Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 6:13 pm Заглавие: GRAPHILLA ИЗЛОЖБА 2009 |
|
|
Последните дни излезе наяве, че желание за изложба на GRAPHILLA има, стига такава да бъде направена.
Затова, идеята е дадена. Подлагаме на дискусия и предложения следния формат. Призовавам към разбиране за ситуацията, че разделите са доста разнородни за събиране под един покрив, затова идеята на този план е това да е сбор от най-добрите неща във секциите за Графики, 3Д и Фото.
И понеже смислените неща и автори са много, то редно е от всеки раздел да се представят поне около 25-35 работи, нека обобщим броят им например с хубавата цифра 99 - подобна изложба изисква място, каквото на закрито се намира трудно. Тук има много хора с познанства на съотвените места, така че помощта им е добре дошла.
За принтовете и залата ще се постарая да намеря спонсори, така че ако за авторите има някакво финансово натоварване, то да е минимално. Все пак това би било едно хубаво събитие, каквото не организираме дори и веднъж годишно, да не кажа че не сме го правили в подобен "глобален" формат досега.
Подборът на нещата - предложения са добре дошли. Познатата схема от конкурса "Фантастично ездитно животно" изглеждаше ок? Важното е накрая селецията да е наистина силна, а обидените - по възможност нула или с броя на пръстите на едната ръка. Във всеки случаи, ще се печатат неща от всички години, нека направим едно "УАУ!", защото го можем.
Всяка помощ е добре дошла, знаете къде е бутонът за лични съобщения. Темата е добре да се избистри до 10-15 дни, защото ако ще го правим през пролетта, когато ще го видят максимален брой хора - то този месец е крайния срок да започне подготовката.
Ако това ще мотивира повече хора - сБирка ще направя тогава, когато се накумите за изложба, ок!? :)))
Темата и кутията ми за съобщения следва да се напълнят с предложения за логистична, финансова и организационна помощ, Благодря за което!
Дали ще има такава изложба - зависи от нас, аз нямам скрупули да похабя нужните нерви и време, след като не се прави дори ежегодно (а защо не?). Подобно начинание обаче зависи от волята на всички заинтригувани от тази идея.
Успех! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 6:21 pm Заглавие: |
|
|
София? _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 6:24 pm Заглавие: |
|
|
snooper-а президент!!!
страхотна идея, заслужаваща да и се обърне внимание...
номера е не само да се ръкопляска и гледа отстрани, а да помогнем /дори само с инфо/ на усилието на един човек да направи нещо, което си е за нас :) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 6:24 pm Заглавие: |
|
|
А защо не и пътуваща!? Поне аз бих се наел за София, като се изпринтят веднъж нещата - няма никакъв проблем да обиколи и други градове, стига да има организация от страна на "локалните политбюра" ! :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 6:27 pm Заглавие: |
|
|
Плевен е между София и Варна - мисля че е иделано място :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 6:31 pm Заглавие: |
|
|
тумби ако искаш да организираш нещо в плевен - действай!!!
не стига че снупъра се е нагърбил с организация , ами искаш и да го бичиш да пътува като гламав,
щото не можеш да си дигнеш трътката до софето и то при положение че въобще стане нещо..... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 6:32 pm Заглавие: -) |
|
|
maceman написа: | ... номера е не само да се ръкопляска и гледа отстрани, а да помогнем /дори само с инфо/ на усилието... |
Аз мога да помогна с инфо кой би могъл да осигури напитките за коктейла.
Макар че - с тази дискриминация на Печат, Лого и шрифт...
Не знам, да не ядосаме Човека?!
Че той има и зала - за футбол!
Голяма!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 6:37 pm Заглавие: Re: -) |
|
|
RG® написа: | ........
Аз мога да помогна с инфо кой би могъл да осигури напитките за коктейла.....
Че той има и зала - за футбол!
Голяма!
:-) |
Ето и зала намерихме :) _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 6:46 pm Заглавие: |
|
|
Малко по-сериозно, моля.
Нека го направим като хората този път! Като за начало ни трябва пространство - галериите обикновено са заети по това време за Х период напред, но не пречи всеки да провери където може. Да сме наясно - трябва ни много пространство, за да не влизаме на смени вътре да разглеждаме :) Така че, нека не свеждаме нещата само до стандартните галерии - правят се прекрасни неща и във фоайето на НДК и на други места...
П.С. Заведенията са абсолютно аут от дневен ред, твърде много горчив опит от фотографски изложби по "клубове". Нека бъде на ниво ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 7:43 pm Заглавие: |
|
|
как седят нещата "под открито небе" ала изложбите на моста на влюбените, пред фестивалния център във варна и подобни (една и съща пътуваща) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 8:00 pm Заглавие: |
|
|
Аз силно за. Само да спомена че ще е хубаво освен да се печатат неща да има и такива на TV както беше идеята за Admall
Не виждам как секция като 3д и композитинг ще се представи само в статични изображения. Да не говорим че има и доста аниматори в графила които правят филми.
Тва ако се пуснат на едно TV филмчета, готини откъси от ефекти, или някви красиви неща в движение на друг реклами, на трети demoreels на студия...
е това колеги ще е много готино _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 12:04 am Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Аз силно за. Само да спомена че ще е хубаво освен да се печатат неща да има и такива на TV както беше идеята за Admall
Не виждам как секция като 3д и композитинг ще се представи само в статични изображения. Да не говорим че има и доста аниматори в графила които правят филми.
Тва ако се пуснат на едно TV филмчета, готини откъси от ефекти, или някви красиви неща в движение на друг реклами, на трети demoreels на студия...
е това колеги ще е много готино |
Подкрепям!
Това за ТВ ми мина през главата и даже се сещам на кой ще звънна да питам многат ли да ни осигурят една огроооомна плазма Панасоник или Сони. Ако болшинството от 3Д са съгласни, че не е ок да печатаме проектите - то тогава нещата стават и по-лесни дори...
Инак, другата седмица една дама, куратор на доста известни изложби, ще провери как седят нещата в някои подходящи галерии. Аз от моя страна се заемам да дълбая за фоайето на НДК, където се правят редовно фото-изложби и минават много хора наистина.
Други идеи за зала/галерия/фоайе?
П.С.
Мим, имам инфо, че следващият проект на моста вече е заплануван и ще седи дълго време май. Там трябва и разрешение от бат Бойко, което не прави нещата невъзможни - просто изчерпваме вариантите в момента, този също е добър. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 1:08 am Заглавие: |
|
|
Да, ма вариянта на открито ни лишава от TV.
А що се отнася до TV то честно казано ако е Full HD и се пускат нещата през DVI 2 Hdmi конектор така че да се ползва като 2ри екран, картината е разкошна.
Ще пускаме филми статични картинки на хора които не са правили и не могат по една или друга причина да направят печати.
Zbrush модели, lowres картинки... търнтейбъли ОСОБЕНО готино биха стояли на графилската изложба, изобщо може да стане яко. много даже.
може да им и проектор за някой по-затъмнен кът. да се сложат столове за филмите и рийловете. Мога да осигуря Hi-res проектор, не е FullHD Но е 1440x900 което е доста.
Могат да се пускат слайдшоу-ве на всевъзможни подбрани материали.
поради тези благини аз лично предпочитам закритото. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 1:41 am Заглавие: |
|
|
Bio, ei toq intusiasum me kefi !!!
ei ne se otkavzaite ! napravete go...
kavam taka zashtoto sum daleche da pomogna, no puk ako mislite, che moga s neshto ! Nasreshta sum ! _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 3:19 am Заглавие: |
|
|
аз съгласен да закарам Снуп към Плевен с изложбата. И без тва не съм си ходил отдавна... Само думайте |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 12:20 pm Заглавие: |
|
|
Е как бе изложба на Графила без Лого и Шрифт?! Че и без печат / веб!
Като са разнородни, да не е по-лесно, или да са по-малко Графила?
Айде да не се делим, Графила е за всички, питайте Моргота.
Що се отнася до организацията, вярвам че ще бъде по-лесно като ударят и те по едно рамо.
Ето например за всеки раздел по един доброволец да събира работите и на Снуп му олекват мисиите.
Пък може и гласувания да се пускат с анкетки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 12:27 pm Заглавие: |
|
|
И аз съм за да е за всички раздели, но снупъра това смяташе - тогава се падат в най-добрия случай по 10-15 неща на раздел, което си е малко...
трябва да се намери по-голяма зала за графилска изложба...
Има и нещо друго - принтовете далеч не е нужно да са в един размер - може да са с и във всякакви големини и различните раздели да си имат различно оформление. Т.е. това до някъде ще реши пространствения проблем! _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 1:39 pm Заглавие: |
|
|
А какво ще кажете за:
Няколко интервюта и работен процес заснети с графилци, които да вървят на един или няколко екрана,
Клипче съставено с графиките (детайли, разглеждане в движение и други раазни неща) Сигурен съм че има и музиканти тук които биха дали нещо за музикален фон на въпросните клипчета, и така някой под формата на спонсорство да осигури повече от една плазма и статичните картинки освен като принтове да се гледат на плазмите под формата на клипчета.
Аз лично мога да помогна с филмчетата, а и други ентусиасти ще се намерят сигурен съм. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 2:38 pm Заглавие: |
|
|
Врабчев, мисля че каквото може, е да се отпечата, че и да си остане на хартия!
Стига монитри, много хора могат да покажат оригинали.
Всичко да е възможно най-просто за да се осъществи изобщо.
Иначе се затъва, като знаете кои.
Съгласни? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|