Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Wizard

|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 6:52 pm Заглавие: Приста Ойл |
|
|
Тъй като нямам права за спецфорума (многозначително покашляне в страна на Импланта :), пускам си за линч двата варианта за лого на Приста Ойл. Първият даже беше в документите, публикувани след конкурса (леко надуване, въпреки че аз повече си харесвам втория)...
Цитат: | Предложеният вариант за лого залага на цветова схема, която напомня за старата визия на компанията. По този начин се осигурява връзка междуминалото и настоящето на фирмата, като се подчертава стремежът към прогрес и постоянни иновации в крак с времето и пазара.
Избраната форма за графичния елемент на логото е капкообразна. По този начин у реципиента се създава ясна представа за дейността на компанията - производство и търговия със смазочни масла, греси, охладителни течности и т. н. При повторен поглед в графемата на логотипа се улавят очертания на огън - символ на бурното темпо, с което се развива фирмата, ентусиазмът на работещите в нея и желанието за развитие и обновяване.
Шрифтовата част на логотипа залага на стандартен сансерифен шрифт - с твърда греда и липса на лекомислени извивки, предизвикващ увереност и вдъхващ сигурност и доверие. Буквата “О” в състава на името е заменена с графичния знак-капка, като по този начин прави възможно използването на шрифтовата част независимо от графемата. По този начин логото би могло да бъде използвано на малки рекламни повърхности - химикали, запалки и т. н. |
Цитат: | Графичната част на логото е издържана в духа на модернизма и налагащите се в последно време минималистични традиции. Централен елемент в композицията е капката, която подсказва за целите и дейностите на компанията. Около капката е позиционирана стилизирана стрелка, която демонстрира движението напред, прогреса и желанието за постоянно усъвършенстване на фирмата. Освен със стрелка въпросният елемент се асоциира също така със символ за кръгообразно движение, който показва екологичния характер на продукцията на компанията.
Комбинирани, стрелковидният и капкообразният елементи образуват ясно изразена и симбиотична група, в която се отгатва присъствието на стилизирани букви “Р” и “О” - инициалите на фирмата.
Текстовата част на логото залага на сансерифен шрифт, чиято лишеност от излишни украшения спомага за по-сериозното възприятие на логотипа като цяло, а също така и повишава читаемостта на името на компанията. |
Хайде нападайте! :) _________________ http://artportal-bg.info |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 7:02 pm Заглавие: |
|
|
първият знак прилича на падащ пламнал метеор =))
иначе на мен не ми допадат 2 неща
1. знака
2. тайпото _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 7:09 pm Заглавие: :-) |
|
|
bile написа: | ...
1. знака
2. тайпото |
Е, поне името ти харесва!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 7:12 pm Заглавие: Re: :-) |
|
|
RG® написа: | Е, поне името ти харесва! |
цъ =))
иначе се извиневам на автора за лаконичниот коментар, но просто не мога да намеря нещо, за което да се хвана и да предложа смислена промяна _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 7:15 pm Заглавие: |
|
|
drop shadow-a e maznichkuk...kefi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 9:04 pm Заглавие: |
|
|
без да се обиждаш, с такива лога не си за спец форума. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Wizard

|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 10:25 pm Заглавие: |
|
|
Е извинявай, ама съм виждал много примери в спецфорума, които са дори още по-слаби :) Да не цитирам имена... но не става въпрос за това кой е по-некадърен: въпросът е, че съм тъп и упорит и по принцип се надявам на чудеса/права един ден... Може би по Коледа? :) _________________ http://artportal-bg.info |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 9:07 am Заглавие: |
|
|
Wizard написа: | Е извинявай, ама съм виждал много примери в спецфорума, които са дори още по-слаби :) Да не цитирам имена... но не става въпрос за това кой е по-некадърен: въпросът е, че съм тъп и упорит и по принцип се надявам на чудеса/права един ден... Може би по Коледа? :) |
poimenno kolega, poimenno...
a za pokazanite logosi - mnenieto mi e kakto
bile написа: |
иначе на мен не ми допадат 2 неща
1. знака
2. тайпото
|
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 9:38 am Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | Wizard написа: | Е извинявай, ама съм виждал много примери в спецфорума, които са дори още по-слаби :) Да не цитирам имена... но не става въпрос за това кой е по-некадърен: въпросът е, че съм тъп и упорит и по принцип се надявам на чудеса/права един ден... Може би по Коледа? :) |
poimenno kolega, poimenno... |
_________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Wizard

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 10:26 am Заглавие: |
|
|
Ами например това
Душата е взел една изтъркана тема за RGB-смесването, допълнил я е със странен шрифт, за който дори и някои от вас се изказаха негативно, и това се нарича лого?
Не ми се рови из спецфорума, за да намеря "легото" на Зона - оня хипермаркет, дето някой му беше сложиш една Х(у)елветика, беше свързал Z и О... че взе, че и спечели, егати?!
Абе няма значение - дай да пуснем нещо друго, дето поне знака или тайпото да му харесате... :)
Символика - клечка кибрит, гледана отпред :)
Символика - неясна, но изглежда свежо и веб 2.0 :Р
Изчистено и запомнящо се, без самоцелни изгъзици
Сайт за подаръци, както става ясно и от името :) Символика - две картички една до друга, същевременно и преплетени G и C _________________ http://artportal-bg.info |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 10:29 am Заглавие: |
|
|
Май ще настане апокалипсис!
Визард, батка! Уж, мина време пък в кратуната ти само лимки... ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Wizard

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 10:44 am Заглавие: |
|
|
хайде да не се занимаваш с чужди работи преди да си взел права :-))) ... по-добре да предствиш 1-2% от богатото си творчество в тази тема и да направиш десекция на идея, формоизграждане и цветна схема ... сега звучиш менструално |
|
Върнете се в началото |
|
 |
competition

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 10:50 am Заглавие: |
|
|
Wizard написа: |
Изчистено и запомнящо се, без самоцелни изгъзици
|
 _________________ * |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Wizard

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 10:52 am Заглавие: |
|
|
дИсекция, приятелю... Хайде пък ти да не коментираш кой звучи менструално, преди да се научиш да пишеш правилно :) _________________ http://artportal-bg.info |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:11 am Заглавие: |
|
|
това е единственото разумно нещо, което каза в тази тема ... нали се сещаш на какво се прави дИсекция ... логотипите ти са умрели и още не си установил от какво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Wizard

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:16 am Заглавие: |
|
|
Мммм... от некомпетентни доктори, които се изказват префърцунено и не искат да лекуват без бележка, че болният е член на Кралското Голф Общество? _________________ http://artportal-bg.info |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Wizard

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:20 am Заглавие: |
|
|
/Offtopic: А един едит бутон колко би бил полезен... _________________ http://artportal-bg.info |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:20 am Заглавие: |
|
|
inak hubaw site imash... :))) |
|
Върнете се в началото |