Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2008 11:05 pm Заглавие: Пътешествие до Куба |
|
|
Бях зза две седмици до Куба, не останах много доволен главно от себе си, но човек се учи пък и си е хубаво трупането на подобен опит следващ път да се знае по добре как да се подхожда.
Имам доста материал от там, тука ще открия темата с персонажи на хора.
айде и само две моми че имам ембарго :)....утре или през уикендът повече
 _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Azirafel

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 1:39 am Заглавие: |
|
|
10x за пътеписа :) Много са приятни кадрите. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 12:32 pm Заглавие: |
|
|
аз незнам какви са били очакванията ти, че да си недоволен от себе си. за мен тия снимки крещят КУБА и не е нужно да се казва къде е снимано, за да разкажат история. особено кадъра с дядовците, дето играят на нещо си - макар че е супер клиширан като похват "вижте как живеят хората" в по-изостаналите страни - за мене е фаворит в цялата серия. е, може би леееко спори за първенство с портрета на човека с тату на ел коменданте :)
изобщо - от мене едно браво :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Manchev

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 12:56 pm Заглавие: |
|
|
Снимките ти от Куба са страхотни!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 1:21 pm Заглавие: |
|
|
Не знам за кви серии от "виж как живеят хората в изостаналите страни" става въпрос, щото кубинците се определят като най-щастливите хора на света. Не знам по кой критерий са изостанали ама е нещо развален.
Нямат IPhone за 1500 лева, ма са жетоки образи. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 1:59 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Не знам за кви серии от "виж как живеят хората в изостаналите страни" става въпрос, щото кубинците се определят като най-щастливите хора на света. Не знам по кой критерий са изостанали ама е нещо развален.
Нямат IPhone за 1500 лева, ма са жетоки образи. |
Тоя коментар нещо не му разбрах смисъла? Желание за дискусия по някаква тема за благосъстоянието на Куба? Офтопик? Желание да ме апострофираш? Аз лично коментирам определен фотографски похват, нищо повече - ако имаш да кажеш нещо по темата - ок, ако не - темата за айфоните е в друг раздел. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 2:22 pm Заглавие: |
|
|
Спокойно, просто няма нужда да се слагат етикети на всичко само и само да се каже нещо. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 2:48 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Спокойно, просто няма нужда да се слагат етикети на всичко само и само да се каже нещо. |
Разбира се, че няма нужда.
Айде ще се пробвам да си преглътна саркастичните забележки, дето са ми на езика и да обясня:
Във стрийт фотографията често се използва похвата в "изостанали" страни да се снимат хора на улица, които играят на някаква игра - демек извършват някакъв вид забавление, социализират се. Айде да разширим обхвата - и в "напредналите" страни се снима по този начин - там най-често обектите са от малцинствата. Идеята на похвата е да се покаже именно това, което ти казваш - "може да сме бедни, но сме щастливи и живеем живота си". Това беше моята забележка към автора на темата - за похвата. За мен е клиширан, но когато кадъра стане - той си става, затова и споделих, че за мен е най-силния от серията.
Толкоз. Тва каква е Куба, какви са кубинците - няма отношение в случая - става дума за снимки и начина на постигането им. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 6:42 pm Заглавие: |
|
|
Има няколко кадъра, които са жестоки! _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
dechobek
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 9:03 pm Заглавие: |
|
|
за мен 4тият кадър ти е хубав, другите ми е струват постни откъм персонажи, емоция и ситуация. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 10:58 pm Заглавие: |
|
|
Аватарчето е прав, особено за клишетата и колкото да се опитвах да ги избягвам, със организацията моято имахме нямах големи шансове за нещо по конкретно, но във крайна сметка към последните дни преди да се прибереме ми просветна, ако случайно ходите до куба да снимате, обектите са...следните.
Не пропускайте танцово училище, боксова зала(беизболът също много се тачи там)но боксът си е много обвързан с кубинците, нещо свързано с пури, деца когато се прибират или отиват на училище, и работници по време на работа или когато се прибират, за мен това беше истинската куба на която така и не можах да се съсредоточа, от първият ден си мислех трябва да стоя настрана от тез клишета като хора по улиците и стари коли, нооооо се иска време да опознаеш районът в който ще работиш, хората те също да посвикнат с тебе и тогава предполагам ще станат нещата.Джон Грей, ми разказваше за негов приятел фотограф, който е реализирал календар на Кубинска тематика, но е бил прекарал човекът около 6 месеца или една година ми каза и всичкото му струвало около 30,000 лири.
Както и да е аз да си продължа с хората ;))
този кадър е много важен тъй като може да видите двете марки бира който се произвеждат и продават в куба, 2 кинта струва (куба се оказа между другото много скъпо место)
и тука предполагам ще е добре да оформя една черно бяла серия
А тука една друга сериика, от едно местенце в една от преисечките точно пред Капиталйо, продаваха някакъв местен деликатес явно, напитка от захарова трастика, сок от чиста захар
и улични
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 12:14 am Заглавие: |
|
|
Много накефен, реално аз се радвам, че както беше отишъл там да снимаш фешън - се върна с добри репортажни кадри, даже мисля ако поработиш още малко технически и композиционно в тоя жанр - нещата ще станат на едно ниво, на което ще се наложи да си направиш визитките вече.
П.С. A после, дай Боже, Magnum ще ти направят други! :)))))) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 1:04 pm Заглавие: |
|
|
Черно-бялата серия! И рибаря и дядовците, които играят!
Малиии как искам да ида до Куба, и Бразилия и Чили и Аржентина и изобщо в тая част на света. :) _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 1:42 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Много накефен, реално аз се радвам, че както беше отишъл там да снимаш фешън - се върна с добри репортажни кадри, даже мисля ако поработиш още малко технически и композиционно в тоя жанр - нещата ще станат на едно ниво, на което ще се наложи да си направиш визитките вече.
П.С. A после, дай Боже, Magnum ще ти направят други! :)))))) |
toj umnoto kato go e kazal, az nema ko da dobawia! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 2:37 pm Заглавие: |
|
|
има кадри, които страшно ме накефиха
а този с вестника ми е личният убиец _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 2:39 pm Заглавие: |
|
|
Пък аз ден по ден си отварям да гледам отново и отново ей това:
Брутално! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 10:29 pm Заглавие: |
|
|
Блгагодаря дружина за добрите отзиви ;), а Донков вие ме ласкаете ;)
Мисля да продължа с кратка отбивка до боксовата зала която посетихме, открихме я предпоследният ден и за наше нещастие, големите не играеха спаринг същият ден, но каквото такова, поне се записахме.
тука фокусът не на място малко, но концептът ми хареса
|
Върнете се в началото |
|
 |
|