Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
green_knight

|
Пуснато на: Съб Юни 28, 2008 12:52 am Заглавие: представяне фотография |
|
|
[img]http://i100.photobucket.com/albums/m10/Darra___/Me_2.jpg?t=1214603072[/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Съб Юни 28, 2008 9:16 am Заглавие: |
|
|
Ми има разни попадения, но за мен нещата още нямат правилния вид. Обработката в момента е под всякаква критика, без да се засягаш.
Щракай смело и успех! _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 3:59 pm Заглавие: |
|
|
Имаш "поглед", което е много важно.
С малко повече практика нещатата ще си дойдат на мястото. _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 5:50 pm Заглавие: |
|
|
аз ще кажа нещичко без да се заяждам и с добавката, че не съм от тези, които имат права във фотографския форум... но, аз също снимам от години, което ми дава право да кажа ено-друго, защото ми се струва, че може и да се окаже полезну...
според мен, това което ти трябва за да бъдеш добър фотограф го имаш - а имено - ОСОБЕНИЯТ ПОГЛЕД.. умееш да откриеш готините и различни неща... това, което си заслужава да се покаже. но ти куцат други неща, като не говоря за обработката.. една снимка може да изкърти и без допълнителни обработки.. струва ми се, че липсват неща от сорта на мислене как да използваш по най-добрият начин видяното, както и чувство за композиция и опит..
композицията ти куца явно, щото е твърде случайна на повечето места.. има готини моменти, които са `изпуснати` да се запечатат с фотоапарата направо велико, само защото си подходил случайно и без да помислиш какво искаш точно да покажеш или внушиш.. всми, да речем това с двата стола: времето е било страшно за снимки - атмосферата на кея-фецка, обаче ти си решил просто да снимаш двата стола, засичайки единия с червеният кол просто така, и то на нивото на мислената линия на другия стол.. скучновато става.. язък за готиния кадър, който можеше да стане.. на твое място щях да вдигна единият стол изправен и да го попреместя малку; да посменя и гледната точка... на други места - имаш жестоко небе например или готин цветен акцент, но направо загиваш откъм композиция и човек го хваща яд като гледа какво си изпуснал.. снимката с вивателъ кърти, макар и случайна... но следващата, колкото и да е фецкъ на пръв поглед, е зле като композиция и някак и липсва идея.. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
green_knight

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 10:34 am Заглавие: |
|
|
Много благодаря за коментарите :)
sumo съгласна съм за обработката :) още се мъча с разни туториали и се опитвам да си подобря нещата :)
piks мерси определено ми трябва практика :)
жапанкъ много благодаря за отделеното внимание :)
като цяло ми предстои изпит по фотография и исках да видя мнението на хора които имат по-професионален поглед. занм че още съм малко далече от права за форума, но много ще се радвам на констуктивна критика.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 1:51 pm Заглавие: |
|
|
as ne sam ot protata v fototo ama opredeleno ima neshta koito men li4no me kefiat :) _________________ Естетиката на инжинера и естетиката на архитекта са свързани в симбиоза, но първата от тях търпи бурен разцвет, а втората мъчително деградира.
LE CORBUSIER |
|
Върнете се в началото |
|
 |
green_knight

|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2008 12:14 pm Заглавие: |
|
|
Ще си прибавя още две портретчета към представянето
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2008 12:20 pm Заглавие: |
|
|
Аз не се водя добър фотограф, но се имам за човек с прилична графична и естетическа култура! Ако има какво да развиваш и надграждаш аз не виждам причина това да стане в спец раздела... Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dekster
|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2008 12:54 pm Заглавие: |
|
|
И аз съм съгласен с всички горе долу, само разликата в мнението на сибила ми е, че втората снимка,( която тя каза че няма композиция), абе за мен седи много добре композиционно.
Кво стана поне приеха ли те там където кандидатства(предполагам в натфиз) _________________ "Да имахме жени..."
"Зверове" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
green_knight

|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2008 1:28 pm Заглавие: |
|
|
Не исках в натфиз аз. Ходих на изпит в НБУ, изкарах отлична оценка и ме приеха, но не ми хареса там. Още като ходих на ТОП просдто не ми хареса обстановката. Отказах се от мястот там и отидох в Софиския. А за фотограията още не съм решила какво ще я прая точно. Страшно много ми харесва и ми е много приятна и интересна, но като за учене в университет срещам доста голям упор от хората около мен. За сега ще чета книжки и ще гледам сама да се уча а пък за по-нататък ще го мисля.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2008 2:28 pm Заглавие: |
|
|
подкрепям мнението на велинов.... нещата ти ми харесват :) ...успех :) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
green_knight

|
Пуснато на: Пет Сеп 19, 2008 9:05 am Заглавие: |
|
|
@velinov
@maceman
Благодаря :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
green_knight

|
Пуснато на: Сря Ное 12, 2008 12:15 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Ное 12, 2008 2:40 pm Заглавие: |
|
|
обърни внимание на светлината и ще чакам да видя резултата от овладяването й в следващия пост в спец форума _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
green_knight

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2008 11:25 pm Заглавие: |
|
|
mim мерси за коментара, ще почета и ще поработя по въпроса.
В предишни постове имаше забележки относно отношението ми към композицията. Почетох малко, погледах малко, поснимах... и се чудех дали има някакъв напредък
Също така много ще се радвам на някакви забележки върху последните няколко снимки.
Благодаря за отделеното внимание. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
green_knight

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 1:24 pm Заглавие: |
|
|
P.S. Мерси за правата :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 1:50 pm Заглавие: |
|
|
green_knight написа: |
Също така много ще се радвам на някакви забележки върху последните няколко снимки.
|
последните няколко снимки страдат (лично за мен) от това, че изглеждат като опит да се направи от нищо - нещо. снапшоти на хора с "интересни" лица - тонирани, за да "получат настроение". не ми се иска да омаловажавам труда ти де, но това си е чалгата на фотографията - да придадем драматизъм на снимката, като покажем хора от малцинствата в някакви депресарски тонове.
понякога се получава - тогава наистина е въздействащо. повечето пъти не е. няма да кажа, че твойте снимки тук са от единия или от другия тип - казвам по принцип. не, че е лошо да се мине по този път, за да се събере опит - но някак си трябва да се научиш сама как да отделиш добрите от... хм... посредствените.
а щом имаш и права, вече тия дискусии в специализирания форум ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 3:23 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | green_knight написа: |
|
последните няколко снимки страдат (лично за мен) от това, че изглеждат като опит да се направи от нищо - нещо. снапшоти на хора с "интересни" лица - тонирани, за да "получат настроение". не ми се иска да омаловажавам труда ти де, но това си е чалгата на фотографията - да придадем драматизъм на снимката, като покажем хора от малцинствата в някакви депресарски тонове.
понякога се получава - тогава наистина е въздействащо. повечето пъти не е. няма да кажа, че твойте снимки тук са от единия или от другия тип - казвам по принцип. не, че е лошо да се мине по този път, за да се събере опит - но някак си трябва да се научиш сама как да отделиш добрите от... хм... посредствените.
а щом имаш и права, вече тия дискусии в специализирания форум ;) |
....e баш тука грам не си прав..... дай да отпишеме портретната фотография тогава, понеже е "чалга" според теб....
последната снимка доста ми харесва с изключение на композицията... аз бих разположил фигурата още по в дясно с повече въздух в ляво.... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 3:24 pm Заглавие: |
|
|
Само една вметка - първите ти неща, поне за мен, бяха по-силни от пуснатите по-късно. Наблюдавай се кога в каква посока вървиш, защото човек лесно "забива" в задънени улици със снимането. Така че давай смело и успех! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|