл става по-малък от чистия TIFF, което значи, че по някакъв метод това чудо се компресира. "Как точно се компресира?" ми е въпроса.
Втори въпрос - шум. Знам че още съм в началото и знам че още има много да чета и знам че съм такъв и онакъв(spare me that part) обаче все пак ми се иска да го задам този въпрос. Кога е по-удобно и ефективно да се правят постъпки за махане на шума - когато изображебието е в RGB или (после когато го обърна) в CMYK?
Понеже примерно червеното(при сканиране) понякога става на едни хубавки квадрати и при обръщане в CMYK те се "разпадат" в жълтото и магентата.... _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2003 9:43 am Заглавие: |
|
|
purvoto
vutreshna kompresia na corela koiato e bez zagubi. Tva dostatuchno li e ili triabva da tarashime za algoritama ? :)
a vtoroto pone az spored sluchaia zavisi kak uspeia da go premaha ot kanala moje da mi e po udobno da si e samo v chervenoto. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|