Graphilla.com :: Преглед на тема - Фашон опити - вол.2

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Фашон опити - вол.2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
minimalistic

Местожителство: Копенхаген, Дания

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 12:08 am    Заглавие: Фашон опити - вол.2 Отговорете с цитат

След предния (първи опит), реших да си понавзема някой друг рефлектор и още една светкавица. Та с цялото налично оборудване и след достатъчно крънкане на жената, ето и втория опит. Снимките съм им теглил един много лек (надявам се) ретуш, белким е по-добре от първия път :)

1.

2.

3.

4.

и едно портретче
5.

големи версии + повече техн. инфо тук

критикувайте моля, имам нужда някой да ме свали на земята с 2-3 премерени шута.

благодарско :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 12:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

При всичките "липсва въздух", използваш много затворени композиции и режеш смело едни кадровки, които не ти помагат.

Кожата при ретуш си я докарал в два различни варианта, като и двата са много далече от истинския й цвят.

В 1 и 3 имаш зони на преекспониране в повече.

Последната е най-близо до истината, според мен, но на черния фон без контра-осветление в косата - моделът "потъва" във фона. Дори един рефлектор зад нея би дал нужния за окото светлинен акцент.

И накрая, но всъщност на първо място - фотографията, независимо на хора или на планински върхове, е емоция и комуникация с обекта, умение да го разбираш и да предвиждаш в кой момент да наситнеш спусъка. В тези ти кадри не чета нищо такова, изглеждат повече както сам казваш "и след достатъчно крънкане на жената". Следващия път седнете, поговорете час-два на различни теми и чак тогава пристъпвай към снимане без да прекъсваш комуникацията. С времето ще се научиш как и по-бързо да си предразполагаш моделите.

Радва ме, че се стараеш и опитваш пак и пак. Успех!

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
minimalistic

Местожителство: Копенхаген, Дания

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 1:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси за коментарите - критиката е много важно, а това е единствения форум (който знам), където всъщност я има :)

наистина крънкането се чете в погледа навсякъде, ама... ако не бях крънкал въобще нямаше и да стигна до снимане днес :-/

за въздуха - напълно истина.. но още не съм намерил място където да снимам, та пукам в хола... с кропка и 135мм обектив и тия бяха едва събрани :-D

цвета на кожата ми е много мътно понятие. има ли някакви стандарти или референси, по които да се ориентирам? знам, че в кадрите е с различни нюанси, но то защото така ми се видя по-... красиво, пък няма по какво да преценявам/сравнявам

мерси пак :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети