Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nuanda

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 11:14 pm Заглавие: |
|
|
На мен ми се струва, че на хората някакси им се е искало тоя филм да е някакси не по комикс и нищо от него да не напомня на това.. и гласа на батман, и образа на джокера, и града, и въобще всичко в този филм е повлияно и извлечено от графична новела.. неразбирам какво сте очаквали да бъде този филм че да му се дразните - това е филм по комикс, но е единствения филм който е надхвърлил многократно силата на комиксите за тоя доста обикновен супергерой(лъскав бизнесмен облечен в черен презерватив). А конкретно за джокера ако някой ми посочи дори един брой на която и да е паралелна вселена на новелите или поне една от сериите или филмите по тези новели, където джокера е по-убедителен и по-въздействаш, директно получава МАШАЛА от мен :D _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 11:27 pm Заглавие: |
|
|
"Иначе аз си го харесвам, още от първия филм, в който го гледах. Но тогава беше доста слънчев и австралийски... Предпочитам така да го запомня, отколкото като недоклан психопат." за това говороря - всеки си изгражда представи, когато за актьори говорим. опитай се да си представиш актьор, без да го свържеш с филм ... както и филм, без да го свържеш с твое светоусещане. аз не мога. колкото до това, че е умрял ........ живот е - раздаме се, умираме, други се раждат ..... :) dust to dust ... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 12:50 am Заглавие: |
|
|
Ами човек отива на кино, за да се забавлява и понякога просто забавлението го няма. Не е задължително да имаш предварителни очаквания, за да ти хареса филм, или да те подразни. Много си зависи и какви разбирания имаш както за реалния свят, така и за киносвета.
На Батман, без каквито и да е очаквания, мисля не е възможно да отидеш, освен ако до момента не си гледал друг батман, не си чел комикси и пр.
Ако трябва да съм честен, освен предния батман, другите не са ми харесвали много-много, въпреки, че ми е било забавно да ги гледам.
Този ме подтисна, а не искам батман да ме подтиска. Някой от вас ако иска да се подтиска като ходи на кино, това си е за негова сметка.
Аз ходя за да се вдъхновя, за да се възхитя, да се разсеям, забавлявам, да се трогна дори.
А Морти, ти не си ме разбрал изобщо. Протеста ми е към това да се обявява Джокера за дефиниращата и най-добра роля на Хийт. Не казвам, че има по-добра, просто този пич ми е носил положителни емоции с другите си филми. А иначе всеки актьор почти дудне как злодеите му били по-любими за игра, и бла-бла-бла. А повечето тотално осират злодейските роли, включително и "големите" имена.
Ей това педалче - http://www.imdb.com/name/nm0006535/ в Green Mile исках да го разкъсам, направо се побърках от ярост срещу него. Ей този тип ако на живо го срещна, ще му вкарам няколко.
Злодеите в батманите винаги са били нещастни карикатури, с мегасъмнителна и плоска мотивация. Може би този последния Джокър е най-малко карикатурен, но пак... жалък злодей е.
Сега някой като ревне за комиксовата основа на всичко... Аз комикси не чета от дете, а тогава нямаше супермен и батман, имаше Дъга и Пиф. Това не ми пречи да харесвам филми правени по комикси и обикновено ги харесвам и защитавам, с много малко изключения.
Обаче последните два Батмана правят заявка да избягат от комиксовия характер, и това неминуемо ги прави уязвими, защото трябва да отговорят на различнии критерии. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VirenEngel
Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 227 Местожителство: Creative Director
|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 8:23 am Заглавие: |
|
|
DJ_CyberGod написа: | На мен ми се струва, че на хората някакси им се е искало тоя филм да е някакси не по комикс и нищо от него да не напомня на това.. и гласа на батман, и образа на джокера, и града, и въобще всичко в този филм е повлияно и извлечено от графична новела.. неразбирам какво сте очаквали да бъде този филм че да му се дразните - това е филм по комикс, но е единствения филм който е надхвърлил многократно силата на комиксите за тоя доста обикновен супергерой(лъскав бизнесмен облечен в черен презерватив). А конкретно за джокера ако някой ми посочи дори един брой на която и да е паралелна вселена на новелите или поне една от сериите или филмите по тези новели, където джокера е по-убедителен и по-въздействаш, директно получава МАШАЛА от мен :D |
един вид се опитваш да кажеш че твоето евала означава много ... и че споменвайки "графични новели" си ги виждал всичките ... ?
аз някак си оцелях до 30-така но все още в малкото минавания през славейков още отнасям по няколко комикса за колекцията ... 4 чувала за пакетиране на матраци ... тед !!! - толкова комикси имам вече ... още като нямаше кой да внася си поръчвах по тираджии ...
и филма ама толкова е далече от който и да е комикс по батман заради плосколицевото режисьорче че повече от това не можеше да се прегори тая манджа наречена - батман !!! изключвам изданията по мууви едишъна и пре-рилиизите пак по муувито. адски дразнещ филм - никак незапомнящ се ... сополив доместик трагикомичен фемили филм ... това е този батман - един вид всичко което батман не е ...
никога няма да бъдат стигнати филмите на бъртън.
отдавна изкормиха този тип филми заради куп киномани които им били много комиксови филмите по комикси !
доста странно - направо да не повярваш че филма по комикс може да прилича на комикс !
след известна доза битие в този така модерен свят и всичката помия която поемам необуздано през деня - лекотата, куула, хумора и отмората в един филм са безрезервно неопровержимо нужни.
този батман не беше такъв филм и с този режисьор няма и да бъде. а имаше потенциал за всичко - чарактери, обрати, хиит изкара филма на гърба си буквално - поне това което беше филм ... промениха историята и на жокера за незнам кой път естествено ...
обаче то не беше драма ... не беше рев лиги сополи ... не бяха разпорени задни части от тъга и съспенс по абсолютно излишни детайли. и батман - о ... оо ... налагаха го от най-изпадналите макаронаджии до какви ли не бохеми с тесни раменца и големи дупета ... очаквах в един момен да му дръпнат гащите и да ги нахлузят на главата. 50 години история батман е супириър на нормалните хора и само супер злодей може да му се опъва. тук обаче търсихме реализъм!!! how about that !!!
къде бяха тоновете кръв, псувни, изнасилвания и зъл и неприличен език в този реален свят - о ... забравих лошите не псуват, кървят, не пият, не пушат и т.н.
сложете батман на мястото на брус уилис от умирай трудно 4 и ще имаме същия филм. в реалния свят батман би трябвало и да прави секс !! или поне веднъж щеше да бъде оседлан от главната мома. а не сутрин да се събужда ВИНАГИ сам ... какъв мъж само ! а може би гей ? все пак в щатите и те искат да имат супер герой - защо не гей батмат? пеейки песни в лъскави ботушки и с отровни целувки да поразява злодеите. или пък с сочни и необуздани ****** ...
защо всичко стана на селска тоалетна в комикс жанра ...
пресния пример ... Хелбой - толкова хел колкото аз съм космонавт ... мисля даже аз съм повече космонавт ... фейри тейлс за скери хел-елфи не смилам само заради многото арт .... не съм съгласен и да ми се изсипват 10 годишни с придружител на поредици които бяха емблематични ...
съжалявам за всички фенове но всяка "сейв дъ уорлд и кид" идея взе да пречи да мисля като възрастен. утре ще стана и ще видя комшията скочил на ореха зад блока ми с подострени уши и дълга коса - повел война срещу адската армада на отвъдното с флейта и вазелин в ръка.
да ме прощават и татковците с малки деца които много искат да гледат с децата си филми на киното като Пришълеца и т.н. недоволни че има много - мръсен език примерно ... "божичко ама как може така - заведох детето си а те псуваха и правиха неприличен секс".
ОК БЕЕЕееее - в следващия филм ще им пуснем ПРИЛИЧЕН СЕКС !!! секс който да наподобява прилично на мъртво пияна двойка облечени в доволно дебели дрехи по цялото тяло, поклащаща се като франкенщайн (не много рязко и без да се потят) на тиха музика преди да затворят заведението.
искам след целия дневен бълвоч и кофти кафе, куп тъпи клиенти, куп проблеми по държавни институции, семейство, проблеми с водата в еди кой си квартал в софия, крива джанта от дупка, пиян комшия проснат пред входа и т.н. искам си старите филми тип - FIGHT, FUCK and GET THE FUCK OUT - след които чукам като побеснял и спя по 24 часа щастлив до умоеклипс.
Искам филма по комикс да е по комикса ... или ... поне по обложката на комикса !!! _________________ CREOZON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 9:28 am Заглавие: |
|
|
VirenEngel - много комикси четеш :D След Батман - това изказване ми се видя още по-драматично :))
Старите Батмани бяха по-детински - този си беше "за възрастни" и определно нямаше почти никаква фантастика в него (по-скоро Джеймс Бонд е по-фантастичен вече) и да - комиксен филм не се прави само по исторя от комикс - трябва и стила да е такъв и наистина последните "комиксови филми" не са съвсем комиксни... Но въпреки това мисля, че Батмана си беше ок - като филм ! Неможе все да мрънкаме "колко хубаво беше едно време" ;)
Последния комисково заснет филм, който гледах беше Неуловим... Дори не беше Хелбой, защото той е най-якия филм, но стила му не е комиксов определно ;) _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VirenEngel
|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 9:33 am Заглавие: |
|
|
wicky написа: | VirenEngel - много комикси четеш :D След Батман - това изказване ми се видя още по-драматично :))
Старите Батмани бяха по-детински - този си беше "за възрастни" и определно нямаше почти никаква фантастика в него (по-скоро Джеймс Бонд е по-фантастичен вече) и да - комиксен филм не се прави само по исторя от комикс - трябва и стила да е такъв и наистина последните "комиксови филми" не са съвсем комиксни... Но въпреки това мисля, че Батмана си беше ок - като филм ! Неможе все да мрънкаме "колко хубаво беше едно време" ;)
Последния комисково заснет филм, който гледах беше Неуловим... Дори не беше Хелбой, защото той е най-якия филм, но стила му не е комиксов определно ;) |
естествено че ще е драматично
пак като не се разревах в допълнение ...
няма фиктионал хиро който да е за възрастни !
най-якия филм :) хелбой :)
какво е това неуловим ? на английски как е ? _________________ CREOZON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
VirenEngel
|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 11:14 am Заглавие: |
|
|
wicky написа: | Хохохо - Добре че е Крисчън Бейл та да излязат старите класики :)
А иначе - Неуловим е - Wanted - с Анджелина ;)
И за Хелбой определно така смяатам да. |
въпросния Wanted пък колко общо има с комикса :)
долу горе е сравнимо с общото между ферари и фиат
само първата буква ... _________________ CREOZON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 11:50 am Заглавие: |
|
|
Ами под "комиксен филм" разбирам като исказ да прилича на комикс - какъвто е син сити - само дето той е доста краен вариант ;)
Според мен Wanted използва комиксни похвати и затова е точно такъв тип филм.
Относно първите Батмани - те бяха доста фентъзи, но чак пък да са много по-комиксни като заснемане.... незнам :)
VirenEngel - ти какво разбираш под "филм по комикс" или "комиксен филм" ? (защото като начало между двете неща има разлика)? _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 11:57 am Заглавие: |
|
|
Wanted е с геймърски фрагменти :)
от shooters |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 1:39 pm Заглавие: |
|
|
DinYa написа: | Wanted е с геймърски фрагменти :)
от shooters |
за това съм съгласен :D
ма да беха избрали някой интересен шутър за инспирация..:) те гепили само мултиплейъра :)
wanted за мен е отвратителен.. само заради Джоли го гледах щото и се кефя..
VirenEngel - аз не съм ги чел всичките, но съм разглеждал и чел примери от много автори.. това както и да е, съгласен съм че са пропуснали фундаментални неща за батман(псувните, е*ането и тем подобни) ма въпреки всичко за мен батман никога не е бил точно превъплъщение на тея качества.. дори чесно казано от всичко видяно от книжки и анимации и нз си още кво съм останал с впечатлението че тоя герой не трябва да го показват на каквото и да е осветление.. ма ей го на:) _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PACOq2
|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 2:59 pm Заглавие: |
|
|
VirenEngel написа: |
и филма ама толкова е далече от който и да е комикс по батман заради плосколицевото режисьорче че повече от това не можеше да се прегори тая манджа наречена - батман !!! изключвам изданията по мууви едишъна и пре-рилиизите пак по муувито. адски дразнещ филм - никак незапомнящ се ... сополив доместик трагикомичен фемили филм ... това е този батман - един вид всичко което батман не е ...
отдавна изкормиха този тип филми заради куп киномани които им били много комиксови филмите по комикси !
доста странно - направо да не повярваш че филма по комикс може да прилича на комикс !
след известна доза битие в този така модерен свят и всичката помия която поемам необуздано през деня - лекотата, куула, хумора и отмората в един филм са безрезервно неопровержимо нужни.
този батман не беше такъв филм и с този режисьор няма и да бъде. а имаше потенциал за всичко - чарактери, обрати, хиит изкара филма на гърба си буквално - поне това което беше филм ... промениха историята и на жокера за незнам кой път естествено ...
обаче то не беше драма ... не беше рев лиги сополи ... не бяха разпорени задни части от тъга и съспенс по абсолютно излишни детайли. и батман - о ... оо ... налагаха го от най-изпадналите макаронаджии до какви ли не бохеми с тесни раменца и големи дупета ... очаквах в един момен да му дръпнат гащите и да ги нахлузят на главата. 50 години история батман е супириър на нормалните хора и само супер злодей може да му се опъва. тук обаче търсихме реализъм!!! how about that !!!
къде бяха тоновете кръв, псувни, изнасилвания и зъл и неприличен език в този реален свят - о ... забравих лошите не псуват, кървят, не пият, не пушат и т.н.
сложете батман на мястото на брус уилис от умирай трудно 4 и ще имаме същия филм. в реалния свят батман би трябвало и да прави секс !! или поне веднъж щеше да бъде оседлан от главната мома. а не сутрин да се събужда ВИНАГИ сам ... какъв мъж само ! а може би гей ? все пак в щатите и те искат да имат супер герой - защо не гей батмат? пеейки песни в лъскави ботушки и с отровни целувки да поразява злодеите. или пък с сочни и необуздани ****** ...
пресния пример ... Хелбой - толкова хел колкото аз съм космонавт ... мисля даже аз съм повече космонавт ... фейри тейлс за скери хел-елфи не смилам само заради многото арт .... не съм съгласен и да ми се изсипват 10 годишни с придружител на поредици които бяха емблематични ...
съжалявам за всички фенове но всяка "сейв дъ уорлд и кид" идея взе да пречи да мисля като възрастен. утре ще стана и ще видя комшията скочил на ореха зад блока ми с подострени уши и дълга коса - повел война срещу адската армада на отвъдното с флейта и вазелин в ръка.
да ме прощават и татковците с малки деца които много искат да гледат с децата си филми на киното като Пришълеца и т.н. недоволни че има много - мръсен език примерно ... "божичко ама как може така - заведох детето си а те псуваха и правиха неприличен секс".
ОК БЕЕЕееее - в следващия филм ще им пуснем ПРИЛИЧЕН СЕКС !!! секс който да наподобява прилично на мъртво пияна двойка облечени в доволно дебели дрехи по цялото тяло, поклащаща се като франкенщайн (не много рязко и без да се потят) на тиха музика преди да затворят заведението.
искам след целия дневен бълвоч и кофти кафе, куп тъпи клиенти, куп проблеми по държавни институции, семейство, проблеми с водата в еди кой си квартал в софия, крива джанта от дупка, пиян комшия проснат пред входа и т.н. искам си старите филми тип - FIGHT, FUCK and GET THE FUCK OUT - след които чукам като побеснял и спя по 24 часа щастлив до умоеклипс.
Искам филма по комикс да е по комикса ... или ... поне по обложката на комикса !!! |
Еми, както се казва в един мой любим филм:
I've been trying to figure something in my head, and maybe you can help me out, yeah? When a person is insane, as you clearly are, do you know that you're insane? Maybe you're just sitting around, reading "Guns and Ammo", masturbating in your own feces, do you just stop and go, "Wow! It is amazing how fucking crazy I really am!"? Yeah. Do you do that? _________________ Evil is a point of view. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 9:47 pm Заглавие: |
|
|
DJ_CyberGod написа: | те гепили само мултиплейъра :) |
Най-апетитната част мен ако питаш.
А дали е лесно да се пресъздаде чрез киното? Всъщност очаквах ги тия заемки да започнат поне преди 5 години.
DJ_CyberGod написа: | ма да беха избрали някой интересен шутър за инспирация..:) |
Така вече ще бъде преписване наистина.
Иначе ми допаднаха и други 2-3 неща, ама стига толкова че темата е за Черния рицар все пак, където...
...как ви се стори играта? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D3im05

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 10:45 pm Заглавие: |
|
|
Батманчо още нямам смелост да го изгледам ...
а за Неуловим - Мен па тоя филм ме накефи супер много ПЪК _________________ Metro 2033 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
VirenEngel
|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 8:37 am Заглавие: |
|
|
:)
филм по комикс е правилно да се каже.
не филм който прилича на комикс. няма такъв филм. това че някой си режисьор вижда кадрите и визията и похвата му напомнят на визията с всичките view point представени в един комикс - означава просто че пича така иска да снима. всички филми на бени хилл минават веднага в комиксоподобни филм. което естествено е идиотско :)
син сити е радикално изключение просто защото Е комикс самия филм.
какво да кажем за Дюн - цялата книга се развива в главата на всеки отделен герой като мисли - типично комиксов подход - и филма се опитва да го следи този подход изключително близко. и той е по комикс или пък е комиксов филм ?
Wanted - като прочетете комикса ще разберете защо има общо само в първата буква. комикса е антихиро ... антиUSA ... анти гууд ... много ивъл ... много брутален ... пълен с кофти реч ... и т.н. и т.н.
Лирическия герой реално убива тъпкача на гаджето си ... изтрепва един полицейски участък за кеф и тренинг ... изнасилва селебритита за да си навакса изгубения фък тайм и т.н. и т.н. - НО ... най-лошото което може да бъде и върха на тенджерата е че в света в който се развива комикса, лошите супер герои владеят земята а не добрите. кой ще допусне това в любимите ни американски щати ? :)
Не случайно никой USA режисьор не се е съгласил да го снима дори след редакцията ... докараха Тимур и неговата команда :) който снима Трилогията за Стражите ... които са уникални но подхода му в никой случай не е "комиксов" ако въобще има такъв подход - просто си е негов ... той го показа още в дневна стража. Този филм никак не се различава от предишните му два ...
аз специално очаквам от още един руснак силни филми но да видим какво ще покаже тая година след като направи един scifi флик. _________________ CREOZON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VirenEngel
|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 9:25 am Заглавие: |
|
|
PACOq2 написа: | VirenEngel написа: |
Искам филма по комикс да е по комикса ... или ... поне по обложката на комикса !!! |
Еми, както се казва в един мой любим филм:
I've been trying to figure something in my head, and maybe you can help me out, yeah? When a person is insane, as you clearly are, do you know that you're insane? Maybe you're just sitting around, reading "Guns and Ammo", masturbating in your own feces, do you just stop and go, "Wow! It is amazing how fucking crazy I really am!"? Yeah. Do you do that? |
искаше да кажеш че си умен ?
това ли е ... защото можеше просто да го напишеш ... ето така:
аз съм умен !
виж колко е по лесно :)
а сега просто си плагиат :)
при това не особенно умен защото даже не си вденал любимия си филм ... _________________ CREOZON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulLET

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 12:54 pm Заглавие: |
|
|
chernat написа: | shte is4akam kato izleze na video |
:) и аз (но не мисля, че ще ми хареса колкото твоя комикс - вече цела седмица ми е свежо - Благодаря!) _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|