Graphilla.com :: Преглед на тема - Съседи

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съседи

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
_sasho

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 11:44 am    Заглавие: Съседи Отговорете с цитат

Имам следния проблем:
Преди известно време над нас се нанесоха някакви тъпи селяндури (използвам думата като описание за манталитет, а не като географска принадлежност).

То какво ли не беше:
Наводниха ни и като просто ги питахме какво става и защо така оная вкарва тон и вика едва ли не кви сме ний и не можем ли да разберем, че те правят ремонт в края на краищата. Балкона им тече и олива нашия, не можеш нищо да простреш, оная не ебава да си го оправи ами ми вика аз да съм го оправял отдолу (то такова нещо не може да се направи, защото по принцип теч се оправя отгоре надолу) и общо взето да се спасявам.

Тия идиоти ми пускат прахосмукачка в 3 посред нощ и дуят стана няколко пъти мощна яка чалга горе долу по същото време.

Твърдо съм решил да ги пребия. Смятам, че нямат големи шансове, обаче не съм конфликтна личност и освен това ще се гледаме с тях дълги години.

Естествено съм търсил в Гугъл, обаче има един куп неработещи линкове и материали, от които не мога да извлека, точно това, което ми е нужно.
Така, че въпросът ми е ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми и знае законово как стоят нещата или знае откъде може да се потърси информация, да сподели.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 12:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Намирисва ми на комунална мини война... Започни с дипломатически натиск в стил, който да разберат, а ако не стане разбрах, че куфарчето с червения бутон е в теб. Ако не ядрена атака, може поне да ги пребиеш с куфара ... ;)))

Разбира се аз не съм идеалния съветник в тази ситуация, защото все ме избива на агресия, а и живея в къща. Е, аз също не съм застрахован от лоши съседи... Голяма драма беше когато леко ми закриха гледката, но с времето установяваш, че не гледаш по надалеч от рамките на собствения си двор. Може пък търпимостта и толеранса да са проблема...
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 12:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бляк...

законово... няма да им накривиш шапката :(

но можеш да им викаш полиция когато пускат музика/прахосмукачка. можеш да подаваш жалби в общината за течовете, можеш да събереш общото събрание на входа да ги порицае... което няма как да стане де, щото хората лице в лице никак не искат да си "правят проблеми"...

винаги можеш и да ги набиеш де - тва е от оня бой, дето "изгражда, не разгражда" :)
Върнете се в началото
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 12:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

застрховай апартемента /задължително и срещу наводняване/. в един момент като им писне на застрахователите да ти изплащат суми ... предполагам ще "говорят" със съседите
Аватарче

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 12:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Morty написа:
застрховай апартемента /задължително и срещу наводняване/. в един момент като им писне на застрахователите да ти изплащат суми ... предполагам ще "говорят" със съседите

е няма как да си застрахова балкона, пък и да иска - агента ще види течовете и ще иска да бъдат отстранени преди застраховката :)

в интерес на истината освен благоразположение и внимателно подхождане и от двете страни няма решение на тия спорове. силовия момент действа само ако наистина си мутра и не ти пука...

аз имам проблеми с някви наркомани, дето пушат трева на стълбите и дима са качва на последния етаж - у нас става се едно аз съм пушил - отврат. мога някой ден да ги фана и да ги размажа (горе долу имам подозрения кои са) - ама след тва? жена и дете имам, де да знам кво може да им направи някой надрусан хахавелник... :(
Върнете се в началото
wicky

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 12:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това което знам е че каквито и злонемарени решения да вземеш - последствията няма да стават по-добри. Иначе и аз много се яодсвам в такива моменти. Но, мисля че един такъв съсед може да те извади от равновесие и наистина законово да не можеш нищо да му направиш. Освен, ако не пробваш друг подход - опитай да се държиш приятелски с тях. Създай едни добри съседски отношения и имай търпение. След време ако продължава тормоза ги помоли - след като имате добри отношения може и да ти обърнат внимание.
Ако имаш търпене и нерви - опитай така, може би бавно но пък постепенно да има ефект. Иначе ще настанат постоянни кавги и ръчкания и спречквания и надали ще се подобрят нещата.

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mim

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 1:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

викаш полиция всеки път, когато вдигат шум посред нощ
на 3 идване би трябвало да ги отведат на нощувка в районното
това не е саморазправа, а нормалният начин, когато с блага дума не става

виж за наводненията не знам как седят нещата
ако са наематели - говори с хазяите
RoT

Местожителство: София / Разлог

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2008 2:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.boese-nachbarn.com/ ;-)
[19:44:08] Morgoth: mda, predupredil me e LoveHate, che ot tebe spasenie nema
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 12:30 pm    Заглавие: Re: Съседи Отговорете с цитат

_sasho написа:
Твърдо съм решил да ги пребия.

Правилно, това винаги слага отношенията със съседите на една добра основа. Често дори само явната ти готовност да го направиш, е достатъчна за да се постигне желаният ефект.
VirenEngel

Местожителство: Creative Director

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 6:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky написа:
Това което знам е че каквито и злонемарени решения да вземеш - последствията няма да стават по-добри. Иначе и аз много се яодсвам в такива моменти. Но, мисля че един такъв съсед може да те извади от равновесие и наистина законово да не можеш нищо да му направиш. Освен, ако не пробваш друг подход - опитай да се държиш приятелски с тях. Създай едни добри съседски отношения и имай търпение. След време ако продължава тормоза ги помоли - след като имате добри отношения може и да ти обърнат внимание.
Ако имаш търпене и нерви - опитай така, може би бавно но пък постепенно да има ефект. Иначе ще настанат постоянни кавги и ръчкания и спречквания и надали ще се подобрят нещата.

това е подхода на губещия самарянин на който бог му говори.
не и в този свят не и в това време. :)

събери аверите за лека силова каланетика. докато някой от обектите не повърне или се изпусне в гащите не спирате с каланетиката.

просто отдавна отмина времето - да се разберем като хора.
такива в бг не останаха.

имаме държава от - 90% комплексарчета с малки пишки
от всичкото КИР - 60% алкохолици ...
пак от всичкото - 80% силно глъми и прости
пак ... - 70% висококвалифицирани чалга виртуози
пак ... - 100% гЪзари
пак ... - 90% измамници
пак ... - 110% селяндури (не селяни - те са от малкото останали НОРМАЛНИ хора тук)

не очаквай че ще стане нещо по какъвто и да било мирен начин.
:)
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 5:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хайде без да си изпускате нервите като таксиметрови шофьори, и без подобни обобщения. Това за полицията е много добра идея. Аз също съм се борила със съседи, които държаха псето си в коридора и то хапеше когото свари. Бях бременна в 6-тия месец!! Само трябваше да вдигна 2-3 скандала и да засиля една дама от общината, която отговаря за животните и си го прибраха в къщи. Сега почти не го виждам навън без каишка. А за това с боя трябва да се прецени риска, може да те ступат в отговор или да ти направят мръсен номер. Почнеш ли война край няама да има.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DinYa

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 10:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Приели са нов закон за обществения ред, до колкото се разбира, добре дошъл за полицията...
Край на безплатните домашни купони : (
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 10:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DinYa написа:
Приели са нов закон за обществения ред, до колкото се разбира, добре дошъл за полицията...
Край на безплатните домашни купони : (

Я дай малко повече важно инфо, че да знам колко вата да са колоните за рождения ден? Имам и аз какво да пускам на едно мазно политическо келеме над мен...

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
DinYa

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 11:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Заплашваха с арести и развяваха белезници в петък, разбирам да е шумно, да се пречи а то...
...почти коктейл. Момата пък, твърдеше, че е предупредила всички съседи.
Три автомобила, включително жандармерия?!
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 11:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже имам някаква бегличка идея от право... сещам се поне 3 причини тия да ги разкатая после, ако ми се занимава :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2008 11:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

едит: но това няма да ти върне прецаканото хубаво прекарване с приятели... :(

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
DinYa

МнениеПуснато на: Вто Окт 07, 2008 12:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Вероятно, когато изпреварим северна Европа по депресии и самоубийства, ще започнем да им копираме и "забавленията".
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети