Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Фев 24, 2009 11:32 pm Заглавие: Дебитна карта, която работи в чужбина? |
|
|
Да, на пръв поглед темата изглежда безумна за 21-ви век, но има капка основание...
Търся банка, чиито дебитни карти работят за всеки банкомат извън България. Имам кредитна такава, която обаче предпочитам да не използвам по обясними причини.
С дебитните обаче се оказва трудно - повечето банки тук издават Visa Electron - за което извън Балканите не се е и чувало... Днес ходих в BNP Paribank, имах идея, че ще трябва да затворя някаква сума в картата за пердиода, докато я имам - но... 600 евро, които не можеш да теглиш преди закриването на сметката, дебело.
Може ли да помогне някой, който е срещал същите проблеми зад граница?
Благодаря! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 12:00 am Заглавие: |
|
|
Не можах да разбера какъв е проблема, но Виза класик върви навсякъде и тя може да е дебитна или кредитна - според нуждите ти. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 12:04 am Заглавие: |
|
|
Да, затова точно търся съвет от коя банка издават подобна... ?
Защото моите сладури от Пощенска издават само Виза Електрон от дебитните... а тя определено не работи почти никъде извън нашия регион :( _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 12:06 am Заглавие: |
|
|
Лично аз ползвам райфайзен от няколко години - нямам оплаквания _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 12:18 am Заглавие: |
|
|
Аз имам такава от Societe Generale. Досега не съм имал грижи никъде в Европа. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
manolchev

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 1:44 am Заглавие: |
|
|
Преди година ползвах VISA electron, тук внимание, с ЧИП, във Франция и Германия и работеше без проблеми. Има такса около процент и половина на всяко теглене. Поне тази която ползвах е от Кооперативна Банка, но мисля, че с всички е тази тарифата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 2:08 am Заглавие: |
|
|
Дааам, ще отварям нова сметка явно, Благодаря ви!
Пощенска издават една малко съмнителна дебитна карта, магнитна, не е с чип. То същата ми карта например не работи в ни един терминал в супермаркет в София, та камо ли... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PLAY

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 8:14 am Заглавие: |
|
|
Общинска банка- Маесто карта - Работи от Щатско!:)
Бтв съм с мн добри впечатления за обслужването.
Не знам как са сега, но когато ми се е налагало да ходя по работа в банката винаги е било бързо и без нерви! _________________ http://www.mirasgallery.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 11:01 am Заглавие: |
|
|
Независимо в коя банка отидеш и поискаш дебитна карта, по дефолт ти издатат Visa Electron или Maestro. Врътката е изречно да подчертаеш, че искаш да ти бъде издадена Visa или Mastercard пък те както кредитни могат да бъдат и дебитни. Теглил съм От Париш до Сингапур - няма проблем. Това е моят опит... :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 11:02 am Заглавие: |
|
|
Париж де... :))) |
|
Върнете се в началото |