Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Kristina Iovcheva

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 9:35 pm Заглавие: Темата на Крис |
|
|
Здравейте! Най-накрая и аз се престраших :)))
Виждам, че тенденцията напоследък е такава, а освен всичко и на мен ще ми е по-удобно така, защото сигурно няма да поствам много често... С две думи - тук ще поствам много разнородни неща, когато имам, разбира се :))) (май станаха повече от две думи).
Ето първото (тестова страница):
[/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kristina Iovcheva

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 11:51 pm Заглавие: |
|
|
Много мерси, wicky! Нали знаеш, че имаш голям принос в обучението ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 12:54 am Заглавие: |
|
|
хммм.. не ме кефи, че тотално си одрала стила на мая. макар да е по-постно.. действай по нещо свое си.. така не е интересно, а и дразни честно казано. или поне мен ме дразни, че уникалност като на уики някой я зима и й прави по-лоши варианти. имаш знанията как да постигнеш това качество, имаш търпение. малко ти трябва - просто, приложи ги горните неща по свой начин. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PLAY

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 1:46 am Заглавие: |
|
|
Много хубави цветове! Момиченцето е страхотно!
Само бабата ми се вижда повечко сърдита :) ... и може би момченцето има нужда от някаква емоция. _________________ http://www.mirasgallery.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vnnikolov

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 9:52 am Заглавие: |
|
|
жапанкъ написа: | ...хммм, не ме кефи, че като станеш с гъза нагоре пишеш глупости, а и дразни честно казано. Или поне мен ме дразни... |
Много приятна илюстрация, поздрави! Ще следя с интерес темата ти :-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 10:54 am Заглавие: |
|
|
приятна илюстрация, малко са сурови цветовете, интересно ми е какво казаха от издателството |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 11:16 am Заглавие: |
|
|
жапанкъ написа: | хммм.. не ме кефи, че тотално си одрала стила на мая. макар да е по-постно.. действай по нещо свое си.. така не е интересно, а и дразни честно казано. или поне мен ме дразни, че уникалност като на уики някой я зима и й прави по-лоши варианти. имаш знанията как да постигнеш това качество, имаш търпение. малко ти трябва - просто, приложи ги горните неща по свой начин. |
Освен бонбонените цветове, които на моменти се срещат в творбите на wicky и панела на текста не намирам други прилики с творбата и.
Всичко останало си има доста по различен стил – извинявай, че не мога да се съглася с теб.
PLAY написа: |
Само бабата ми се вижда повечко сърдита :) ... и може би момченцето има нужда от някаква емоция. |
И аз намирам това при изражението на бабата, доста втренчена в нещо ми се вижда и бива момиченцето да има по ведро излъчване. Всичко останало ми харесва и ще слeдя с интерес темата ти :) _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 11:21 am Заглавие: |
|
|
жап - по споко го раздавай :)
и аз не намирам прилики със стила на мая...
съгласен съм с пипи че цветовете са сурови с привес на студената гама- лично аз бих ги постоплил .... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 11:49 am Заглавие: |
|
|
И на мен ми харесва картинката. Не съм запознат много по темата с детските книжки, но на мен лично много ми харесва как в книжките на Дисни не отделят текста с някакво специално каре, а го слагат директно върху цялата картинка. Забелязал съм, че дори върху много тъмни фонове пак печатат с черен текст. Предполагам, че може би има някаква причина тук текста да се отделя, но все пак споделям как на мен лично би ми харесало повече. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 11:58 am Заглавие: |
|
|
_sasho - аз понеже нямам търпение и ще кажа, че от издетслтвото за което е рисувана картинката искат да е точно по този начин сложен текста. Определно съм на мнение, че иначе би било чудесно, ако дизайна в книжките е по-жив, но хората са си направили проучване и според него точно този начин на оформление е най-печеливш :) (ко да кажа:)) А и не ми давай за пример книжките на Дисни, че малко ми призлява вече от тях :P _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOC

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 12:58 pm Заглавие: |
|
|
сибила както винаги демонстрира финеса на азарбейджански терорист :D:D:D:D:D
maceman написа: | и аз не намирам прилики със стила на мая... |
HEA написа: | не намирам други прилики |
е айде сега :D:D:D шегата и любезностите настрана стила е много повлиян от този на Wiki, но не видях някви опити да го отрича...даже споменава за напътствията на Мая.
и го виждаме много ясно в:
-подхода към рендирането на материалите
-абстрактната преспектива
-решението за разположението на персонажите, израженията им и т.н.
-леко плакатно/изресковото поставяне на дадени елементи в декора...
а! да си кажа че аз лично не я харесвам точно тази рисунка, но виждам голям потенциал в изпълнението и нямам търпение да видя следващите ти работи :)
аз принципно нямам претенции да знам...но размишлявам много и съм стигнал криво ляво до следния анализ на защо не ми харесва...ако ти се чете заповядай:
-нямаш живот в цветовете..."кални са" защото сенките са ти просто по тъмна версия на същия цвят вместо да има някакъв лек оттенък
-израженията са прекалено "плитки"...малко повече преувеличаване щеше да ме радва...момченцето усобено...той е като парцалена кукла в ъгъла
-огъня в камината....няма да го коментирам
-"ритъма" на детайла е монотонен...отново и отново подредени в линия, еднакви разтояния между елементите!! по рафтовете сичко подредено на равни разтояния...лицето на бабата, хурката и лицето на момиченцето пак...левия край на рамката на панела и ръцете на не него...
-наивно поставяните гънки...на циците и рамото на бабата...на ръката на момичето и на блузата на момчето
-слабоста на сенките в определени моменти граничи с липса която кара нещата да седят като залепени...не ме радва :( тия буркани и чашки даже не са в същата тоналност като останалото в декора...абсолютно чужди са
факта че съм писал вобще е достатъчно доказателство за това колко вярвам в потенциала ти само след една видяна рисунка!!! не е малко това! _________________ ...I'm an idiot!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 1:58 pm Заглавие: |
|
|
съдейки по масовото раздразнение, което предизвиках с коментара си, явно съм прозвучала грубо без да го искам. продължавам да съм на същото мнение, но се извинявам за изказа. не е било с лоша умисъл. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kristina Iovcheva

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 4:57 pm Заглавие: |
|
|
На първо място, благодаря на всички ви за вниманието.
LOC, четивото ти беше изключително полезно.
Ще се постарая да оправдая очакванията ви със следващата картинка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kristina Iovcheva

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 4:47 pm Заглавие: |
|
|
Ето нещо ново.
Това е първата от поредица кутии за шоколадови бонбони във формата на животни. Някъде шест или седем са - не помня вече. Идеята на производителя е, че от вътрешната страна на капака ще има текст (ще се опитам да ги убедя да във формата на приказка или нещо по-забавно от сух енциклопедичен език), който да дава информация за любопитни факти около нарисуваното животно.
Надявам се да ви хареса :)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 9:08 pm Заглавие: |
|
|
Жабата много готина. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 4:41 am Заглавие: |
|
|
... и бевъла.... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Нед Мар 01, 2009 11:24 am Заглавие: |
|
|
Това че нотки на някой художник се чуват в произведението на друг, не означава че той е лош художник или е извършил престъпление а това че wicky е вече класик , нейния стил е утдвърден .
Да има нотки на wicky но това не е лошо , просто Kristina изгражда своя стил в момента и нормално е да бъде повлияна.
Повечето художници, дизайнери , фотографи, имат в творчеството си мнооооого чужде нотки , но някой правят в последствие от тях собственна музика .
Надявям се че нотките на wicky ще помогнат впоследствие на Kristina да свири чудестна собственна музика .
Отностно горната картинката се присъединявам към исчерпателните конструктивни критики на LOC
При хипопотама основния проблем спред мен е празната горан час , еднаквите цветчета по фона, и плиските на вода които седят инородно. И шрифта според мен не е удачен, ефектите по него са излишни .
Всичко казанно горе е просто мое лично мение ни повече ни по малко )
И аз също виждам потенциал , затова и пиша |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|