Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
minimalistic
Регистриран на: 06 Окт 2003 Мнения: 120 Местожителство: Копенхаген, Дания
|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 12:08 am Заглавие: Фашон опити - вол.2 |
|
|
След предния (първи опит), реших да си понавзема някой друг рефлектор и още една светкавица. Та с цялото налично оборудване и след достатъчно крънкане на жената, ето и втория опит. Снимките съм им теглил един много лек (надявам се) ретуш, белким е по-добре от първия път :)
1.
2.
3.
4.
и едно портретче
5.
големи версии + повече техн. инфо тук
критикувайте моля, имам нужда някой да ме свали на земята с 2-3 премерени шута.
благодарско :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 12:34 am Заглавие: |
|
|
При всичките "липсва въздух", използваш много затворени композиции и режеш смело едни кадровки, които не ти помагат.
Кожата при ретуш си я докарал в два различни варианта, като и двата са много далече от истинския й цвят.
В 1 и 3 имаш зони на преекспониране в повече.
Последната е най-близо до истината, според мен, но на черния фон без контра-осветление в косата - моделът "потъва" във фона. Дори един рефлектор зад нея би дал нужния за окото светлинен акцент.
И накрая, но всъщност на първо място - фотографията, независимо на хора или на планински върхове, е емоция и комуникация с обекта, умение да го разбираш и да предвиждаш в кой момент да наситнеш спусъка. В тези ти кадри не чета нищо такова, изглеждат повече както сам казваш "и след достатъчно крънкане на жената". Следващия път седнете, поговорете час-два на различни теми и чак тогава пристъпвай към снимане без да прекъсваш комуникацията. С времето ще се научиш как и по-бързо да си предразполагаш моделите.
Радва ме, че се стараеш и опитваш пак и пак. Успех! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimalistic
Регистриран на: 06 Окт 2003 Мнения: 120 Местожителство: Копенхаген, Дания
|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 1:05 am Заглавие: |
|
|
мерси за коментарите - критиката е много важно, а това е единствения форум (който знам), където всъщност я има :)
наистина крънкането се чете в погледа навсякъде, ама... ако не бях крънкал въобще нямаше и да стигна до снимане днес :-/
за въздуха - напълно истина.. но още не съм намерил място където да снимам, та пукам в хола... с кропка и 135мм обектив и тия бяха едва събрани :-D
цвета на кожата ми е много мътно понятие. има ли някакви стандарти или референси, по които да се ориентирам? знам, че в кадрите е с различни нюанси, но то защото така ми се видя по-... красиво, пък няма по какво да преценявам/сравнявам
мерси пак :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|