Graphilla.com :: Преглед на тема - The Dark Knight - movie

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

The Dark Knight - movie
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
exile

Местожителство: Plovdiv, Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 12:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз като разправям, че след sin city нищо не ми се гледа...
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 11:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Отидох да се забавлявам, а то какво?!? Щях да умра от скука, и от задух - нема ли климатици в тея кина бе, деа...
Жокера рулираше, всичко останало...
bein

Местожителство: Outer Haven

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 10:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Офф

VirenEngel написа:
един вид се опитваш да кажеш че твоето евала означава много ... и че споменвайки "графични новели" си ги виждал всичките ... ?
аз някак си оцелях до 30-така но все още в малкото минавания през славейков още отнасям по няколко комикса за колекцията ... 4 чувала за пакетиране на матраци ... тед !!! - толкова комикси имам вече ... още като нямаше кой да внася си поръчвах по тираджии ...

и филма ама толкова е далече от който и да е комикс по батман заради плосколицевото режисьорче че повече от това не можеше да се прегори тая манджа наречена - батман !!! изключвам изданията по мууви едишъна и пре-рилиизите пак по муувито. адски дразнещ филм - никак незапомнящ се ... сополив доместик трагикомичен фемили филм ... това е този батман - един вид всичко което батман не е ...

Брато, бъди така добър и разрови из чувалите за матраците, и ми кажи поне 3 комикса, които да имат нещо общо с Бъртъновите интерпретации. Поне 3.

Филмите на Бъртън са всичко друго( чудя се как се е сдържал
да не ги разпее и в тоя филм артистите), но не са филми за Батман.
Нолан е единствения от тримата режисйори, който се постара максимално точно представи "ориджина" на своите герои, за справка ти препоръчвам да си запълниш чувалите за матраците и с тези комикси:

Batman:Year One;
Batman:The killing joke;
Batman:The Long Helloween;
Batman:Birth of the Demon;
Batman:Blind Justice.

Ако не можеш да си ги поръчаш, има ги качени из нета.

VirenEngel написа:

заради плосколицевото режисьорче че повече от това не можеше
да се прегори тая манджа наречена - батман !!! изключвам
изданията по мууви едишъна и пре-рилиизите пак по муувито.
адски дразнещ филм - никак незапомнящ се ... сополив доместик
трагикомичен фемили филм ... това е този батман - един вид
всичко което батман не е ...

Тотална излагация...
Брато, Бъртън не може да стъпи на малкия пръст на Нолан. За разлика
от Бъртън, Нолан няма един еднакав филм. Ако човек е гледал 2-3 филма на Бъртън, спокойно можеш да кажеш, че е гледал всичко.

VirenEngel написа:

обаче то не беше драма ... не беше рев лиги сополи ... не бяха разпорени задни части от тъга и съспенс по абсолютно излишни детайли. и батман - о ... оо ... налагаха го от най-изпадналите макаронаджии до какви ли не бохеми с тесни раменца и големи дупета ... очаквах в един момен да му дръпнат гащите и да ги нахлузят на главата. 50 години история батман е супириър на нормалните хора и само супер злодей може да му се опъва. тук обаче търсихме реализъм!!! how about that !!!
къде бяха тоновете кръв, псувни, изнасилвания и зъл и неприличен език в този реален свят - о ... забравих лошите не псуват, кървят, не пият, не пушат и т.н.

Извинявай, друго си е 47 килограмов 1.60м.(Кийтън)
Батман да мачка 90кг. 1.55м Джокер(Никълсън).
Толкова бяха кървави, неприлични и реални филмите
на Бъртан, че още ме страх да ги гледам.

VirenEngel написа:

пеейки песни в лъскави ботушки и с отровни целувки
да поразява злодеите. или пък с сочни и необуздани ****** ...

Пеенето на песни го търси във филмите на Бъртън
(както и пингвините с закачени nuke-ове на гърбовете...),
отровните целуеки в тези на Шумахер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 1:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Време беше това лято някой филм да ме разочарова. Явно доста са се постарали, на фона на всички останали филми. Това не беше филм за Батман. Като искат да разкажат такава история, като в толкова важно да има завързан сюжет с объркващи и преплитащи се действия, да бяха измислили нов супергерой и да започнат нова поредица, поне да не срамят старите филми.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bein

Местожителство: Outer Haven

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 2:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
Време беше това лято някой филм да ме разочарова. Явно доста са се постарали, на фона на всички останали филми. Това не беше филм за Батман. Като искат да разкажат такава история, като в толкова важно да има завързан сюжет с объркващи и преплитащи се действия, да бяха измислили нов супергерой и да започнат нова поредица, поне да не срамят старите филми.

С какво ги срамят?То Batman Begins & The Dark Knight са си нова поредица.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Soul)S(urvivor

Местожителство: The Edge

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 3:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
поне да не срамят старите филми.

Тука немога да се съглася с теб приятелю! За мен старите филми за Бат-ко са абсолютен крап(като изключим първия). Тук имаш сюжетна линия, ефекти, функционалност, актьорска игра, кадровка... какво повече да говоря. Лично на мен филма ми подейства надъхващо и с голям кеф отивам да го гледам пак!!!
mmiu

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 6:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

word! същото и при мен :)
...блестяща актьорска игра междувпрочем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 7:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Забелязвам, че повечето хора, като отиват на някой филм го правят с определни очаквания и нагласа... до някъде е разбираемо, но май прекалявате :) В крайна сметка филма никога не е точно такъв какъвто ви се иска. А да кажете, че е много зле - за филм в който толкова хора са хвърлили голям ентусиазъм и работа - ми някак си звучи несериозно малко. Искам да кажа, че когато се гледа някой филм трябва да се нагласиш към него, а не да очакваш той да се нагласи към теб...
Най-малкото последния Батман много си личи какъв филм е още от самите реклами - няма изненади относно това. Ако са ви се видяли неприятни - ми защо изобщо ходите да гледате филма? Не смятам, че по някакъв начин са били подвеждащи.

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
EmPATHy_hr

Местожителство: Tangent Universe

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 7:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз го гледах най-накрая.Ми ...гледал съм и много по-хубави филми но тва определено е най-добрия батман...най-много ми хареса че няма нищо комиксово в него...абе баш филм си беше и то много добър и не беше толкова екшън което за мен е плюс и то голям...:)

Джокера е голям откачалник...:)))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 11:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Отидох, видях, пипнах дет се вика... Нямам забележки. Излишно е да се впускам в дълбок анализ. Гледах го с очите на фен, който е чакал продалжението на 'Batman Begins' и определено е останал доволен от видяното. Изкефих се как си го пречукваха от време на време. Счупихме мита за свръхчовека. Готино, истинско, лудо. Филма ме държа от началото до края, а приятелката ми не заспа - добър атестат за филм вдъхновен от известен комикс герой. Браво на Леджър за ролята на Джокер-а. Невероятен!!! Жалко...
Върнете се в началото
vrabchev

МнениеПуснато на: Нед Авг 03, 2008 7:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто отидох да гледам филм за Батман. Нормално е да съм разочарован, след като ми показват друго. Все едно да отида на продължение на Властелина и вътре арни да спаси фродо, предвождайки американската армия....
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Авг 03, 2008 10:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Врабчев - не разбирам, какво точно те е разочаровало, защото филма си е точен в изграждането на образите, характеристиките им, психо профили и комлекси. Всичко е депресивно-шизофренично и точно такова трябва да бъде. Забравете предишния Бат ман - напудрен и полиран. Този е по-истински от всякога. Това е съвършенно нова поредица и заслужава продължение в същия дух. Ако си запознат с героите от комикса и ролята им в цялата история ще установиш, че точно това е Бат ман-а който феновете са чакали от много време, задоволявайки се дотогава с бутафорни и жалки опити на иначе добри режисьори да претворят специфичен герой от комикс жанра. За съжаление опитите стигнаха само до по-добра визуална версия на Power rangers с по-добри актьори и спец ефекти, но нищо повече. От предишните филми единствено първия и от части втория заслужават внимание. Всичко останало беше тотална боза и беше събсем логично на хората които са замесени в правенето на филма да им светне лампичката, че в профила на досегашния героя има лек бъг и таргета е по-скоро в групата на 16-45 годишите отколкото в 6-14. Героят си е дарк и няма защо да го пудрят излишно, пък нека изгубят детската аудитория, макар че границите на възприятията вече са толкова размити, че не е истина. Може би точно това развързва ръцете на сценаристи и режисьори да претворят героя по начин който той реално заслужава много отдавна. Подобна реабилитация заслужаваше не само Бат ман, но и всички фенове които чакаха да го видят в такава светлина още от първия филм...
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Нед Авг 03, 2008 11:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хубав ли е филма?
Върнете се в началото
mucho

МнениеПуснато на: Нед Авг 03, 2008 11:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Zing написа:
хубав ли е филма?

не :]
Върнете се в началото
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Пон Авг 04, 2008 12:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Велинов- прав си във всичко. Нека сега да обясня защо на мен не ми хареса. Не съм чел комиксите, и на мен както и на теб ми харесват само първите 2 от старата поредица, но - бях отишъл да гледам продължение на "Батман в началото"/баси тъпото заглавие/, който адски много ми хареса. Беше по-реалистичен, по-мрачен, страхотен като сюжет. Не това обаче се оказа "Тъмният рицар" - по-средата на филма буквално се уморих от изненади, завръзки и развръзки - просто бяха прекалено много за един филм. В един момент загубих връзката и докрая се опитвах да си го навържа, ама хей на... не успях. След втория час вече си заспивах - разбирам че беше след работа и си бях уморен - ама филма тотално ме изгуби. Не можах да понеса постоянното сменяне на фокуса от Батман-->Джокер-->Двуликия-->Батман-->Гордън-->Двуликия... Ебаси, опитаха се да разкажат няколко истории накуп, сякаш бяха решили това да е последният филм от поредицата. Та това е, ще го гледам пак - този път на свежа глава, пък дано ми хареса повече.
nuanda

МнениеПуснато на: Пон Авг 04, 2008 3:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В Batman Begins все още се усещат някои свежи авторски идеи. Тук всичко е комерс, повечето неща са пошли и повърхностни. Алфред седи на някаква яхта пълна с рускини, Батман кара мотор и по невероятен начин се отблъсква от стени, а накрая здрав и мъдър негър спасява всички...Стига. Жал ми става за Heath.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Zing

МнениеПуснато на: Пон Авг 04, 2008 9:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mucho написа:
Zing написа:
хубав ли е филма?

10х мучачо
що я четох ама 'сичко друго разбрах само не разбрах филма става ли
Върнете се в началото
wicky

МнениеПуснато на: Пон Авг 04, 2008 9:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Zing написа:
mucho написа:
Zing написа:
хубав ли е филма?

10х мучачо
що я четох ама 'сичко друго разбрах само не разбрах филма става ли

От коментарите ли мислиш да разбереш дали "става" филма? Ето за това говоря...

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
mim

МнениеПуснато на: Пон Авг 04, 2008 11:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

тоя хич и не беше "дарк"
още първият кадър имаше толкова слънце, че... нямаше нищо мрачно в по-голямата част на филма

беше психо
беше шарен
беше... слънчев

а ако първите кадри не те вкарат в атмосфера - забрави после за каквото и да е
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Вто Авг 05, 2008 7:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера гледах Batman Begins, за да си го припомня. Еми, в сравнение с него The Dark Knight е едно лайно. И не е идеята да се мрънка или да се търсят кусури, аз смятам, че човек винаги трябва да е критичен и да очаква, и да иска нещо по-добро.
Нямам против, че на някои хора им е харесал, но започвам да се чудя дали са слепи, глухи или прости. Не виждам защо лошия трябва да се поставя на пиадестал, защо се иска от филма да е мрачен (разбирай подтискащ), от къде идва злорадото желание добрия герой да е уязвим и да яде пердах. Всеки път, когато Батман яде бой или го мамят като петгодишно дете, ми пада лошо в очите. Не ми трябват безлични, глупави и слаби супергерои. Нека да им е трудно, защото лошите са също много силни, а не поради някакви необясними причини, както в случая с дразнещия Джокер.
Също така мисля, че темата за самосъмненията на супергероя е суперпошла, мегаизтъркана, сълзлива и ненужна. Не на ревльовците-"супер"герои! Предлагам да спрат да се опитват да привлекат дамската аудитория с насилени драми, любовна мъка и фестивали на плача (за справка виж Спайди 3).
Отидох да гледам Крисчън Бейл, а той не участваше във филма. Ебаси тъпото!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети